Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE

Jevtovics mindenkit kihívott egy dobóversenyre, de Pavlík inkább azt szeretné, hogy ne lője el minden puskaporát, és holnap a győztes triplájával nyerjenek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, negyeddöntő
Győr, Audi Aréna, csütörtök, 13:00
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Török R. (Nagy J.)

Falco: Govens - Váradi - Bíró - Bruinsma - Reddic.

ASE: Ruják - Norfleet - Faust - Eilingsfeld - Jevtovics.

A Falco és a Paks csatájával indul a 62. férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntője. A bajnokságban a vasiak oda-vissza legyőzték a tolnaiakat (idegenben 82-75-re, hazai pályán 83-72-re), ez persze semmilyen előnyt nem jelent majd Győrben, ezt elmondta Gasper Okorn is, a sárga-feketék vezetőedzője.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Paks a napokban edzőt cserélt, és igazolt egy új center-légióst, ettől függetlenül mindkét csapat jól ismeri egymást, hiszen kétszer is találkoztunk a bajnokságban. Ez persze nem jelent semmit, a kupa egy teljesen speciális sorozat, ahol 0-0-ról indul minden. Csak egy meccs dönt, negyven perc, nincs második esély a javításra. Ha nyersz, maradsz a többi napra is, ha nem, mehetsz a buszra a csomagjaiddal. Sokan azt gondolják, hogy mi vagyunk a favoritok, de szerintem egyik párharcban sincs favorit, mindenhol 50-50 % az esély a továbbjutásra, bármikor születhet meglepetés. Óvatosnak kell lenni, végig koncentrálni, és tisztelni az ellenfelet. Felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszani, szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, hogy továbbjussunk. Aztán, ha ez sikerül, akkor a lefújás után majd gondolkozhatunk a következő ellenfélen, addig nem is vagyok hajlandó erről beszélni. Mindenki rendben van, voltak kisebb problémáink az influenza miatt, de ma este mindenki fent lesz a csapatbuszon.

Jan Pavlík, az Atomerőmű SE megbízott vezetőedzője: Tudjuk, hogy a Falco egy nagyon kemény ellenfél. Bő rotációval játszanak a szombathelyiek, nagyon kreatív játékosaik vannak, szinte minden poszton, de külön kiemelném az alacsony posztokat. Nem azt mondom, hogy nekik van a legjobb, de az biztos, hogy övék az egyik legjobb mezőnysor a bajnokságban. Az egyik legfőbb feladatunk a kisembereik megállítása lesz. A fiúkkal azt gyakoroltuk a héten, hogy próbáljuk meg elkerülni, hogy magas pontszámú meccs legyen, mert csak akkor lehet sanszunk, ha közel tartjuk magunkat a Falcóhoz. Nagyon kemény meccsre számítok, a két csapat most más helyzetben van. Nálunk voltak változások, a fiúk átérzik annak a súlyát, hogy eddig egy picit rosszabbul sikerült a szereplésünk, biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak majd jó eredmény hozni holnap. Mindenki készen áll, hogy több mint száz százalékot nyújtson a pályán. Vannak különböző opcióink támadásban és védekezésben, viszont legyen szó bármilyen taktikáról, maximális hozzáállás nélkül nem érhetünk el semmit. Ezen dolgoztunk már Schmidt Bélával is, nyilván két nap alatt sok mindent nem lehet változtatni, de az biztos, hogy minden másodpercben maximálisan kell koncentrálnunk. Mindenki rendben van, edzünk egyet még ma, utána indulunk, és pihenünk Győrben. Szokatlan időpontban játszunk, de valószínűleg a Falco is ugyanígy készül erre, mint mi. Jevtovics mindenkit kihívott egy dobóversenyre, meglátjuk, hogy milyen sikerrel, de én inkább azt mondom, hogy ne lője el minden puskaporát, és holnap a győztes triplájával nyerjünk. Új játékosunk, Amir Williams még biztosan nem játszik, Amerikában elég nagy viharok vannak, elvileg ma kellett volna, hogy megérkezzen, de a rossz időjárás miatt több ezer repülőjáratot töröltek, így egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor csatlakozik hozzánk. Számunkra, a jelenlegi helyzetünkben már az is nagy siker lenne, ha szombatig tudnánk maradni Győrben, de ha sikerülne a továbbjutás, igazából mindegy, hogy kit kapunk a másik ágról. Mindkét ellenfélnek megvan a saját erőssége, stílusa, nehéz lenne megmondani, hogy melyik fekszik nekünk jobban. A Jászberénnyel már kétszer játszottunk, mindkétszer egy ponttal kaptunk ki, talán ellenük a fiúkban nagyobb lenne a bizonyítási vágy. Most azonban egyelőre még csak a holnapi meccsre koncentrálunk. Egy picivel nagyobb favorit a Falco, viszont emelt fővel fogunk kiállni ellenük, és megpróbálunk egy jó, harcos meccset játszani.

[totalpoll id=”6671″]

HIRDETÉS
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MásikVégétFújdMegPityeszKinter for president2lee14falco2008 Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nagyon csúnyán megbüntetik ma a sárgák a Pakschot.

Kinter for president
Olvasó

Hát nem tudom: a Paksnak több győzelme van idegenben, mint a Falcónak, márpedig itt mindkét csapat idegenben lesz, ha úgy vesszük. Ellenben a idegenbeli sikereik 50%-át épp Pakson könyvelhette a Szombathely, szám szerint egy meccset. Nem írnám le a rossz forma és a klub körüli mizéria ellenére se az ASE-t, de mégis úgy érzem, hogy kisebb meglepetést jelentene a továbbjutásuk.

Pityesz
Olvasó

Sajnos nem kisebb, hanem nagyobb meglepetés lenne!!!! Azért hajrá ASEEEEEE!!!!!

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco, hajrá Szombathely!!

falco2008
Vendég
falco2008

Nem akarok “Nem tetszik”-et kapni, szóval hajrá Paks! 🙂

Kinter for president
Olvasó

Ezzel a nick névvel sajna mission impossible a történet 😀 de hogy érezd a támogatásom, én a “Tetszik”-re nyomtam 😉😎

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Hajrá Falco!

donnarumma
Olvasó

Hajrá Szombathely

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés