Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Fájdalmas döntések jönnek a női válogatottnál

Székely Norbert nem elégedett, olyan játékosok kellenek, akik képesek meccseket nyerni.:

:

A törököktől és Lettországtól is kikapott Burgosban, a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott. A két mérkőzésen mutatott teljesítményt nem lehet összehasonlítani, míg a törökök elleni találkozón voltak biztató jelek, Lettország ellen nagyon rosszul játszottunk. Utóbbi után kértük összegzésre a magyar kapitányt.

– Amikor a török meccs után beszélgettünk, akkor nem tudtam egyértelmű választ adni, hogy elégedett vagyok-e vagy, sem. Most tudok. Nem vagyok az. Nem játszottunk jól, nem játszottunk okosan. Nem tetszett ez az egész. Ha kikapunk húsz ponttal, akkor sem szólhattunk volna semmit. Erre nincs felmentés, nem lehet kifogás, hogy újabb játékosok estek ki sérülés miatt, hogy Raksányi Krisztina is csak pár percet tudott játszani. A mérkőzésnek egy haszna volt, megmutatta, hol a helyünk. Ebből a csapatból hiányzik a sebesség, méghozzá nagyon. Fontos kérdés lesz, miként tudunk a védekezésben ritmust diktálni, mert ezek a csapatok, akikkel játszottunk, nagyon komoly sebességet diktáltak védekezésben, amihez mi nem tudtunk alkalmazkodni.

– Van ennek a két mérkőzésnek olyan tanulsága, amit mindenképpen ki kell mondani?

– Van. Döntéseket kell hozni, olyan döntéseket, amik fájnak. Méghozzá minél előbb meg kell tenni. Sok összetevős a dolog, de azt gondolom, ha szűkebb rotációval, ha nagyobb taktikai repertoárral kosarazunk, akkor ez a csapat képes arra, hogy ne produkálja ezeket a hullámvölgyeket.

– Van olyan játékos, aki a spanyolországi torna alatt közelebb került az Eb-re tartó kerethez, vagy aki éppen távolodott tőle?

– Igen. Mindkettőre van példa. Ahogy mondtam, fájó döntéseket kell hozni. Széles rotációval játszottunk, láthattuk, nem működött. Szűkíteni kell, és azokkal a játékosokkal dolgozni, akik alkalmasak lehetnek meccseket nyerni., mert az tisztán látszik, ezen az Európa-bajnokságon nehéz lesz bárki ellen meccset nyerni.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kalok KevinCibona5 Recent comment authors
Cibona5
Olvasó

Krivacsevics Tijana esetleg? Tudom, hogy van bűne, de szükség lenne rá.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Persze de szerintem most sem jönne…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés