Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ezzel a kerettel készül az olimpiai selejtezőre az MKOSZ

Négy felkészülési mérkőzést is játszunk.:

:

A tavalyi férfi Európa-bajnokság előtt befejeződött világbajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda válogatott kivívta az olimpiai előselejtező jogát. A FIBA megváltoztatott versenyrendszerében így lehetőséget kaptunk arra, hogy az olimpiai szereplés első szakaszában játszhassunk – áll az MKOSZ sajtóközleményében.

Összesen tizenhat európai csapat vetélkedik két továbbjutó helyért, ami mutatja, mennyire nehéz feladat vár minden érintett válogatottra. A nemzeti csapat bő keretében több fiatal játékost fölfedezhetünk, közülük kerülhetnek ki a jövő Perl Zoltánjai, Vojvoda Dávidjai, Keller Ákosai. Fontos, hogy itt lehetnek, s láthatják, mit kell még tenniük ahhoz, hogy biztos kerettaggá válhassanak.

A felkészülés során négy mérkőzést is vív a magyar válogatott, az elsőket már az előttünk álló hétvégén. A háromcsapatos tornán Izland és Izrael személyében két olyan csapat lesz az ellenfelünk, akik szintén olimpiai előselejtezőre készülnek.

A kecskeméti torna programja (helyszín: Messzi István Sportcsarnok):

Július 28. péntek, 18 óra: Magyarország – Izrael
Július 29. szombat, 18 óra: Izrael – Izland
Július 30. vasárnap, 17 óra: Magyarország Izland

A csapat a jövőhéten két találkozót vív Észtországgal. Augusztus 3-án csütörtökön 18 órakor csap össze a két csapat, míg másnap, augusztus 4-én pénteken 16 órától találkoznak a felek a Messzi István Sportcsarnokban.

Sztojan Ivkovics együttese az olimpiai selejtezőn a B csoportban lép majd pályára Lengyelországgal, Bosznia-Hercegovinával és Portugáliával egy négyesben. A meccseket a lengyelországi Gliwicében játsszák.

Számunkra még az A csoport érdekes, amelynek az észtországi Tallinn ad majd otthont, és ahol a házigazdán kívül Csehország, Izrael és Észak-Macedónia szerepelnek még.

Mindenki egy-egy mérkőzést játszik a csoportellenfeleivel, tehát 3-3 találkozót vív minden gárda a csoportkörben. Az előbb említett két csoportnak, tehát az A-nak és a B-nek az első két-két helyezettje jut majd tovább a szintén Gliwicében rendezendő elődöntőkbe, az ottani két győztes pedig finálét vív egymással. Csak a döntőt megnyerő csapat jut tovább az olimpiai selejtezőbe.

A magyar csapat programja

2023. augusztus 13., vasárnap: Lengyelország – Magyarország
2023. augusztus 14., hétfő: Magyarország – Portugália
2023. augusztus 16., szerda: Magyarország – Bosznia-Hercegovina

Továbbjutás esetén:

2023. augusztus 18., péntek: Elődöntő
2023. augusztus 20., vasárnap: Döntő

A magyar válogatott kerete:

Tanoh Dez András (Falco), Pongó Marcell (Falco), Meszlényi Robert (Sopron), Csendes Péter (Sopron), Keller Ákos (Falco), Mócsán Bálint (DEAC), Csátaljay Péter (ZTE), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár), Váradi Benedek (Trefl Sopot), Benke Szilárd, Somogyi Ádám (BC Andorra), Golomán György, Kiss Dávid (KTE), Lukács Norbert (Szolnok), Perl Zoltán (Falco), Eilingsfeld János (ASE), Karahodzic Kemal (KTE), Csuti Kornél (ZTE)

A BB1.hu és az MKOSZ megállapodásának értelmében a magyar válogatottal foglalkozó cikkeinket Facebook oldalunkon lehet kommentelni. Ezt a cikket: itt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés