Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Ezt az idényt gyorsan el kell felejteni”

Filipovity szerint nehéz felpörögni az alsóházra, de a körülményekhez képest szépen kell búcsúzniuk ettől a nem túl szép szezontól.:

:

Az Alba Fehérvár szombaton, 18 órakor, hazai pályán kezdi meg a középszakaszt az alsóházban, a TF-Budapest együttesét látja vendégül. A drukkerekhez hasonlóan, nem ilyen idényre számított a 22 éves válogatott bedobó, Filipovity Márkó sem.

Nem titkolja, számára is talány, miért nem sikerült a 2018-19-es bajnokság a terveknek megfelelően. Három éve ezüstérmesek lettek, 2017-ben bajnokok és a kupagyőztesek, tavaly nyáron bronzérmesek. Idén viszont nem lesznek ott a rájátszásban.

– A szereplésünk egyértelműen csalódás. A nemzetközi kupában nagyon jól teljesítettünk, ezért is érthetetlen, hogy a hazai bajnokságban semmi sem sikerült. Úgy gondolom, kimondottan jó képességű kosarasok alkotják az idei együttest, de nem találtuk meg az összhangot, csapatként nem funkcionáltunk jól.

Bár volt esélyünk az utolsó pillanatig, nem balszerencse, hogy nem vagyunk a középső házban. Ugyanis hullámzó teljesítmény nyújtottunk a bajnokikon, aminek ez lett az eredménye.

Filipovity az Alba honlapjának elmondta, nem számolgatnak, a hátralevő hat mérkőzés mindegyikét meg akarják nyerni a társakkal.

– Nincs könnyű dolgunk, ugyanis mindannyian csalódásként éljük meg, hogy a folytatásban nem az élboly tagjaival találkozunk, hanem a Kaposvár mellett azokkal a gárdákkal, amelyeknek a kiesés elkerülése a céljuk.

Nehéz felpörögni, de össze kell szednünk magunkat az utolsó hat meccsre és győzelmeket kell szereznünk, a körülményekhez képest szépen kell búcsúznunk ettől a nem túl szép szezontól. Ezt az idényt gyorsan el kell felejteni.

A hátralevő meccseink arra feltétlenül jók lesznek, hogy tehetséges fiataljaink sok lehetőséghez jussanak, szokják az élvonal légkörét, az NB I-es meccsek atmoszféráját. Eljött az idő, hogy megkezdődjön a tehetségek beépítése az együttesbe. 

A szombati, TF elleni bajnoki megtekintése ingyenes.

Fotó: Zsu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
krapulaksz simon Recent comment authors
krapulaksz simon
Olvasó

Most már könnyebb lesz nekik. Nincs tét, mert valószínű bent marad a csapat. Talán így nem fognak remegni a kezek. Várható hogy a hatból három győzelem születik, ez egy elismerésre méltó 50 százalékos teljesítmény a play-outban. Mondjuk a Szeged mindenkit el tud kapni, a Kaposvár pedig kb mumus Fehérváron… A Tf-től meglepetéseket várok. Sajnálnám ha végül mégiscsak kipottyanna az Alba.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés