Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

„Ezt az esélyt nem szabad elszalasztani, bármire képesek vagyunk”

Studer Ágnes a Szlovénia elleni meccset nehezebbnek érezte, az olaszok ellen már nagyon felszabadultan játszottunk.:

:

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott legyőzte Olaszországot, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte a C-csoportot. Az első hely azt jelenti, hogy a mieink egyenes ágon bejutottak a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon.

Studer Ágnes mindkét mérkőzésen jól kosarazott, vele beszélgettünk, Nisben.

– A magyar válogatott gyakorlatilag befejezte a csoportküzdelmeket, és bejutott a legjobb nyolc közé. Volt ilyen forgatókönyv ?

– Őszinte leszek, ezt nem gondoltam volna. Abban biztos voltam, hogy jó meccseket, szoros meccseket fogunk játszani. Szó volt persze arról, hogy itt mindenki megverhet mindenkit, de mi szándékosan lépésről lépésre akartunk haladni. Az első meccsre készültünk, azt akartuk megnyerni, aztán volt egy napunk az olaszokra hangolódni, de az nem volt benne a pakliban, hogy most így állunk.

– Melyik volt a nehezebb meccs?

– Én a Szlovénia elleni meccset nehezebbnek éreztem, az olaszok ellen már nagyon felszabadultan játszottunk. Kevesebb pontot dobtunk ugyan, de igazi csapatként működtünk. A védekezésünk annyira jól működött, hogy az kompenzálta a támadásbeli problémáinkat. Nagyon büszkének kell lennünk arra, hogy egy ilyen olasz csapat csak ennyi pontot tudott dobni nekünk. Most én egy büszke magyar vagyok.

Ünnepelnek a magyar csodalányok – Fotó: FIBA

– A szurkolók jó alaposan megünnepelték a sikert…

– Rengetegen itt voltak, felemelő volt. Családok, gyerekek, felejthetetlen volt a hangulat a lefújás után. Az egész csapat nevében köszönöm, hogy ennyien eljöttek, az egész mérkőzésen rengeteget segített, hogy szurkoltak.

– A csapat ott van a legjobb nyolc között. Ha sikerrel vesszük a következő akadályt, éremért játszhatunk. Az első hat hely valamelyike pedig olimpiai kvalifikációs tornát ér.

– Jöttünk le a pályáról, és épp azt mondtam a többieknek: basszus lehet, hogy ott leszünk az olimpiai részvételről döntő tornán. Persze tudom, hogy ezért még harcolni kell, de megkaptuk a harcra az esélyt. És ez a csapat harcolni fog. Ezt most nem szabad elszalasztani. Nehéz lesz, de ha úgy játszunk, mint az olaszok ellen, akkor bármire képesek vagyunk.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DudiKendeffy BotondMegmondo Recent comment authors
Dudi
Olvasó

Hajrá Lányok!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Hajrá lányok! Aki tud menjen Belgrádba jövő csütörtökön!

Hajrá magyarok!

Megmondo
Olvasó

Szurkolunk tovabbra is! Hajra

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés