Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ezek voltak a 2019/20-as évad legjobb egyéni teljesítményei

Az biztos, hogy extrákban nem volt hiány a 21 forduló alatt.

  •   :

:

Huszonegy forduló után ért véget a 2019-2020-as férfi kosárlabdaszezon az élvonalban (a Kaposvár és a Szeged 22 meccset játszott). Megpróbáltuk összeszedni a legjobb egyéni teljesítményeket a statisztikákra vonatkozóan. Jöjjenek hát az idény “legjei”.

Bár nem feltétlenül ez határozza meg egy játékos hasznosságát egy meccsen, az kétségtelen, hogy a dobott pontok sokat dobnak latba a végelszámolásnál. Elvégre az a csapat nyer, akinek több van a lefújáskor a táblán. Ebben a szegmensben Stefan Balmazovics (Szeged) teljesítménye volt a legjobb, amikor 40/18-as pontmutatóval terhelte a Zalaegerszeg gyűrűjét, 55%-os hatékonysággal, de csapat így is kikapott.

Balmazovics 40-et hintett a Zalaegerszegnek. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Kemal Karahodzsics (KTE) a Debrecen ellen – pont a legutolsó fordulóban – szedte a legtöbb lepattanót egy meccsen, 19 lecsorgó kötött ki nála, ami még a dobott pontjainál (16) is több volt.

Gólpasszok terén holtverseny alakult ki az élen, Shannon Evans (ASE) és Frank Turner (Körmend) egyaránt 12-12 asszisztot osztott ki. Előbbi a Pécs, utóbbi a Szeged elleni győztes meccsen.

Frank Turner remekül mozgatta a társait a Szedeák ellen (is). Fotó: fiba.basketball

A szerzett labdák számát az ötös szám bűvöletében kell nézni: öt játékos is elérte az öt szerzett labdás “álomhatárt” egy-egy meccsen. Név szerint, Bernard Thompson (Sopron), Eric Washington (OSE) – ők egyébként mindketten a Kecskemétet szomorították a teljesítményükkel, Stefan Moody (DEAC), Rashun Davis (Kaposvár) és Quincy Diggs (Pécs).

A paksi Justin Jackson “nyerte meg” az egy meccsen legtöbb kiosztott sapka versenyét, a Kaposvár ellen ötöt ért el.

Kiemelt fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

 

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Eric nem csak a Kecskemét ellen szerzett öt labdát, hanem idegenben a Szolnok ellen is.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés