Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ez nagyot fog szólni: ilyen lesz a ZTE új csarnoka

A Magyar Építők írta meg a részleteket.:

:

A kulturális rendezvényeknél 4000 főt, a sporteseményeken 3000 szurkolót fogad majd be a csarnok, melyet a városképet meghatározó ikonikus épületként szeretnének létrehozni – írja a Magyar Építők az új zalaegerszegi csarnokról.

A létesítmény tervezését a Pulai Építész Iroda Kft. és az AOD Építész és Grafikus Iroda Kft. végezheti el nettó 339 millió forintos szerződéses értéken.

A kiírás szerint az alacsony energiafelhasználású, multifunkcionális csarnok kialakítása mellett a beruházás a parkoló kialakítását, közlekedési csomópontok átépítését, kapcsolódó közműépítéseket is tartalmazza.

A tervezési feladat egy 4000 fő befogadóképességű, 60 méter fesztávolságú multifunkciós rendezvény-, és sportcsarnok generáltervezése, amely a megrendelő számára alacsonyabb beruházási költséget és rövidebb átfutási időt eredményez

– olvasható az összegzésben.

Elsődleges szempont az alacsony üzemeltetési költség

A létesítmény a nemzetközi és hazai I. osztályú kosárlabda illetve egyéb sportrendezvények, továbbá kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Az épület befogadóképességéről az is kiderül, hogy a kulturális rendezvények esetében legfeljebb 4000 fő, viszont a kosárlabda és röplabda sport rendezvények esetében 3000 fő lesz. Ez a befogadóképesség fix lelátó és mobil lelátók alkalmazásával jön létre.

A közbeszerzés szövege az épülettel kapcsolatos esztétikai elvárásokra is kitér, eszerint a városképet meghatározó ikonikus épület jön létre. A tervezésnél továbbá elsődleges szempont a hosszú távon is fenntartható, időszakosan alacsony üzemeltetési költségű, épület létesítése. Szintén kiemelt szempont a funkcionalitás és az energiahatékonyság.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
KobayasiderrylCsezarroTomika1heraklith Recent comment authors
Kobayasi
Olvasó

Mindegy!!! Jó lesz ez !!! A lenyeg, hogy Mocskos Olaj!!!

derryl
Olvasó

3000 néző????? A régihez képest egy sufni.

Tomika1
Vendég
Tomika1

Ráfért már a városra a csarnok csere nem vitás.A régi csarnok viszi az emlékeket az épület egybeforrt a Kosárlabda fellegváral. Többszörös Magyar bajnok anno 5-6 ezer nézővel.Volt szerencsém!Az új csarnok háttérinformációim alapján már kevésbé a kosárlabdáról fog szólni a csapat minősége a jelenlegi és az elmúlt 10 év alapján pedig méltatlan régi hírnevéhez!

vatvat
Olvasó

Azt írják, hogy az új csarnok a meglévő területén épül. Hol játszunk az építkezés ideje alatt?

heraklith
Olvasó

A meglévő mögé építik és miután elkészült, lebontják a régit.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Csak a tervezés nettó 339m ft…izmos.

Csezarro
Olvasó

Ugy, hogy fogalmad sincs mi mindent kell elvegeznie a tervezönek, kicsit hangulatkeltes ez a hozzaszolas. Amugy meg a szerzödes becsült összege a közbeszerzesi kiirasban 582,5 MFT. Tehat 150 millioval olcsobb, mint a kiiro elöre becsülte. Amugy itt van, hogy mi minden tartozik bele a szerzödesbe: A meglévő sportcsarnok területén egy új multifunkcionális sportcsarnok létesítésével, parkoló kialakítással, közlekedési csomópontok átépítésével, kapcsolódó közműépítésekkel és kiváltásokkal egy korszerű, alacsony energiafelhasználású, sportkomplexum megtervezése, amely nemzetközi és hazai I. osztályú kosárlabda, illetve egyéb sportrendezvények, továbbá kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmas. Az épület befogadó képessége kulturális rendezvények esetében maximum 4000 fő, kosárlabda és röplabda sport rendezvények… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Rossz hír Zalaegerszegnak…
Nézzetek át Nagykanizsára! Épül a Kanizsa Aréna ! (minek?)

Soros György
Olvasó

Remek hírek! Az Isten áldjon mindenkit Zalában!
Üdv: Gyuri Szombathelyről.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés