Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ez igen! Magyarország legyőzte Szlovéniát az Európa-bajnokságon

Sokáig futottunk az eredmény után, de szerencsére utolértük.

Magyarország - Szlovénia 88-84 (22-25, 14-14, 23-30, 29-15)

Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló
Nis, Szerbia
Játékvezető: Ciulin Marius, Csender Andrada, Mendoza Holgado Esperanza

Magyarország: Studer 17/9, Turner 23/6, Raksányi 2, Varga 4, Határ 21. Cserék: Dubei 7, Horti 4, Lelik 2, Zele 11.

Szlovénia: Oblak 21/12, Baric 7/3, Prezelj 13/3, Lisec 13, Evans 18. Cserék: Kroselj -, Gorsic -, Jakovina 6/3, Rupnik -, Friskovec 7/3. Kipontozdott: Evans (35.)

Rosszul sikerült edzőmérkőzések után, de nagyon egységesen, motiváltan érkezett Nisbe a magyar női válogatott. Székely Norbert dolgát nehezítette, hogy az amerikai Turner az utolsó pillanatban csatlakozott a kerethez. Egyetlen felkészülési mérkőzésen sem tudott pályára lépni, a szövetségi kapitány honlapunknak el is ismerte, szakmailag nem ideális ez a helyzet, de hátvéd emberileg annyira rendben van, hogy optimista a szerepét illetően.

Himnusz – Fotó: Fiba.com

Studer kosarával, és jó büntetőjével kezdődött az összecsapás, miközben a körülbelül 150 szlovén szurkoló hazai pályát teremtett ellenfelünknek. A magyar válogatott jól játszott, Varga és Turner is betalált, de Lisec kosarával 9-7-re már vezettek a szlovénok. Határ tempót rontott, Studer összeszedte második személyi hibáját, Evans pedig pontos volt a büntetővonalról, így négypontos hátrányba kerültünk. 7-11. Varga büntetőivel zárkóztunk, de Oblak triplával hűtötte a kedélyeket. 11-18-nál Dubei és Horti pályára küldésével próbált frissíteni Székely Norbert. 13-20-nál jött az első magyar időkérés. Turner tartotta a lelket a magyar csapatban, négy pontot tett bele a közösbe egy perc alatt, feljöttünk öt pontra.

Horti büntetőivel zárkóztunk 19–22-re. A negyed hajrájára Turner kapott pihenőt, Studer érkezett vissza a pályára. Megnyomtuk az utolsó egy percet, Határ pontjaival felzárkóztunk egyre, a negyed azonban szlovén büntetőkkel zárult. 22-25.

Jó a kémia a játékosok között – FIBA.com

Két perc gólcsenddel indult a második negyed, végül Friskovec talált be, majd Lisec, így ismét hét volt közte. Raksányi is feliratkozott a pontszerzők listájára, de védekezésünk nem működött, így újabb kosarat kaptunk. 24-31-nél, Határ jött vissza Horti helyére. Sorozatos hibák után kilenccel meglépett Szlovénia, Székely Norbert a negyed derekán kért időt. Lisec kosarával folytatódott mérkőzés, Határ pedig bedobta mindkét büntetőjét, így visszajöttünk tíz ponton belülre. Elkaptuk a fonalat, Határ dobott egy duplát, Studer büntetőkből volt eredményes, és a védekezésünk sem ízlett az ellenfélnek. A 17. perc végén Studer dobott egy triplát, Damir Grigic pedig időt kért. 8-0-ás szériát futott a magyar válogatott. 32-35 volt az eredményjelzőn.

Studer elkapta a fonalat – Fotó: FIBA

Csapnivalóan kezdődött a folytatás. Evans szerencsés kosarat dobott, Raksányi ellépte, de ismét volt visszaút. Lelik kosarával négyre, Zele duplájával kettőre zárkóztunk. Zele szerzett labdát, de Turner elrontotta a triplát, hibázott az ellenfél is, így maradt esély, hogy egyenlítsünk a nagyszünet előtt, Zele azonban mindkét büntetőjét kihagyta. 36-39.

Raksányi ellen sportszerűtlen faultot ítéltek a játékvezetők, így kezdődött a második félidő, ráadásul Baric és Evans triplát dobott, pillanatok alatt tíz lett közte. Mínusz tizenháromnál Székely Norbert időt kért. Sokadszor kerültünk nagy hátrányba a mérkőzésen. Határ iparkodott a palánk alatt, 16 pontnál járt a magyar center, aki betegen vállalta a játékot. Studer játékára sem lehetett panasz, három jó büntetőjével feljöttünk nyolc pontra.

Határ nagyot küzdött a palánk alatt – Fotó: FIBA.com

A szlovénok nagyon “vigyáztak” a tízpontos előnyükre. A küzdésre a magyar válogatottnál sem lehetett panasz, de rengeteg volt a hiba. 59-69 volt az eredmény a harmadik negyed végén.

Zele-parádé az utolsó negyed elején. Hat pontot dobott, amivel négy pontra zárkóztunk. A 33. perc végén még mindig négy volt közte, de Baric triplája után ismét nagy volt a hátrány. Raksányi rontott távolról, Evans viszont nem tette meg ezt a szívességet. 67-76-nál magyar időkérés következett.

Az utolsó hat percre a sérült Lisec után újabb kulcsjátékosát veszítette el Szlovénia, Evans pontozódott ki. Turner kezdett élni a centerposzton bajban lévő ellenfél hibáiból, zsinórban hét pontot dobott, öt perccel a vége előtt négy pont volt a hátrányunk. Majd öttel is vezettek a szlovénok, akik rengeteg támadólepattanót szedtek, így mindig volt még egy esélyük kosarat szerezni.

Két perccel a vége előtt, mínusz háromnál Határ büntetőzött, de csak az egyiket dobta be. Turner viszont dobott egy hármast, egyetlen pont volt közte. Az ellenfél hibázott támadásban, Turner viszont újabb triplát dobott. A szlovének időt kértek, de elrontották a ziccert.

A csattanó a végjátékban szenzációsan játszó Turneré volt, aki mindkét büntetőjét bedobta.

Magyarország értékes győzelmet szerzett, amivel nagyot lépett a továbbjutás felé.

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszRRichieGGecse J. MáriólddBolyongó Recent comment authors
RRichieG
Olvasó

Turner az öreg Turner Csabi lánya, aki az MTKban játszott a Mágusnál? Tudtam én, hogy már Etelköznél ott voltak ?

Gecse J. Márió
Olvasó

Olyan nagyon nem értek a kosárlabda taktikai részéhez, de olyan létezik, hogy “letámadós zóna” (a’ la Krézi Jenő)?

ldd
Olvasó

Szerintem a letámadásnak 2formáját használják.
Az egyik az emberfogás szerű,
a másik a zona pressing, ami a zóna szerű letámadást jelenti.

Gecse J. Márió
Olvasó

Köszi, ezért is írtam, hogy nem értek hozzá. Csak fura volt, eddig még így nem hallottam.

Gecse J. Márió
Olvasó

Gratula, szép volt csajok! Maximálisan kihasználtuk a szlovének 2 alappillérének kidőlését (Lisecnek természetesen minél előbbi felépülést!), én még 8-as szorzón tudtam megcsípni a győzelmünket, de a +10.5-es hendi is tükörsimán jó lett, szépen nyertünk ma is a csoportban. 🙂 Még egyszer köszi csajok, nektek is jól jött ez a győzelem, de nekünk is! 😉

ldd
Olvasó

Nem láttam a meccset.
3 kezdő vezér+ a pad elfogadhatóan teljesített.
9 fős rotációs.
Kívűlről teljesen jól néz ki …

Bolyongó
Olvasó

Gratula csajok ! Hatalmasat küzdöttetek !

donnarumma
Olvasó

Gratulálok

derryl
Olvasó

Köszönjük Turner a 4-ik negyedet!

Kendeffy Botond
Olvasó

A női kosárlabda egy másik sportág, voltak egészen szürreális jelenetek. De: a lényeg az, hogy nagy hátrányból EB-meccset nyert a csapat! Gratula! Turner meg a végén bizonyította, hogy miért van égető szüksége a csapatnak rá!

Hajrá magyarok!

Stockalone
Olvasó

Hát nem nagyon bíztam benne. Evans kipontozódása volt a döntő, hogy nyerni tudtunk.

falco2008
Vendég
falco2008

Taylor hatalmas volt a végén! Gratula!

derryl
Olvasó

Jó lesz Turner is!

falco2008
Vendég
falco2008

Jogos.

falco2008
Vendég
falco2008

Basszus, elnézést!

CsakAVasut
Olvasó

A meccs rendben volt,szépen küzdöttek a lányok,aminek meg is lett az eredménye a végére,de az,hogy egy kommentátor legyen a mérkőzés leggyengébb láncszeme,több mint felháborító. Hogy mit látnak ebben a Kréziben…vagy ennyire nincs mas aki lekomnentálná a meccseket? Már a férfi meccseken is kibírhatatlan volt

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hogy mit látnak benne? Hát az apját ?aki szegény forog a sírjában minden m4-es kosárlabda meccs közben…

derryl
Olvasó

Az mtva-nál a felvételi :”nyújtsa ki a nyelvét!”
Demo anyag, beszédtechnika, stb nem kell.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szép volt CSAJOK!Egy valami volt borzasztó idegesitő a mi Jenőnk 8 másodperc 2 pont az előny Turner büntetőt dob de ő már a következö meccset elemzi mert ,hogy ez már biztos megvan…Borzalom.Meglett ez a szerencséje rákoppintottunk volna a kopasz fejére egyet ha elkiabálja…Szép volt mégeszer LÁNYOK!

Kendeffy Botond
Olvasó

Jenő borzalmas. Le kellene tiltani a képernyőről, de legalább a kosárlabdáról.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Turner kihúzta a szarból Norbit! 2 nemzetközileg is patent magasemberrel sikerült kb center nélküli játékot játszani, védekezésünk botrányos volt, ahogy Knézy is ?de persze nem leszek ünneprontó, gratulálok a győzelemhez! Szép volt, Csajok! Hajrá Magyarország ??

Laposvár
Olvasó

Jó nagy szakértő vagy…. 😀

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hol buktam meg szerinted? Határ es Horti kifejezetten jó magasemberek, ellenben csomó támadásnál még a festékben sem voltak jelen… Akkor volt centerjátékunk mikor 4 perccel a vége előtt kipontozódott a szlovénok centere. Betörések úgyszintén nuku, az összes kettő-kettőnket levédték gond nélkül. Nem úgy szlovén részről! Egy patika edzővel ezt a meccset lesimáztuk volna, Turner klasszisa (főleg az utolsó negyedben) mentette meg a coach-ot, akivel egyébként semmi bajom, csak szembetűnő volt e pár dolog. De mondom, most ne is ez legyen a vezérfonal, hanem örüljünk a győzelemnek.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Akkor csak szigorúan a számok alapján…
Határ: 21 pont, 11 pattanó, 3 blokk, 28-as VAL (legmagasabb érték a mezőnyben)
Horti: 4 pont, 6 pattanó, +/- mutató 9 (harmadik legmagasabb érték a mezőnyben.

donnarumma
Olvasó

Minden betű igaz..

SopronKCfan
Olvasó

Voooniiieeeee ❤️❤️

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés