Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ez dráma volt: a DEAC nyert Szegeden

Az utolsó pillanatban született a győztes kosár.

Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 90-92 (24-26, 20-19, 25-26, 21-21)

Bajnokság, 9. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Farkas, Goda, Minár

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Govens 35/12, Brown 28/3, Kerpel-Fronius B 2, Dickey 6. Cserék: Mayer 4, Olasz -, Keller I. 14/6,

DEAC: Moody 30/21, Somogyi 10/6, Drenovac 23/6 ,Hines 10/6, Tóth 16. Cserék: Molnár D. 2,, Asszu -, Kovács 1.

A várakozásoknak megfelelően, szoros első negyedet hozott a Szeged és a DEAC csatája. A hazaiknál Govens fogott ki jó napot, játéka szemmel láthatóan komoly fejtörést okozott Kovács Adrián csapatának. A debreceniek elsősorban a palánk alatt “ficánkoltak”, Tóth Ádám termelte a pontokat. A Szeged megérezte Dzeletovics hiányát, akit neveztek a mérkőzésre, de a térdsérüléssel bajlódó légiós, ebben a periódusban nem lépett pályára. Koronavírusos játékosaik miatt, jóval kevesebb volt a variációs lehetősége a debrecenieknek is, ennek ellenére, becsülettel küzdött mindkét csapat. 24-26.

A második negyedet hiába kezdte jobban a Szeged, öt perc elteltével már Szrecsko Szekulovicsnak kellett időt kérnie, mert két triplával, hattal meglépett a DEAC. A hazaiak egyre nagyobb gondba kerültek magas poszton, a sérült Dzelatovics továbbra sem szállhatott be, Dickey pedig összeszedte a negyedik hibáját. A vendégeknél Somogyi érett játéka volt meghatározó, míg a hazaiaknál a Govens, Keller páros muzsikált jól. 44-45.

A második félidő elején a DEAC ragadta magához a kezdeményezést, de leszakítani nem tudták a hazaiakat, akiknél Govens továbbra is remekül játszott. A negyed nagy részében a vendégek vezettek pár ponttal, a Szeged pedig küzdött becsülettel és zárkózott. A döntés az utolsó negyedre maradt. 71-73.

Brown és Moody kosárváltásával kezdődött az utolsó rész. Mindkét csapat hihetetlen energiákat mozgósított a győzelem megszerzéséért. Sok volt a hiba, akadtak pontatlanságok, de élvezetes jó meccset játszottak a csapatok. Négy perccel a vége előtt átvette a vezetést a Szeged, de Moody azonnal dobott egy triplát és ismét a DEAC-nál volt az előny. Ekkor már Govens és Moody is átlépte a 30 pontot. Elképesztő izgalmak után – egy utolsó pillanatban dobott kosárral – a találkozót végül a DEAC nyerte, Drenovac szerezte a győztes kosarat. 90-92.

A mérkőzés remek hírverése volt a kosárlabdának, a Szeged is dicséretet érdemel.

 

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Kováts ImreLightbringermoldi56O1GSterling Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Szimpatikus volt, hogy a szegediek nem hivatkoztak Dzeletovics hiányára. Tapasztalhattuk Kaposváron, hogy milyen jó center.

O1G
Olvasó

Azért az kemény, hogy itt többen Adrián meccselését kérik számon egy olyan meccsen, ahol összesen 3 cseréje volt és azok is mind 23 alattiak..?
Ja és ezzel a kerettel nyert annak a csapatnak az otthonában, ami eddig 4/5 állt és az egyetlen veresége egy 2 pontos szombathelyi zakó volt. Mindezt egy nagyon extra Govenssel.
Komoly szakmák lehettek, ha ti ebből a mai keretből ennél is többet tudtatok volna kihozni.

Lightbringer
Olvasó

Azèrt azt se hallgassuk el, hogy Dzeletovic az egész meccset kihagyta, Dickey pedig az az első negyed után 4 faultal állt. Azaz a Szeged a meccs nagyobbik részében nehezebb helyzetben volt mint a Deac.

Sterling
Olvasó

Összefoglalva: a DEAC-nak 4 hiányzója volt, a Szegednek meg 1.
Vírussal, sérüléssel szerintem nem lehet egy lapon említeni azt, hogy valaki a meccs elején bever 4 faultot és ezért ülnie kell.

Lightbringer
Olvasó

Ja végül is teljesen mindegy, hogy 4 emberből hiányzik kettő vagy 10-ből 3-4. Igazad van.

Sterling
Olvasó

Ne haragudj, lehet lassú a felfogásom, de ezt kifejtenéd kérlek ?

Lightbringer
Olvasó

Ha ilyen szépen kéred, akkor kifejtem neked, igen. Csupán arra gondoltam, hogy a szegednek összesen nincs 5 minőségi játékosa, azaz náluk sokkal fájóbb ha kiesik 1-2 ember, mint pl. egy mélyebb kerettel rendelkező csapatnak 2-3. Ezt lassabban már nem tudom mondani.

Sterling
Olvasó

Egyébként félreértés ne essék, le a kalappal a szegedi csapat előtt, nagyon szimpatikus társaság és hajszálon múlott, hogy tegnap nem ők jöttek ki jobban a végjátékból. De lassan már ott tartunk, hogy a “Szeged nehezebb helyzetben volt”, úgy, hogy a DEAC közel egy hónapja nem játszott meccset, 4 hiányzója volt, amiből azért 2-3 masszívan kelleni szokott hozzá, hogy nyerjen a csapat. Ráadásul ugye vírus-eset is volt, ami miatt karanténba vonult a csapat (ergo nem edzettek). Mindezek fényében idegenben megverik a bombaformában lévő és baromi jó Szegedet.

international referee
Olvasó

Ismét egy nagyszerű mérkőzést láthattunk, gratulálok mindkét csapatnak! Sajnos a végjátékban elkövettünk 1-2 hibát, így nem lett meg a győzelem, de semmi probléma, legközelebb nyerünk! Szerintem csodálatosak vagyunk! Néhány “szösszenet”: – A lábat 1 m-ről nem sikerült észrevenni, amitől sikerült úgy megzavarodni a játékvezetőnek, hogy az azt követő egyértelmű faultot a távoli kollégájának kellett lefújni, ami esetleg sportszerűtlen is lehetett volna. – Sajnos Tóth Ádám hátrafelé történő lépéseit egyszer sem sikerült lefújni,kétszer kosár lett belőle, egyszer Dickey-re fújtak egy faultot utána. Egyébként Somogyi eltopogásainál sem szólt a síp egyszer sem. – Brown sportszerűtlen faultja (szemből oda nyúlt a labdára és… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

– Az első félidő után a vendégek elnöke percekig beszélt a játékvezetőkkel?!

Eléggé tolja az MKOSZ a Debrecent,ez már annyira meg sem lep.

moldi56
Olvasó

Pedig hát ők tulajdonképpen most jöttek fel az élvonalba és máris ők a kedvencek?Lehet hogy azért,mert Debrecenben családi hangulatban játszák a meccseket,nincs vehemens szurkolótábor.Kíváncsi leszek rájuk,a Vaskakasok is így kezdték,aztán eltüntek a mocsárban.

Vadkakas
Olvasó

Én még nem tűntem el ??
Remélem a DEAC éra tovább tart mint a korábbi.
Most a DEAC alá tolták be a politikai és pénz lovat, ideje lesz eredményeket felmutatni.
Hajrá DEAC!

international referee
Olvasó

Most látom, hogy a játékvezetői hármast javítani kellene (a félreértések elkerülése végett)! Farkas Gábor, Goda László és Minár László fújták a mérkőzést.

Sterling
Olvasó

Van igazság a “szösszenetekben”, de kérlek Brown sportszerűtlen faultját ne akarjuk már megmagyarázni, mikor teljesen egyértelműen keresztbe vágott a támadó játékoson, miközben a másik kezét már emelte is a játékvezető felé…. Semmi köze nem volt a labdához maradjunk annyiban.

moldi56
Olvasó

Az Adria ligában ez másképp volt.Egy Olaj-Olimpia Ljubljana meccsen időkérést túltolta az Olaj edzője és egyből ránk fújták a sportszerütlent.Nem tudom miért nem lehet egyértelmüen alkalmazni ezt a szabályt.

Nash13
Olvasó

Végre! Mindkét csapatnak nagy gratula, kívülállóként is teljesen élvezhető volt. Szrecskó tud valamit, Govens sehol nem játszott úgy,ahogy az ő keze alatt. Ma felülmúlta a 2017-es önmagát. Azért sokkal értékesebb a játéka, mint a Moody-é, mert a meccsen végig akkor és a játék olyan elemében tett hozzá,amikor és amire éppen szükség volt. Moodyról ez nem mondható el, sokszor egyénieskedik, persze, ő is átkozottul jó tud lenni.Külön gratulálok Keller Ivánnak, remekül szállt be a kispadról. Remélem, az Alba vezetősége nézte a meccset, most láthatták, kit ültettek másfél szezonon keresztül!

Pbask
Olvasó

Kovács Adriánról már több szót nem írnék,régebben bőven taglaltam.
De vicc,amit játszanak.
Egy sokkal szegényebb csapatnál már ugy kipenderitették volna,mint a sicc,mert kb utolsó helyen lennének.
Egy mázlijuk van,van pénz dögivel,amit ideig-óráig ellehet fedni a hozzá nem értésével gyakorlatban.
Mert elméletben biztos penge,elhiszem.

Zsarkov
Olvasó

A rőt bohócot mi predesztinálja egy A csoportos csapat kispadjára? (szerintem az angol tudás önmagában nem elég)

dball
Olvasó

Az sem mind1 hogy emberileg ki ül a kispadon. Nem a szakma legteteje de képzett, van elképzelése és fiatal, ambíciózus. Mellesleg civilként is végtelenül korrekt úriember. Mi itt Debrecenben szeretjük. Ha nem tetszik, ne nézd. A számok őt igazolják eddig.

Pbask
Olvasó

Ezt én elhiszem,de titeket nem zavar hogy ebből rotációból tudnátok jobbat is kihozni? Nem lenne keserű szájízetek ha pl egy elödöntő ezen menne el a playoffban? Mert ezt a fajta játékot könnyű megfojtani, Szolnokon is azért kaptatok ki.

dball
Olvasó

Pbask no igen, ezzel egyetértek és fejet hajtok. Elgondolkodtató. Dehát az is igaz hogy mindig van fentebb.

ldd
Olvasó

F. Ádám is így indult …

Zsarkov
Olvasó

Jakab Máté 2.0 az ember…, elméletben, elemzésben Máté is zseniális a fiatal kora ellenére…, aztán láttuk, hogy mit ér ez, amikor Körmenden meccselnie kellett…, karizma nélkül nem lehet jó edző senki…, persze ettől szerethetik Debrecenben

moldi56
Olvasó

Ha nem tévedek Báder Marci vitte magával a Honvédhoz.

Csippa
Olvasó

Szonokra is ő vitte magával..

moldi56
Olvasó

Ilyen játékosanyaggal amit a segge alá toltak nem nehéz zseninek lenni.Szerintem jönnek neki még nehéz napok,bár elhiszem,hogy ő egy intelligens ember.

skarpskytt
Olvasó

Remek meccs volt! Gratulálok mindkét csapatnak, mind a két városban jó lesz idén meccsre járni.

Vadkakas
Olvasó

Ez de kemény volt!
Bravó Szeged férfias küzdelem volt, ma nekünk sikerült az utolsó támadás.
Szép volt fiúk!

Hajrá DEAC!

szolnokbasket
Olvasó

Megérdemelte volna a győzelmet a Szeged, szimpatikus csapat.
De ez a Kerpel-Fronius Balázs….
Govens dobásait élmény volt nézni!Rendesen összekapta magát.

DEAC=Moody ami elég gáz ezzel a szakmai stábbal.

Csippa
Olvasó

hát, ez a deac edző. szekulovic legjobbja nélkül, -300 millioval szinte lejétszotta. megtanulta, amit papiron lehet, de csak az extra pénz menti meg (játékosok), ha gyengébb csapatnál lenne, 2 hónapot nem érne meg sztem nb1ben. egyéni vélemény.

dball
Olvasó

Gratula a mieinknek! A röhejes védekezés és az ordító balfaszkodások ellenére igyekezett csapatként működni a DEAC még akkor is mikor Moody szólóban nyomta. Ez valóban csapatérdem, a szegediek pedig remekül megszorongattak bennünket. Oda is jár az elismerés. Habár az infarktus utáni kezelésemet majd kifizethetnék. 😀 Govenst mindenesetre tartsátok meg, mert élmény nézni. Kerpel-Froniusék meg Kiskeller viszont baromira ellenszenves nekem.
Hajrá DEAC!

vasipasi
Olvasó

Szenzációs meccs volt! Gratulálok mindkét csapatnak!
A DEAC a négyért, a Szeged a nyolcért fog küzdeni!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés