Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Ez volt a szezon eddigi legjobb meccse ebben a bajnokságban”

Edzői nyilatkozatok a szombati játéknap után.:

:

Négy mérkőzést rendeztek tegnap a férfi élvonalban, ahol három hazai és egy vendéggyőzelem született. Edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével:

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83-70 (27–22, 23–24, 19–8, 14–16)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a csapatomnak, és mindkét szurkolótábornak! Úgy gondolom, hogy egy nagyon magas színvonalú mérkőzést láttunk. Talán a szezon eddigi legjobb meccse volt a magyar bajnokságban. Én úgy látom, hogy a nézőtéri hangulat és a csapatok teljesítménye alapján is elmondható ez. Az előző szezonból nagyon jól tudjuk, mit jelent, amikor a Körmend a Falco ellen játszik. Ez is adott némi erőt ma, ez biztos. Nehéz volt a helyzetünk az elmúlt héten elszenvedett két vereségünk után, nem játszottunk jól ezeken a meccseken, és tudtuk, hogy a Falco egy nagyon-nagyon jó csapat. Nagyon jó egyéni képességű játékosokkal és kiváló csapatmunkával, amit a Bajnokok Ligája top csapatai ellen is megmutattak, ez nagyon erős pozitív marketinget jelent a magyar kosárlabdázás számára, ami nagyon fontos. Szóval nagyon boldog vagyok amiatt, ahogyan reagáltunk, ahogyan harcoltunk. Persze, a győzelemnek is örülök, de számomra fontosabb az, amit ma mutattunk magunkról, és örülök annak, amit láttam. Kedden utazunk Kijevbe, ahol egy újabb kemény mérkőzés vár ránk a FIBA Europe Cup második csoportkörében, ahol ugyanilyen teljesítményt, hozzáállást kell mutatnunk, hasonlóan kell végrehajtanunk, amit elterveztünk, és akkor ott is lehet esélyünk.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Ez nem kérdés, az elsőtől az utolsó percig kézben tartották a meccset. Mi viszont a játék mindkét elemében, védekezésben és támadásban is rosszul játszottunk. Nem tudtunk megfelelő választ adni, kellő agresszivitással védekezni vagy épp támadni. Sok gondunk volt az elzárás -leválásokkal, nem tudtuk megfelelően beadni a labdát a palánk alatti játékosainkhoz, mert ezt megakadályozták. Nem találtunk erre megfelelő megoldást 40 percig. Köszönöm a két szurkolótábornak a kiváló hangulatot, ez egy jó mérkőzés volt. De ahogy Hooker is mondta, eljött ez a pillanat, hosszú idő után. Április óta nem győztek le bennünket a hazai bajnokságban, ez most megtörtént. Előbb vagy utóbb úgyis bekövetkezett volna, hát ez épp ma történt meg, de előre kell néznünk a jövő felé. December közepe van, messze van még június és biztos vagyok abban, hogy még sokszor fogunk találkozni egymással. Még egyszer is gratulálok a Körmendnek.


Zalakerámia ZTE KK – Alba Fehérvár 88-86 (28-19, 22-20, 18-24, 20-23)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az első félidőben fegyelmezettek voltunk és magabiztosan vezettünk. A fordulás után akadtak koncentrációs problémáink és sokat hibáztunk. Kulcshelyzetekben azonban remekül helytálltunk, 3-4 szerzett labdánk is volt, amelyek átsegítettek minket a nehézségeken. A feladat előttünk van, meg kell nyernünk a még idén hátralévő két meccsünket.

Jesús Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Az első félidőben nem úgy játszottuk, ahogy elterveztük, sok taktikai fegyelmezetlenséget követtünk el. A második félidőt megnyertük, de kulcsszituációkban hibáztunk és így kikaptunk. Sokat kell még dolgoznunk.


Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 87-62 (27-18, 26-13, 17-12, 17-19)

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, megérdemlik a dicséretet a játékosaink. Most az volt célunk, hogy teljesen más felfogásban játsszunk, mint az a legutóbbi mérkőzésen sajnos nem sikerült. Akkor két győztes meccsből jöttünk és nem tudtunk úgy felpörögni és olyan ritmusban játszani, ami elegendő lett volna a magyar bajnokságba, hogy bárkit is legyőzzünk. Az is fontos volt, hogy valamit adjunk vissza a szurkolóknak abból, ami a múltkor elmaradt. Tudtuk, hogy a Kecskemétnek nagyon nehéz menete kezdődik, hiszen szerdán már játszanak a Péccsel, lehetett arra számítani, hogy nagyobb rotációval játszanak, mivel kulcsmeccsük következik. Azt gondolom ezt ki tudtuk használni.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a Kaposvárnak, jól felkészültek, jól játszottak ezen a mérkőzésen. Tipikusan az az este volt, hogy ha ezt a meccset reggelig játsszuk, akkor sem tudtunk volna nyerni. Amibe belefogtunk, az minden balul sült el és a Kaposvárnak pedig minden sikerült. Ez nem azt jelenti, hogy kisebbítem az érdemeiket egyszerűen a sport az ilyen. Vannak olyan napok. Mi két hármast tudtunk bedobni, a kaposváriak tizenegyet. Nem jó ritmusban kezdtük el a meccset, amikor kicsit feljebb zárkóztunk, mindig jött egy extra kosár, ami visszanyomott bennünket. Van ilyen nap, igyekszünk tanulni ebből, át fogjuk beszélni, de holnaptól arccal a Pécs felé.


Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász KK 75-84 (12-27, 17-24, 20-14, 26-19)

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak, megérdemelten nyerték meg ezt a meccset. Sokkal szervezettebben és okosabban játszottak. Az első félidőben a védekezésük is jó volt, mi pedig nagyon rosszul kezdtünk, semmi nem sikerült. Úgy gondolom, hogy nem megfelelő energiával játszottunk. A második félidőben teljesen más képet mutatott a játékunk.

Gasper Potocnik, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak, úgy gondolom, hogy az első félidőben jobb játékot mutattunk, mint a másodikban, ahol rövidebb rotációval tudtunk dolgozni. Nem voltunk agresszívak sem támadásban, sem védekezésben, megyünk tovább, sok sikert kívánok a Paksnak a továbbiakban.

Fotó: Egis Körmend Facebook

 

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MarilliondonnarummaFalcaopaparazziderryl Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Hogyan lett volna ez a szezon legjobb meccse????
Mi kb.10x ejtettük ki a labdát, önkosarat dobtunk, kihagytunk 5 ziccert, 3x estünk el labdavezetés közben-nagyon gyengén, küzdés nélkül játszottunk!!Eleve nem lehet magas színvonalról beszélni

Csapajev
Vendég
Csapajev

A meccs jó és izgalmas volt. Nem attól magas színvonalú egy meccs, hogy mindenki mindent bedob és minden sikerül, hanem attól, hogy volt iram, hajtás, jó védekezés és szép megoldások is. Gyakorlatilag az utolsó öt percig a Körmend 15 pontos vezetésénél, sem dőlt még el, mert a Falco, ha el tudja kapni a fonalat, akkor bármikor tud ritmust váltani és robbantani.

Marillion
Olvasó

Te melyik meccset nézted…mert például a Falco részéről az általad említett /hajtás,jó védekezés,szép megoldások. sem semmi nem volt meg….de ettől még a Körmend minden elismerést megérdemel,ök legalább úgy álltak bele ebbe az EL CLASSICÓBA ahogy elvárható lett volna a másik oldalon is! A fáradtság és egyéb tényezőkkel magyarázni mikor a másik csapat is több fronton érdekelt úgy gondolom igy most nem reális ! És akkor a magasabb rotációs lehetőség adta esetleges előnyt is simán eltüntették….

Marillion
Olvasó

Ez igy van donnaruma az egyik csapat vért ivott tudta mit jelent ez a derby a parketten ill. a lelátón a másik meg csak átruccant körülnézni a szomszédba….
Ezt a vereséget inkább elcseréltem volna akár egy Kecskeméti vagy Debreceni kirándulásra!Már csak a szurkolóink miatt is!

paparazzi
Olvasó

Ramirez csodapofa “sokat kell még dolgoznunk”!
Ha Simonéknak van egy csöpp eszük is, akkor ezt a három spanyol eltakarítják Székesfehérvárról, Csupkoviccsal együtt. Luka Markovicsot pedig beadják valami fogyókúrás táborba, mert szégyen, hogy egy ilyen kövér ember lehet az Albacomp csapatkapitánya, és kezdő játékosa!
Balássy, Simon ébresztő!

derryl
Olvasó

Ahogy nekiindult az Alba a bajnokságnak, az extra volt. Most pedig egy szürke kisegér lett! Változnak az idők.

derryl
Olvasó

Nem akarok kötözködni, de milyen cím ez már megint?
Ha nem megy magyarul, akkor nem kell erőltetni!

derryl
Olvasó

Egy köszi talán belefér volna! Szívesen!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj,szegény falkó… 🙁 🙁

Falcao
Olvasó

Legalabb elhiszi ezutan a fordulo utan egy ket csapat,hogy meg van keresnivaloja…
Oruljetek,egyszer lattatok a Falcot most jatszani,Dijon utan Athen elott…
Ez kb 60 szazalekos teljesitmeny kicsit unottan,tartalekolva,aprislis majus kornyeken ugyanaz lesz az eredmeny mint tavaly a dontoben,csak meg annal is simabban ha lehet meg annal simabban nyerni…

Csapajev
Vendég
Csapajev

Csak a pontosítás kedvéért… Okorn szerintem rosszul emlékszik, mert pont a napokban olvastam valamelyik honlapon (vagy lehet, hogy tegnap a tévés riporter mondta?), hogy április 20-án (húsvét körül) kapott ki a Falco utoljára ezt megelőzően, épp Körmenden.

Debreceni
Olvasó

Április 21. 16.00 Körmend-Falco 95-88

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés