Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

„Ez a mai egy nagyszerű nap a magyar kosárlabdának. Magyarország megérdemelte!”

Okorn: ez hatalmas siker nekem személy szerint is.:

:

HIRDETÉS

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a magyar férfi kosárlabda-sport, miután a FIBA úgy döntött, hogy automatikus főtáblás helyet biztosít a sárga-feketéknek a Bajnokok Ligája 2020/21-es idényében.

Az alábbiakban Gasper Okorn vezetőedző nyilatkozatát olvashatják a mai döntésről:

Nagyon elégedett és boldog vagyok, hiszen láthatjuk, hogy a Bajnokok Ligája egyre erősebb és erősebb lesz, olyan nagy csapatok szerződtek le a FIBA-val az ULEB EuroCupból, amely után megmondom őszintén, selejtezőt vártam, egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy főtáblás helyünk lesz. Mondom ezt annak ellenére, hogy véleményem szerint a magyar bajnoknak ott kell lennie a főtáblán.

Ez egy nagyon nagy lépés, elég ha csak megnézzük, rajtunk kívül ki az a 27 csapat, amelynek fix helye van a legjobbak között, és most már minket is ezekkel a klubokkal egy szinten említenek.

Ez hatalmas siker nekem személy szerint is, de abban is biztos vagyok, hogy nemcsak nekem, hanem minden szombathelyi sportszerető embernek, illetve az összes többi magyar csapatnak is. Ez a mai egy nagyszerű nap a magyar kosárlabdának. Magyarország megérdemelte!

Hozzánk hasonlóan Németországnak, Oroszországnak és Litvániának is csak egy főtáblás hely jutott, az Adria Ligából érkező csapatnak pedig selejteznie kell. Márpedig ahhoz kétség sem férhet, hogy ezeknek a nemzeteknek nagyobb kosárlabda történelmük van.

Viszont senki nem ad semmit ingyen, és mi ezt megérdemeltük. Az elmúlt két szezonban nagyon nagy lépést tettünk előre, és nem csak a pályán, hanem a háttérmunkában is. A klubnál dolgozó munkatársaknak köszönhetően logisztikában is fejlődtünk, folyamatosan növekszünk. Persze a pályán elért eredmény fontos, de semmit nem ér, ha nincs tele a csarnok és nincsenek biztosítva hozzá a megfelelő feltételek. Ezt mind értékelte a nemzetközi szövetség is.

Nagyon fontos, hogy ezt a Falcónak tudnia kell folytatnia, hiszen az igazi kvalitását ez mutatja meg egy csapatnak, és ez a FIBA-nak is legalább annyira fontos.

2019-ben bajnokok voltunk, a mögöttünk hagyott idényben is elsők voltunk, vezettük a tabellát az első fordulótól az utolsóig, a BL-ben pedig egy győzelemre voltunk a továbbjutástól. Mindezt folyamatos telt ház előtt értük el, a FIBA delegáltjai is testközelből látták, tapasztalták, és díjazták erőfeszítéseinket. Az sem véletlen, hogy már az ULEB EuroCup is felfigyelt ránk.

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni egyrészt a FIBA-nak, de különösen az MKOSZ-nek, azon belül is Bodnár Péter főtitkárnak, aki folyamatosan kommunikált a BL vezérkarával, lobbizott értünk, és az utolsó szóig betartotta a szavát, hiszen azt ígérte nekünk, igyekszik a tőle telhető legtöbbet megtenni. Ezt nagyon nagyra értékelem.

Bízom benne, hogy ez egy újfajta sikertörténet kezdete a magyar kosárlabdának. Fontos a magyar válogatottnak is, amely az utóbbi időben kiváló formában szerepelt, és nem szabad elfelejteni, hogy négy játékosunk is hétről hétre kemény ellenfelek ellen készülhet, ami csak hasznos lehet a nemzeti csapatnak.

Ez egy teljesen más szint, más kávéház. A BL folyamatosan erősödik, már-már vetekszik az EuroCup szintjével.

Ettől függetlenül a mi céljaink nem változtak, ugyanazok, de most nem lesz rajtunk semmilyen nyomás az eredménykényszer miatt. Akárcsak tavaly, idén is bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt. Most mindenki számára jöhet egy kis kikapcsolódás, nyaralás, mert aztán szeretnénk felkészülni a kihívásokra. Egy újabb nagyon érdekes szezon előtt állunk.

Tavaly felhelyeztük Szombathelyt, a Falcót és a magyar kosárlabdát Európa térképére. Most meg kell próbálnunk egy brandet kiépíteni, amely nemcsak nekünk, egész Magyarországnak fontos lenne. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek. Most jön egyhuzamban a harmadik évem a klubnál, a folytonosság nagy erény, és azért is fontos, mert maximálisan megbízunk egymásban. Egy dolgot ígérhetek szurkolóinknak, harcolni fogunk, nem lesz könnyű, de szeretnénk még egy lépést tenni előre. Igyekszünk mindig a legjobbunkat nyújtani, minimum hét hazai mérkőzésünk lesz Szombathelyen, remélem, idén is folyamatos telt ház előtt.

fotó: ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

HIRDETÉS
48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
NikoszColeChikán SándorKendeffy Botondldd Recent comment authors
Cole
Olvasó

Örülni kell a sikernek, de tudni kell szerénynek maradni és a sikert – merthogy ez igen nagy siker – is megfelelően tudni kezelni.
Nekünk szurkolóknak, de játékosoknak, vezetőknek szintén.
Tudom, hogy Falcosként erre még Falcosoktól is fogok mínuszt – meg lehet, hogy elítélő megjegyzést is – kapni, de nekem kicsit még most is erős a “Nagyfalco” kifejezés, annak ellenére, hogy több, mint 25 éve vagyok Falco szurkoló.
Az eredményeket amúgysem kell hangsúlyozni, azok önmagukért beszélnek.
Rivális szurkolói rosszindulatú megjegyzést kérném mellőzni ezzel kapcsolatban.

Cole
Olvasó

Hatalmas siker!
A csapat, a klub és a szurkolótábor nem keveset tett ezért tavaly.
És természetesen folytassa Gasper!
Szimpatikus ember és kiváló edző.

Chikán Sándor
Olvasó

BRAVÓ BRAVÓ BRAVÓ OKORN! És ősszel újra kezdünk!!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

A tavalyi szereplés alapján megérdemelte a Falco. Jó hír a magyar kosárlabdának. A nemzetközi kupában minden magyar csapat szerepeljen minél jobban. A bajnokság meg más tészta. De riszpekt.

ldd
Olvasó

Szimpatikus nyilatkozat…

NER és KÖZPÉNZ lovagok!
Ne felejtsétek, hogy egyrészt ezt ti hozzátok létre, másrészt Szombathely ma nem éppen a szekértolók legerősebb láncszeme…

A gratuláció jár mindenkinek aki részt vett a munkában!

Isten áldja a magyar kosárlabdát!

donnarumma
Olvasó

“csak a kutyák ugatnak..
a karaván halad…”

apuci45
Olvasó

A BL trófea is automatice jár a Falco-nak 😀

Gézuka
Olvasó

Fél szezonnál természetesen!

Mendez
Olvasó

Szeretettel várunk a vendégszektorba minden hazai BL meccsen 😀

Motoros
Olvasó

Mr. ERISTOFF🤣🤣🤣🤣

wiley
Olvasó

Fogyatékos pótkerekes! Máshol nem ilyen nagy a pofád nyomika… 🤡
Remélem valaki előbb-utóbb pofán ver!

2lee14
Olvasó

Jaj istenem, senki se kíváncsi rád….

panzer
Olvasó

Meleg Gecse:)

WSreborn
Olvasó

A Falcot lehet hogy felhelyeztétek Európa kosárlabda térképére Okorn, de a magyar kosárlabdát rohadtul nem ti helyeztétek oda már elnézést! Le a kalappal a szombathelyi szakmai munka és a tavalyi BL szereplés előtt, de azért ne valótlanságokat állítva próbáljatok már meg még nagyobbnak tűnni. A következő cikk majd arról szól hogy Szombathelyen találták fel a kosárlabdát????

crazybasket
Olvasó

Ezt beszéld meg a körmendiekkel, azt ott találták fel!:)

mindegycsaknesárga
Olvasó

Ti még náluk is nagyképüebbek vagytok, dehát vasiak már csak ilyenek. Minden mas sportágat tönkrevágtak Szombathelyen, hogy ide jusson pénz. Halit majd állam kisegíti, röplabda, kézi már kuka. Helyettetek maradt volna meg a Savaria bc, aki ott járna már mint a Sopron, női euroliga, kupa, bajnokicímek, de azt is tönkretették, hogy legyetek Ti.

Bozic
Olvasó

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mendez
Olvasó

És mindez csak azért, hogy ilyen magadfajta kreténeknek jobban fájjon 😂😂😂😂

crazybasket
Olvasó

Mert nálatok virágzik a röpi pl? Kéziben semmi gond, ugyan úgy indulnak a csajok nb1-ben, sőt idén már ők is az Arénában edzhetnek és meccsezhetnek teljes mértékben, ezért is zajlik jelenleg is az Aréna szépítése és korszerüsítése, sőt már megy is a felkészülés és remek igazolások vannak eddig, erősödnek ők is! Csak egy kicsit informálódj mielőtt ideböfögsz és leégeted magad a tájékozatlanságoddal!

Üvegtigris
Olvasó

Ez a sárga önfényezés hányinger keltő ok nagy dolog nekik mi már számos sikert àtéltünk ezt is köszönhetik nekünk részben.Addig megy a nagy star csapat körüli rajongás még az első pár mélytorkos be nem jön aztán meg jön a magyarázkodás ez is nagy dolog volt.

Pbask
Olvasó

Szolnok is sokat elért,senki nem firtatta,figyu. Final Four mai napig hatalmas eredmény. Én arra reflektáltam,ami csapat körül folyik,háttérmunka,brand,stb. Remélem nem nagy gond. 😉

crazybasket
Olvasó

Mert annó titeket nem kezeltek kiemelten a médiában ugye? Gyorsan felejtessz! Várom az első 0-14 es hozzászólást még! Sok ilyet kívánjatok, ahogy tavaly is, annál finomabb győzelem íze! Kurva irigy vagy ez van, nálatok sajnos most a langyos víz van, fogadd el egyszer fent egyszer lent! Had élvezzük ki mi is azt, amit ti is tettetek évekig! 😉

Mendez
Olvasó

Azt a két szolnoki -49-et nehéz lesz alulmúlni.

Borden
Olvasó

Te böszmefejű ökör. Az anyátok pi…ja örül ennek rajtatok kívül! Remélem már nem kell sokat várni és kipukkad a sárga (közpénz) lufi. Sárga majmok.

Pbask
Olvasó

Tudjuk,tudjuk egyik szurkolótársad szerint rákos sejtek vagyunk,de az nem tűnik fel,nálatok mekkora néphűlyités folyik. Lapozzunk.

csakazete
Olvasó

A szimpla irigység szól belőled azt hiszem… Ez igenis nagy siker, akkor is az lenne ha a te csapatodról szólna ez a hír! Én sem vagyok Falco drukker, de ilyen szinten a magyar kosárlabda az első! Csakazete!!!

Pbask
Olvasó

Köszönjük szépen,azt hiszem erről írt Záporlámpácska is,fiatal hölgy létére több esze van mint egyeseknek! Sok sikert kívánok nektekbis és respect!

Záporlámpácska
Olvasó

Köszönöm! 😀

Záporlámpácska
Olvasó

Már elnézést,én nem szeretek vitatkozni de mégis milyen gonosz hozzáállás ez?Önnek tetszene hogyha az ön csapatával ilyen történne és valaki olyant írna kommentben mint maga,nem lenne egy kicsit mérges? Minden tiszteletem az Öné,de kérem azért ne legyen ennyire negatív. Ha majd a maga csapatával történik ilyen,én gratulálni fogok,mert megérdemlik :). Nekem fontos ez a csapat,szlovákiai vagyok,és a párom szerettette meg velem,pedig utáltam a kosarat,ez a csapat viszont elvarázsolt,így fontos nekem :). Gondolom magának is a saját csapata. Mindenkiben van egy közös ezen az oldalon,a kosár iránti rajongás. Én szurkolok minden magyar csapatnak,ha ilyen történne,hiszen ezzel a magyarokat is képviseljük. Ui:Szlovákiai… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Hajrá Déácé, hajrá Felvidék, hajrá Nagymagyarország!

Cole
Olvasó

Záporlámpácska! Az írásod alapján nagyon korrekt (és cuki) vagy, az ilyenekkel sajnos kár foglalkozni, mint a fenti egyén. Írásának primitív stílusából adódik, hogy felesleges szélmalomharc. Bár több magyar lenne ilyen gondolkodású, stílusú, mint Te, már csak ez alapján sem merülhet fel, amit a végén említesz. Ja, és még annyit, hogy (lentebbi írásod alapján is) a párodnak van oka büszkének lennie Rád. 😉

Záporlámpácska
Olvasó

Nagyon szépen köszönöm! ^~^

crazybasket
Olvasó

Hahahahahaha de savanyú az a szőlő az irigy mindenedet!🤣🤣🤣 Imádom ezt a vergődést, abba ne hagyd!🤩💛

Dudi
Olvasó

Erre nincsenek szavak. Vagyis vannak, de azokat nem írom le ide, mert olyanná válnék mint Te!
Nagy siker, nagy elismerés mindenki számára, de ezek újabb feladatokat adnak. Kaptunk egy nemzetközi pozitív elismerést, és ha ezt meg tudjuk ragadni, akkor léphetunk előre.
Hajrà Falco!

2lee14
Olvasó

Azért az értelem az süt rólad mit ne mondjak.

Mendez
Olvasó

Köszönjük borden a jókívánságokat.
Remélem hogy sokáig megmarad ez a lelkiállapot nálad 😂😂

Nikosz
Olvasó

Téged valszeg anyád se szeret…

mindegycsaknesárga
Olvasó

Akkor innentől nem siránkozni, ha megkapjátok, a mindig lejtő hazai pályára, hogy SZÖVETSÉG CSAPATA! 🙂

wiley
Olvasó

Az még mindig az a csapat,amelyik 7. helyről is indulhat nemzetközi kupában… 🤡

MAFCdrukker
Olvasó

De örülök neki, hogy már nem minket illet ez a kétes “kitüntetés”! Pedig azt is megértem, ha úgy gondolja valaki, van oka, bár szerintem egyszerűen jókor voltunk jó helyen, nem direkt a MAFC-nak akartak kedvezni; de elég megalázó bélyeg.

Záporlámpácska
Olvasó

Annyira boldog vagyok hogy ez megtörtént,szinte el sem hiszem.Hálás vagyok a csapatnak,Gaspernek,és mindenkinek,büszke vagyok hogy ilyen elismerést kaptunk,azért ez nem semmi.Ma a kávé közben majdnem kiköptem a kávét ahogy olvastam a hírt :D.Csodásak vagytok ti mind,akik ez mögött vagytok!Ez a csapat csodálatos!Köszönjük,Hajrá Falco! Ui:Azoknak is akik nem Falco szurkolók,és mégis gratulálnak!Ti is csodásak vagytok! I am so happy that this happened,I almost can’t believe it.I am thankful for the team,Gasper,and everyone,I am very proud that we got this appreciation,this is something now.I drank coffee when I read this,and I almost spit it out :D.Everyone who is behind this is amazing!This… Olvass tovább »

Falcobb
Olvasó

Köszönjük az egész szakmai stábnak, vezetésnek a nagy munkát!
És természetesen köszönjük Bodnár Péternek is!

Pbask
Olvasó

Így van, én volt hogy szidtam őket egy-két dolog miatt, de ildomos a pozitivumokat ugyanúgy kiemelni! Szóval,köszönjük a lobbizást,Bodnár Péternek! Ez sportdiplomáciai siker is,valljuk be azért eléggé szembeszéllel játszottunk sokat tavaly!

crazybasket
Olvasó

We will be there everywhere Coach! Thanks for everything what you made for our club! We belive in you, and we are by your side! Good luck and Forever Falco!
No.1 Coach 💛🖤😉

Pbask
Olvasó

+100000 💛🖤

Pbask
Olvasó

Köszönjük Gasper, köszönjük szépen Bodnár úr, MKOSZ, a marketing-brand épitő háttérembereknek,kikről nem esik szó,nincs más szó,mint előre! HAJRÁ FALCO! Én köszönöm mindenkinek személy szerint,aki kivette részét abban,hogy itt tartsunk! A jegyeladótól egészen Gyuri bácsiig!
Egyszerűen imádom ezt a csapatot!

MAFCdrukker
Olvasó

Nincs bajom sem veled, sem a Falcoval, de ez az utolsó mondat most félreérthető volt. Én elhiszem, hogy nem az eredmények miatt vagy falcós, de ez számomra kicsit úgy hangozhat. Remélem, hogy azok, akik most ízig-vérig falcósok, azok lesznek a nehezebb időkben is (melyet nem kívánok senkinek, de óhatatlanul eljönnek minden csapat életében).
Mennyi nagy MAFC-os volt az A-s szezonjaink idején! És milyen kevesen maradtak meg közülük a zsinórban 2. B-s szezonunkra…
Az igazi SZURKOLÓ, bárkiért is szorít, a körülményektől függetlenül csapata mellett áll!

Gézuka
Olvasó

Igen, köszönjük Bodnár úrnak és a haverjainak a rakás szar mindigfos közvetítést….

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook