Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

“Ez a két meccs megmutatta, milyen karaktere van a magyar válogatottnak”

Pongó Marcellnek jól esett, hogy a hosszú kihagyása ellenére is válogatott meghívót kapott.:

:

HIRDETÉS

A magyar férfi kosárlabda-válogatott két fantasztikus győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket, előbb a címvédő Szlovéniát, majd Ukrajnát is megverte. Sztojan Ivkovics együttesében ott volt a Rátgéber Akadémia növendéke, Pongó Marcell is, aki nagyon bízik benne, hogy a csapat kijut a kontinenstornára.

Az utóbbi hónapok nem Pongó Marcellról szóltak német klubjában, a Nürnberg Falconsnál. A 23 éves játékos november elején megsérült, műteni is kellett a külső lábélét, emiatt három hónapot hagyott ki, s csak most február közepén térhetett vissza a pályára. A szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics a hosszú kényszerpihenő ellenére is meghívta a két nagyon fontos meccsre készülő válogatott keretébe, ott lehetett mindkét Európa-bajnoki selejtezőn, igaz, végül egyiken sem lépett pályára.

– Nagyon jólesett, hogy a kapitány így is számított rám! – mondta a ratgeberakaedmia.hu oldalnak Pongó Marcell, aki egyelőre öt válogatottságnál tart. – A meccsek előtt természetesen megbeszéltük, hogy sok szerepet ezúttal nem kapok a hosszú kihagyás miatt, de így is nagyon hasznos volt számomra, hogy ott lehettem a többiekkel ezeken a fontos összecsapásokon.

A társaság és a hangulat is fantasztikus volt a csapatnál, ami nem meglepő ilyen eredmények mellett. Természetesen mindkét meccsnek úgy mentünk neki, hogy meg akarjuk és meg is tudjuk nyerni. A győzelemhez végül szerencse is kellett, ugyanakkor nagy dolog, hogy mindkettőt úgy húztuk be, hogy szinte végig hátrányban voltunk – ez a két meccs megmutatta, milyen karaktere van a magyar válogatottnak! November végén jön a folytatás, szeretnék akkor is ott lenni a válogatottban, és a pályán szeretnék segíteni a csapatnak. A kezdés nagyon jó volt, én eléggé bizakodó vagyok az Európa-bajnoki részvételt illetően!

Pongó Marcell mostanra teljesen felépült sérüléséből, a Nürnberg színeiben már két bajnokin is pályára lépett: a Schalke ellen otthon nyertek, az Artlandtól viszont idegenben hosszabbítást követően kikaptak.

– Abszolút rendben van már a lábam, nem érzek semmilyen fájdalmat. A meccsritmusnak, a formának azért még vissza kell jönnie, remélem, mielőbb teljesen utolérem magam – fogalmazott Pongó.

fotó: Nürnberg Falcons Facebook

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook