Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Ez a döntő, itt már nincs olyan, hogy valaki sérült, valaki fáradt”

Ferencz Csaba szerint a tizenhat évvel ezelőtti körmendi csapat egészen más volt, mint a mostani.:

:

2-0-s előny után a vártnál talán nehezebben jutott tovább az elődöntőből az Egis Körmend a Pécsi VSK-Veolia ellen. A baranyaiak feltámadták, így egészen öt mérkőzésig tartott a párharc. Ferencz Csaba szerint a második találkozó után talán elkövették azt a hibát is, hogy könnyelműen vették a folytatást.

– Nagyon nehéz volt ez a párharc – mondta Ferencz Csaba, az Egis Körmend bedobója az MTE TV-nek. – Talán 2-0 után elhittük, hogy ez a párharc már megvan, és a harmadik mérkőzésen nagyon rosszul játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. Utána saját magunknak megnehezítettük a döntőbe jutást. Hozzá kell tennem, hogy csak gratulálni tudok a Pécsnek, hogy így felszívták magukat, és ilyen játékkal rukkoltak ki ellenünk. Nagyon nemes ellenfél volt, és nagyon nehéz volt továbbmenni. Gratulálnék a saját csapatomnak is, mert ez egy óriási dolog, hogy itt lehetünk a döntőben.

A szombaton kezdődő bajnoki döntőben a Körmend a Falcóval néz farkasszemet. Az esélyeket egy ilyen párharcban mindig nehéz megtippelni. Annyi biztos, hogy a körmendiek dolgát nehezíti Delas kiesése.

– Teljesen felesleges ilyenkor jóslatokba bocsátkozni – folytatta a játékos. – Ez a döntő, itt már nincs olyan, hogy valaki sérült, valaki fáradt, fáj valahol. Ezen túl kell lépni, és a maximumot adni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen nem tudtunk pihenni. Van egy kis fáradtság is a csapaton. A legfőbb probléma, hogy elveszítettük Mario Delast, aki gyakorlatilag az egyik legfontosabb láncszeme volt a csapatnak, és ezzel elég sok minden megváltozott. Próbáljuk ezt orvosolni. Annyi biztos, hogy a Falco egy nagyon nehéz ellenfél. Tele extra játékosokkal. Úgy érzem, hogy a szezon végére összeálltak. Annyit megígérhetek, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy behúzzuk ezt a döntőt.

Ferencz Csaba részese volt az utoljára, tizenhat évvel ezelőtt bajnoki címet nyert körmendi csapatnak is.

– Az még akkor teljesen más volt, mert tele volt körmendi játékossal a csapat. Akkor is nehéz volt nagyon, és most is nehéz lesz. Ilyenkor az dönthet, hogy mentálisan ki lesz erősebb, és ki tud higgadtabb lenni a pályán, valamint jó megoldásokat választani. Nagyon bízom benne, hogy mindenki jól fog teljesíteni, és ezt a fontos, első meccset hazai környezetben, az extra szurkolótáborunk előtt be fogjuk húzni – zárta szavait a bedobó.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés