Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

EYOF: Döntős a magyar csapat

Igor Skocovski együttese a franciák ellen érhet fel a csúcsra Bakuban.:

:

U16-os lány válogatottunk Oroszország ellen lépett pályára az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kosártornájának elődöntőjében.

A mieink nagyszerűen kezdtek, 15-2-vel indítottak az első öt percben, egy negyed után pedig 9 pont volt az előnyünk (17-26). A második felvonás első felében nem sok pont esett, de egy 12-0-val zártuk le a félidőt, amelyben 20 pontos előnyre tettünk szert (22-42). A fordulás után elkezdte ledolgozni hátrányát az orosz gárda, hat egységet faragott le 10 perc alatt (38-52), majd jött a hidegzuhany. Oroszország ugyanis egy 15-0-val átvette a vezetést a 36. percre fordulva (56-54). A mieinknek megvolt a lélekjelenléte, reagálni tudtak, és a szoros végjátékból végül 3 ponttal mi jöttünk ki jobban – írta a hunbasket.hu.

Szombaton a franciákkal játszik Igor Skocovski csapata.

Igor Skocovski szövetségi kapitány értékelése: Hatalmas mecset játszottunk Oroszország ellen, amely idáig vereség nélkül állt. Az első negyedben kiválóan védekeztünk, utána pedig a támadójátékunk is nagyszerűen működött. A második negyedben összesen 5 pontot dobott ellenfelünk, ami a remek teljesítményünket mutatja védekezésben. A harmadik negyedben felkészültünk arra, hogy az ellenfél sokkal agresszívebben fog játszani, és mindent beleadtunk, hogy tartsuk a lépést. Sajnos voltak olyan pillanatok, amikor nem tudtuk bedobni az üres helyzeteket, és az orosz csapat ezt ki tudta használni. Az utolsó negyedben óriási csata folyt a pályán, ami már nem csak a sportról szólt. Egy kemény kontakt után Krasovec Lili elesett, és úgy beverte a fejét, hogy kórházba is került. A csapat összezárt, megpróbálta pótolni Krasi hiányát a gyűrű alatt. Az utolsó percekben a szívük vitte előre a lányokat, de nagy energiákat mozgósítottak, és győztek. A holnapi döntő nagyon nehéz lesz számunkra, mert két játékosunk is hiányzik.

Oroszország – Magyarország 64-67 (17-26, 5-16, 16-10, 26-15)

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál
Elődöntő
Baku, Azerbajdzsán

Oroszország legjobb dobói: Savkovich 15, Pashkovskaia 13/9, Bocharova 13/9.

Magyarország: Renczes 8/3, Miklós 13, Sitku 2, Krasovec 8, Habling 13. Csere: Ferenczi -, Balogh 5/3, Telegdy 6, Kuncz 5, Dúl 7/3.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés