Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Extrán motivált a Kecskemét

Idén még négy mérkőzés vár Váradi Kornél csapatára.:

:

Egy hónapnyi kényszerpihenő után folytatja bajnoki szereplését a férfi kosárlabda-bajnokság A-csoportjában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Szerdán Pécsen lép pályára Váradi Kornél együttese. A vezetőedző a csapat honlapjának beszélt arról, hogyan álltak vissza a rendes munkaritmusba.

– Sokszor elhangzik az edzőktől az a gondolat, hogy minden helyzetből tanulni kell. Én magam is azt gondolom, hogy főleg nekünk, a fiatalabb edzőgenerációhoz tartozóknak, mindenből érdemes tapasztalatokat leszűrni, és azt beépíteni a munkánkba, a mindennapi életünkbe. De most először találkoztunk olyan élethelyzettel, amikor egy edzőnek, egy klubnak a győzelemnél vagy vereségnél jóval súlyosabb téttel bíró döntésekben kell jól teljesíteni. A pandémia mindannyiunkat rákényszerített arra, hogy alkalmazkodjunk a különös helyzethez, hogy megtaláljuk a megoldást akkor is, amikor nem tarthatsz edzést, vagy csak négy játékos gyakorolhat, vagy folyamatos egészségügyi kontrollt kell beépíteni a gyakorlásokba. Igaz ez persze valamennyi edzőkollégára. Nálunk nyolc játékos lett fertőzött, és szinte mindenkinek voltak elhúzódó tünetei, így amikor megkaptuk az engedélyt az edzésekre, az első tréningek arról szóltak, hogy szigorú egészségügyi kontroll, testhőmérséklet-ellenőrzés, véroxigén-ellenőrzés, pulzusmérés mellett kezdjük meg a korábban betegséggel küszködő játékosok fokozatos terhelését. Biztosan kell majd még idő, hogy újra megfelelő állapotba kerüljenek a játékosok, de most úgy tűnik, mindenki egészséges, terhelhető.

Váradi Kornél természetesen kitért a szerdai, Pécs elleni idegenbeli bajnokira is.

– Már mindenki nagyon várta, hogy visszatérhessen a pályára, és újra meccset játszhassunk. A pécsiek a bajnokság elején voltak abban a helyzetben, mint mi most, ők voltak az első csapat, amely kérte a mérkőzéseinek elhalasztását. Azóta viszont folyamatosan meccselnek, és szemmel láthatóan hétről-hétre összeszokottabbak. A keret jelentősen átalakult a nyáron, de a játékosok mára összehangolt, masszív csapatot alkotnak. Agresszív védekezés és gyors támadójáték jellemzi őket, amelyben fontos szerepet kapnak az egyéni kvalitások. Nekünk egységes csapatként kell kiállnunk az első perctől fogva, és ha emellé jó dobóforma is párosul, akkor megszerezhetjük első idegenbeli sikerünket.

Szoros a kecskemétiek programja, idén decemberben négy mérkőzést vívnak a pécsivel együtt.

– Örülünk minden egyes napnak, mikor együtt edzhetünk, és annak is, mikor mérkőzést játszhatunk. Az idei év az egész világot nehézségek elé állította. Mi sportemberként küzdünk, és igyekszünk jó példával előállni. Mindenkinek az az érdeke, hogy minél gördülékenyebben folytatódjon a bajnokság, mi ebben maximálisan partnerek voltunk eddig is, és ezután is a megoldásokat keressük, nem a kifogásokat. A karácsonyi ünnepek alatt is edzünk, készülünk az aktuális mérkőzésekre, mert szeretnénk minél több győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat és támogatóinkat!

Fotó: ktekosar.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés