Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Évzáró a körmendi Törpördögöknél

Remek évet futottak.:

:

Befejeződött a 2022/2023-as szezon a Körmendi Kosárlabdáért Közhasznú Egyesület, azaz a körmendi Törpördögök számára is. Ebben a szezonban először a fiúk mellett a lányok is indultak a korosztályos bajnokságokban. A fiúknál a legkisebbek, a második és a harmadik osztályosok is megnyerték a palántaprogram keretében kiírt versenysorozatot, ahol az ügyességi versenyek mellett már egypalánkos kosárlabda is szerepelt a feladatok között. Az U11-es és az U12-es csapat is országos döntőbe jutott, ahol összemérhették tudásukat a korosztály legjobbjaival. Ezekben a korosztályokban még nem hirdetnek bajnokot, hanem a régiók legjobbjai kerülnek a döntőbe. Az U14-es csapat a „B” döntőben szerepelt, amit meg is nyert, így az országos kilencedik helyet szerezte meg. Az U16-osok nagy bravúrral jutottak be az „A” döntőbe, ahol a nyolcadikak lettek. Az U18 szintén a „B” döntőben szerepelt, nyolcadik lett, ami az összesített rangsor 16. helyét jelentette. A Diákolimpián is megmérettették magukat a fiúk és itt is kimagasló eredményeket értek el. A III. korcsoportban országos bajnokok lettek, míg a IV. korcsoportban a bajnoki ezüstérmet szerezték meg az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolát és Tagiskoláját képviselve.
Az első alkalommal induló lányok közül a másodikos palántákat és az U11-eseket kell kiemelni. Az előbbiek a régióban a legjobb lánycsapat lettek, csak a körmendi fiúk előzték meg őket. Az U11-esek a fiúkhoz hasonlóan az országos döntőbe jutottak, ami nagy eredmény az egy éve kosarazó lányoktól.

Hatalmas siker ennek a kis városnak, hogy minden fiú csapatunk országos döntőbe jutott – kezdte szavait Érsek István, az egyesület elnöke és a fiú U11, U12 edzője. A kis város lehetőségeit, messze túlteljesítjük évről-évre. Sok munka, alázat és áldozat van a sikerek mögött, remélem, hogy ezekből a srácokból néhányan majd egyszer eljutnak a felnőtt csapatba is, mert az igazi eredmény az, hogy ebből a merítési lehetőségből, tudjuk felnőtt kosárlabdázókat nevelni. Külön öröm, hogy a lány vonal is elindult, van perspektívája, de ez egy hosszú út, amin sok feladattal kell megküzdenünk.

Összesen mintegy 170 fiatal szerepelt idén a különböző csapatokban, ez azt hiszem, hogy szép szám a kisvárosi lehetőségeink mellett. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az edzőknek, a stábtagoknak és a szülőknek is, hiszen sok munkával, lemondással járt, hogy ilyen nagy sikerekkel tudtuk befejezni az idei szezont – zárta szavait Érsek István.

 

Fiú U10

Előkészítő

Lány előkészítő

Palánk a 2-3. osztály

Lány U11

Lány U18

Lány U12

Fiú U12

Fiú előkészítő

Fiú U14

Fiú U18

Palánta program 3. osztály

Palánta program 2. osztály

Palánta program 2. osztály

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
skarpskyttMadisonChampWest? Recent comment authors
skarpskytt
Olvasó

Gratulálok, sok sikert!

Madison
Olvasó

Gratulálok, hajrá fiatalok!

ChampWest?
Olvasó

Na, akkor PL megkapta a kis cikkét, talán lenyugszik nyárra, nagyot megy a Falcó fóbia nála ..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés