Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Évértékelő – Szolnoki Olajbányász

A kupában harmadik, a bajnokságban ötödik lett az Olaj.:

:

Ahogy minden évben, úgy idén is nagy reményekkel vágott neki a Szolnoki Olajbányász a szezonnak. Érkezett: Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Révész Ádám (Zalakerámia ZTE KK), Andre Williamson (Manisa Belediye – Törökország), Jabril Durham (Fortitudo Bologna, Olaszország), Auston Barnes (Cento, Olaszország), Tóth József (Szolnoki Kosárlabda Akadémia), Jimmy Gavin (Groningen – Hollandia), míg Zsíros Péter (Zalakerámia ZTE KK), Samuel Taiwo (Atomerőmű SE), Roko Badzim (Konyaspor – Törökország), Marjan Cakarun (Egis Körmend), Kovács Péter (NKA Pécs), Markeith Cummings (Orthez, Franciaország) és Brandon Young (CSZKA Szófia) távozott.

A korábbi évértékelős cikkeinket itt érhetitek el: MVM-OSE LionsDEACEgis KörmendBudapesti Honvéd SEArconic-Alba FehérvárAtomerőmű SEZalakerámia ZTE KKDuna Aszfalt-DTKH KecskemétFalco-Vulcano Energia KC SzombathelyKometa Kaposvári KK, Naturtex-SZTE-Szedeák

A gárda felkészülési időszaka jó eredményeket hozott, és a bajnokság eleje sem okozott csalódást. Az Olaj legyőzte a Kaposvárt, a Sopront, a Nyíregyházát a Kecskemétet és a DEAC-ot is az első 5 fordulóban, aztán a címvédő Falco idegenben nagy falatnak bizonyult, de így is a két csapat azonos, 5-1-es mérleggel ment el a válogatott szünetre, ahol a szolnoki csapatot Lukács Norbert képviselte.

Az Atomerőmű nem okozott különösebb gondot a csapatnak a hosszú szünet után, nem úgy mint az Oroszlány, amely két pontot vert saját közönsége előtt a Szolnokra. Az alapszakasz első felében többet nem hibázott már Gasper Potocnik együttese, a ZTE, a Szeged, a Körmend, az Alba és a Honvéd sem találta az ellenszert, így 11-2-es mutatóval kvalifikálta magát az Olaj a Magyar Kupára, emellet mindössze egy meccses hátránya volt a Szombathely mögött.

A csapatot nagy sérüléshullám sújtotta az új év elején, főleg az U23-as poszton érződött ez, hiszen Pallai Tamás súlyos sérülés miatt egész évben nem volt elérhető, Lukács pedig mandulaműtéten esett át. A gárda ennek ellenére nyert a Kaposvár ellen, Sopronban és hazai pályán a Nyíregyháza ellen is, mielőtt a DEAC megállította a nagy sorozatot. Ezt követte még egy fájó vereség a Kecskemét ellen, aztán viszont visszatalált a helyes útra a csapat, megverte az Oroszlányt, a Paksot sőt, még a Falcót is.

Végül hivatalosan az Alba elleni vereséggel dőlt el az alapszakasz első helyének sorsa, ám 20-6-os mérleggel így is második lett az Olaj, ami bizakodásra adott okott a tavalyi csalódást keltő bajnoki szereplés után.

A Magyar Kupában nehéz feladat várt a Szolnokra, hiszen a ZTE várt rájuk és aki látta ezt a mérkőzést, az nem csalódott, egy igazi kiélezett csatában végül a hazai csapatkerekedett felül, így utazhatott Budapestre. Ott az elődöntőben azzal a Sopronnal találkoztak, akit oda vissza megvertek az alapszakaszban, azonban az SKC sokkal jobb napot fogott ki és meglepetésre bejutott a döntőbe. A kupában címvédő Olaj így a Kecskeméttel találkozott a broncsatában, melyből aztán győztesen került ki.

A rájátszásban a hetedik kiemelt Körmend várt a Potocnik-legénységre. Az első négy meccset a hazai csapat nyerte a párharcban, így Szolnokon dőlt el a továbbjutás. Szoros meccsen végül a vasiak örülhettek, ezzel sorozatban másodszor bukott el a negyeddöntőben a Szolnok. Gasper Potocnik állásába került a botlás, helyét a helyosztókra Szarvas Gábor vette át.

A Kecskemét ellen az első három meccsen újra a vendéglátó gárda volt eredményesebb, végül az Olaj nyert a negyedik meccsen idegenben, a Tiszaligeti Sportcsarnokban pedig lezárta a párharcot. Következett a DEAC, eddigre már mindkét csapat rotációja jelentősen leszűkült. Ez a széria csak két győzelemig ment, Szarvas Gábor tanítványai pedig nem hibáztak és 2-0-ás összesítéssel behúzták az ötödik helyet.

Szarvas Gábor, Vezetőedző: Nagyon nagy várakozások előzték meg ezt a szezont is Szolnokon, rengeteg energiát fektettünk a csapatépítésbe a holt szezonban. A felkészülési időszak jól sikerült, magabiztos jó kosárlabdát játszottunk, ez sikeres szezont ígért számunkra. Az alapszakaszban sajnos nem kerültek el hullámvölgyek minket, a legmélyebb pont talán a DEAC és a Kecskemét elleni két vereség idején volt, de visszatértünk a helyes vágányra, ami miatt izgatottan vártuk a Magyar Kupát és a rájátszást. A ZTE idén egy nagyon erős csapat volt, komoly csatát vívtunk ellenük a negyeddöntőben, és elértük a Final Fourt. Az elődöntőben sajnos leblokkoltunk, megérdemelten nyert akkor a Sopron és bár a bronzérem végül meglett, ez nagy csalódást volt, így, hogy elkerültük a Falco ágát. Nyilván egy érem mindig értékes, de szebbért utaztunk Budapestre. A rájátszásban egy olyan Körmend jött szembe, melyet kétszer legyőztünk az alapszakaszban, mindkétszer viszonylag simán, még a vasi oroszlánbarlangban is. Onnantól azonban, hogy 5. meccsig fajult a párharc 50-50% volt az esély a továbbjutásra, gyakorlatilag egy nagy dobáson múlott a továbbjutás, ez most az övék volt. Ez természetesen óriási csalódás volt nekünk, főleg azután, hogy tavaly sem sikerült négy közé jutnunk. A vezetőség ezt követően lépett, nagy lehetőséget kaptam a tőlük, a csaoat újra összeszedte magát és kilábaltunk a gödörből. A csapat megmutatta karakterét és jellemét, 6/5 győzelemmel – legyőzve a Kecskemétet és a DEAC-ot – sikerült megszereznünk az ötödik helyet. Nagyon hálás vagyok a játékosainknak, különösen a magyar magnak, Révész Ádámnak, Rudner Gábornak, Pongó Máténak és a legtehetségesebb magyar fiatal játékosnak Lukács Norbertnek, mert kitették a szívüket a pályára. Nagy élmény volt számomra ez a rövid időszak, melyet vezetőedzőként eltölthettem a csapat élén.

Rudner Gábor: Jól indult számunkra a szezon, az egész alapszakaszban stabil játékot tudtunk mutatni a sérülések és betegségek ellenére is, ami azért volt lehetséges, mert remek közösség alakult ki és mindenki nagyon kemény munkát rakott abba, hogy elérjük az alapszakasz második helyet. Jó formában is voltunk, éreztük, hogy többre vagyunk hivatottak, ezért is volt nagy csalódás számunkra, hogy nem tudtunk továbbjutni az elődöntőbe. Viszont a csapat karakterét mutatja, hogy egy ilyen mélypont után is összetartottunk es megszereztük az ötödik helyet. Összességében természetesen nem lehetünk elégedettek az elért eredménnyel, de az év során elvégzett munka mennyiségével és egy kicsivel több szerencsével jövőre remélhetőleg jobb eredményt érünk el a kupában és a bajnokságban is.

Csősz Tamás, Ügyvezető: Visszatekintve az egész szezonrameggyőződésem, hogy a szakmai stáb éremesélyes csapatot állított össze. Nyáron az Olajbányász játékoskerete jelentős változáson ment keresztül, hat játékos érkezett és hét játékos távozott. Sikerként könyvelheti el a klub, hogymegtartotta Pongó Mátét, akire hosszú távon számítunk Szolnokon. Méltán állíthatom, hogy Lukács Norbert leigazolásával az egyik legnagyobb fiatal tehetség érkezett a klubhoz. Kiválóan teljesített és sokat fejlődött a szezon folyamán. Révész Ádám mondhatni kiteljesedett, újból a meghatározó centerek között tartják számon, melyért Ő maga is sokat tett. Rudner Gáborral és Pallai Tamással kiegészülve erős, jó mentalitású magyar maggal vágtunk neki az idénynek. Bojan Subotic mellé négy külföldi játékos érkezett, ezzel a csapat a céljai elérésének közelébe került.

A csapatunknak harmadik éve stabil, kiemelkedő a teljesítménye az alapszakaszban. Ebben a szezonban a 2. helyen végeztünk annak ellenére, hogy voltak problémáink, hosszabb távú sérüléseink. Érthető módon minden szurkolónk, szimpatizánsunk elvárása emelkedett a csapattal szemben és valóban éremesélyesként számoltak velünk. A Magyar Kupában a döntőbe vártak minket, de a Sopron kiváló játékkal megvert minket az elődöntőben. A harmadik hely megszerzésével elégedettek voltunk, de a klubnál mindenki érezte, hogy valamivel jobban is teljesíthettünk volna. A bajnokságban nem várt módon kiestünk a negyeddöntőben a Körmend ellen. Összetettek a búcsú okai. Elsősorban a Körmend sokkal jobban alkalmazkodott az Olajbányász rendszeréhez, mérkőzésről mérkőzésre hatékonyabban reagáltak, mondhatom néha meg is leptek minket. Ezúton szeretnék nekik gratulálni, mert az ötödik mérkőzésen jobban kezelték a nyomást és teltház előtt győztek le minket.

Mindent összevetve a játékosok közötti kémia, a munkamorál, az emberi kapcsolatok kezelése, építése és a harcosság kiemelte ezt a játékoskeretet az előző szezonok csapatai közülAz ismert tényeken túl többet nem tudok még mondani a jövő évi keretről. Megítélésem szerint az Olajbányásznál van az egyik legerősebb magyar sor. Pallai Tamás, Lukács Norbert, Pongó Máté, Révész Ádám, Rudner Gábor, valamint a fiataljaink szerződéssel rendelkeznek. Minden továbbiról tájékoztatjuk szurkolóinkat, amint megszületnek a döntések és a megállapodások. Meggyőződésem, hogy a következő szezonban is számolnia kell majd az ellenfeleinknek az Olajbányásszal.

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
MarillionzterulezfanaticfantasticheraklithKnézy Ernő Recent comment authors
zterulez
Olvasó

A sok éven át nagy költségvetéssel dolgozó, és a bajnokságban domináló klub kvázi “visszacsúszott” a mezőny többi tagjának szintjére, ami az anyagi lehetőségeket illeti. Szomorúan látom, hogy ahogy az eredmények kezdenek elmaradozni, úgy a szolnoki cikkek alatt is megcsappant a hozzászólások száma. Most a Falco van abban a cipőben, amiben korábban a Szolnok volt Nyerges Zsolt idejében. Viszont azt el kell ismerni, hogy Szombathelyen kineveltek néhány válogatott szinten is meghatározó játékost, nem csupán a már kész játékosok összevásárlására koncentráltak, ez Szolnokon valami miatt elmaradt.

Milo
Olvasó

Subotic közben aláírt az Adria Ligás FMP-hez.

Knézy Ernő
Olvasó

Márcsak Jimmy az,aki maradhat..

moldi56
Olvasó

Barnes,Durham?

Rámen11-12
Olvasó

Szarvas Gábort Pór Péter Szakmai igazgató, két sikertelen Play-off után nem meri kinevezni.
Váradit sem, illetve őt Ivkovics Kaposvárra “teleportálta”…
Krasovec nehéz ember, nem kompatibilis Pórral?
Ismeretlen külföldi, hatalmas rizikó faktorral?

Rózsabimbó
Olvasó

Nyomjuk inkább légiósok nélkül és legyen cél a kiesés elkerülése! Sikerülni fog a szurkolók hathatós támogatásával!
Hajrá Olaj!

fanaticfantastic
Olvasó

Vagy legyen inkább egy streetball csapat a helyi srácokból a térről? Hmmm? Nekem aggasztó az egész…

Rouge
Olvasó

Külföldi edzőben gondolkodunk. Négy légiós lesz, a nevekre még egy ideig várni kell, egyrészt az új edző is szólhasson bele a kiválasztásba, másrészt július végén már lényegesen olcsóbbak a légiósok. Az idei keretből több légiós maradt volna ugyanazon feltételekkel, de idén már nem tudunk nekik annyit fizetni, úgyhogy egyik sem marad. A lényeg: jelen állás szerint a költségvetésünk a tavalyihoz képest csökkent. A költségvetést figyelembe véve a ligában nagyjából a hatodik-hetedik helyen vagyunk. Falco-Alba-DEAC-ZTE-Paks…ezek a csapatok mind előttünk vannak. (Mondjuk az a pénz ami megvan, az stabilan megvan.) A terv persze az, hogy éremesélyes csapatot építsünk, de nem lesz cél… Olvass tovább »

Olajheart2
Olvasó

Boki is megy? Marad Magyarországon?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Subotic már bejelentette a csapatnál, hogy Belgrádban folytatja a pályafutását.

4 közepes szintű légiósra lesz pénz (sok támogató kilépett az elmúlt 2 év szereplése után)

Edző biztosan külföldi lesz

fanaticfantastic
Olvasó

Hááát. Elqtuk. Az elmúlt 2 évet. Meg is lesz az eredménye.

moldi56
Olvasó

Pedig nem voltak ezek a légiósok rosszak.Bajnoki címet nem vártunk,mindenki tudta a Falcót nem lehet megelőzni.Viszont döntőt azt elvártuk volna.Szerintem az edzőn ment el.Ennyit jelentett Nyerges kivonulása.Nem gazdag város Szolnok,tőkeerős szponzorok nélkül nem megy. HAJRÁ OLAJ!

Milivoj
Olvasó

Igen, nagyrészt ez a valóság, kb. 10%-al csökken a költségvetés és Subotic lehet, hogy marad, bár több zsírosabb ajánlata is van, de nemcsak az számít neki…, ha mégis megy, akkor is csak a legnagyobb tisztelet jár neki…, a többiek – bár jó játékosok – nem igazi nyerőemberek voltak…, Krasoveccel megy az egyeztetés, ha mégsem jön össze, akkor csak Szasza a másik opció, olyat aki nem ismeri a magyar bajnokságot, nem fogunk hozni

GézukaReborn
Olvasó

Akkor egy középszerű 5-8 csapat lettünk? Ennyit jelentett Nyerges és a támogatói közeg? Minden esetre örültem hogy láthattam ABA liga csapatokat pár éve.

Marillion
Olvasó

Azoknak én is örültem Szombathelyről is! Köszönjük Olaj,és köszönjük Szolnoknak azt az időszakot!

heraklith
Olvasó

Ezzel a sorrenddel nagyon vakon vagy, így a hitelesség terén a többivel sem állsz jól.

moldi56
Olvasó

Debrecenben nem vártak július végéig.Lecsaptak Wiliamsonra.

Incicica
Olvasó

Szurkolói körökben: Sebastjan Krasovec, Szarvas Gábor és Váradi Kornél nevét emlegetik leginkább a jól értesültek.

KPSVRKK
Olvasó

Váradi Kornélt kihúzhatod

WSreborn
Olvasó

Én azt hallottam, hogy nem kell kihúzni, sőt….

KPSVRKK
Olvasó

Több irányból az az az infóm, hogy az U19 után hozzánk jelentik be.
Hamarosan meglátjuk

Milivoj
Olvasó

Tudjuk kinek az embere, ismerjük a viszonyokat, így sokkal valószínűbb Kaposvár

ferrroil
Olvasó

Kedves Szurkertársak!

Valaki valami pletyit?

Rouge
Olvasó

Rosszat is lehet?

Mert jót (azonkívül hogy a magyarok maradnak)
nem tudok.

Vulcano
Olvasó

Én tudok egy jót.
Ma még nem volt rátgéberes cikk?

Mendez
Olvasó

Egy esszé sokat dobna a mai unalmas napomon.

Tadam
Olvasó

Az egyik legjobb magyar csapat, az Euroliga győztes, 16x bajnok, 10x kupagyőztes Sopron Basket pénzhiány miatt légiósok nélkül vág neki a következő szezonnak és nem indul semmilyen külföldi kupában. ?☹️

fanaticfantastic
Olvasó

Az komoly. Sajnálom őket is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés