Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Évértékelő – Naturtex-SZTE-Szedeák

Két remek szezon után, az idei szezon nem jött össze a Szegednek.:

:

Történelmi szezonok után nagy reményekkel vágott neki a Naturtex-SZTE-Szedeák a 2022/23-as idénynek. A csapat előbb bronzérmet szerzett a bajnokságban, majd tavaly rájátszásba jutott, a kupában pedig ezüstérmet szerzett.

A nyáron érkezett: Kovács Ádám (MAFC), Milic Starovlah (KK Studentski Centar – Montenegró), Tyler Roberson (KK Viimsi, Észtország), Wesley Person (Newcastle Eagles, Egyesült Királyság) és Desmond Washington (Chalon, Franciaország), míg Keller Iván (Zalakerámia ZTE KK), Tayler Persons ( Chalon – Franciaország), Rashun Davis (Ylli, Koszovó), Keandre Cook (ADA Blois – Franciaország)és  Justin Alston (Juventus, Litvánia) távozott.

A korábbi évértékelős cikkeinket itt érhetitek el: MVM-OSE LionsDEACEgis KörmendBudapesti Honvéd SEArconic-Alba FehérvárAtomerőmű SEZalakerámia ZTE KKDuna Aszfalt-DTKH KecskemétFalco-Vulcano Energia KC Szombathely, Kometa Kaposvári KK

A szezon eleje azonban rettenetesen sikerült a Szegednek. Hamar kideült, hogy az U23-asként alapemberként kezelt Szatmári Zsombor sérülése olyan súlyos, hogy más megoldást kell találnia Simándi Árpád vezetőedzőnek. A gárda szoros meccsen alul maradt a ZTE ellen, kikapott a Kecskemét, az Alba, a Sopron és a Kaposvár ellen, egyedül az újonc Honvédot sikerült megvernie az együttesnek, így 1-5-ös mérleggel mentek válogatott szünetre.

Ezt követően ugyan sikerült megverni a sereghajtó Nyíregyházát, azonban 2022-ben már nem aratott több sikert az alakulat, nyilvánvalóan lemaradt a Magyar Kupa indulásról, ráadásul komoly sérüléshullám is sújtotta a csapatot, Milic Starovlah emiatt távozott, Kassim Nicholson érkezett. Az alapszakasz első felét így 2-11-es mérleggel tudta le a Szedeák, ami aggodalomra adott okot a szurkolóknak.

Január 6-án aztán sikerült legyőzni a Kecskemétet, a Körmend nagy falatnak bizonyult, a gödörbe kerülő Alba Fehérvár viszont nem. Az újonc Honvédot másodszor már nem sikerült legyőzni, Simándi Árpád pedig benyújtotta lemondását, amit a klub elfogadott, Nikola Lazics tért vissza az A-csoportba vezetőedzőként.

“A klub jövője számomra sokkal fontosabb az egyéni érdekeknél. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi helyzetben a csapatnak új hangra, új impulzusra van szüksége, hogy elérjük a célunkat és kiharcoljuk a bennmaradást!” – nyilatkozta akkor Simándi.

Dr. Kardos Péter pedig így fogalmazott: Maximális köszönettel tartozunk azért a munkáért, amit Simándi Árpád az elmúlt 15 hónapban vezetőedzőként elvégzett, és mivel teljesen egyértelművé tette, hogy ezt a megoldást látja a legcélszerűbbnek, szomorúan ugyan, de elfogadtuk a döntését. A munkájára természetesen a jövőben is számítunk a klubnál.


Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, Laziccsal a padon egy Kaposvár elleni hosszabításos vereséggel kezdett a csapat, viszont legyőzte a rossz formában lévő Sopront idegenben. A bombaformában lévő DEAC-cal ki-ki meccset játszott a Szeged, legyőzte a Nyíregyházát, a Szolnok, a Falco és a Paks ellen viszont kikapott. Az alapszakaszt egy OSE elleni győzelemmel zárta a csapat, melyet 7-19-cel fejezett be.

Ami az alsóházi rájátszást illeti, a Szeged Oroszlányban kezdett, ez sosem könnyű és utólag már tudjuk, hogy a Lions elképesztő playoutot produkált. A Nyíregyháza ismét nem okozott gondot, nem úgy mint az ASE, viszont ezt követően, elképesztő lendületbe került az együttes, sorozatban hat mérkőzést nyert, szoros meccsen végül kikapott a Honvédtól, így épphogy, de lecsúszott a 10. helyről és 11. lett.

Dr. Kardos Péter, elnök: Bizakodóan vágtunk neki az elmúlt szezonnak, jobb eredményeket vártunk. Azt gondolom, hogy ami az elmúlt két évben összejött – a bajnoki bronz, majd tavaly a rájátszás és a kupaezüst -, az most nem. Beleértem ebbe a sérüléseket – gondolok itt főleg Szatmári Zsomborra, akivel úgy számoltunk, hogy a kezdő fiatalunk lesz, de ősszel különösen pechesek voltunk ezen a téren -, illetve nem szabad azt sem elhallgatni, hogy hibáztunk. Az elmúlt két szezonban nagyszerűen sikerült a játékoskiválasztás, idén ez annyira nem, mint terveztünk, de természetesen követtünk el más hibákat is, ez is közre játszott, ezt értékelnünk kell, de megyünk tovább. Most első sorban a pénzügyi feltételek megteremtésén dolgozunk, én azt gondolom, hogy a tapasztalatunk meg a felkészültségünk megvan ahhoz, hogy tudjuk, hogy milyen pénzügyi kerettel meddig tudunk elérni és nyilván ennek van egy tól-ig határa, ezzel kell szembenézünk. Még nem sikerült a szponzorokkal lezárni a tárgyalásokat, még ez nyitott kérdés, meglátjuk milyen lehetőségeink lesznek. A magyar magunk már nagyjából kialakult, még finomítások vannak a szerződéseken és az aláírások vannak hátra, de lényegében nem sokára jönni fognak a bejelentések sorra, aztán következnek a légiósok.

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés