Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Évértékelő – MVM-OSE Lions

Váradi Kornél és Illés Máté értékelt.:

:

Ahogy tavaly is, úgy idén is hozunk nektek egy-egy cikket mind a 13 bennmaradó csapatról, ahol amellett, hogy beszámolunk az adott gárda idényéről, a főszereplők is megszólalnak.

Korábbi cikkeink: Egis KörmendBudapesti Honvéd SESopron KC, SZTE-Szedeák, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Zalakerámia ZTE KK, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Atomerőmű SE, Arconic-Alba Fehérvár

Az MVM-OSE Lions a 2022/23-as szezonban az alapszakaszt 9-17-es mérleggel zárta, a Playoutban viszont fantasztikus formát mutatott és 9-1-es mutatóval a 9. helyen fejezte be a bajnokságot.

Ezt követően érkezett Balsay Ádám (Alba Fehérvár), Gáspár Mátyás (DEAC), Árva-File Balázs (NKA Pécs), Irman Polutak (Alkar – Horvátország), DeAndre Gholston (Missouri – Egyesült Államok), Kyle Riddley (Batumi – Georgia), Khalid Thomas (Eisbären Bremerhaven – Németország), Rahlir Hollis-Jefferson (Kataja – Finnország), a maradók pedig Illés Máté, Ruják András, Werner Viktor, Szabadfi Márk, Kristyák Viktor, Simon Petrov – vezetőedző – voltak.

Alapszakasz

Az alapszakaszt fantasztikusan kezdte az Oroszlány, hiszen nagyarányú győzelmeket aratott a DEAC és a ZTE ellen és bár az Alba nagy falatnak bizonyult, a Honvéd legyőzésével 3-1-es mutatóval állt a csapat. A lendület aztán megtört, sorozatban négy vereséget szenvedett a csapat hiszen a Szeged, a Falco, a Kecskemét és a Szolnok is jobbnak bizonyult, ezt a Kaposvár ellen sikerült végül lezárni, Hollis-Jefferson távozott, A.J. John pedig érkezett.

A Paks és a Sopron elleni vereség után biztossá vált, hogy a csapat lemarad a Magyar Kupáról, a DEAC-cal szembeni kapitulálás után Simon Petrov helyét Váradi Kornél vette át. Három vereséggel kezdett az új edző a kispadon – ZTE, Alba, Honvéd -, a jég a Szeged elleni sikerrel tört meg, de A.J. John ezután távozott.

A címvédő Falco ellen nem volt esélye az OSE-nak, a Kecskemét ellen már Shamiel Stevensonnal megerősödve nyert a gárda. Megkezdte nagy hajráját az Oroszlány, öt meccsből négyet nyert meg a csapat, csak a Pécs ellen botlott, így a 26. forduló előtt még volt esélye arra, hogy a rájátszásba jusson. Az OSE megtette, amit megtehetett, legyőzte a Sopront az utolsó körben, ez azonban csak a 9. helyre volt elég a többi eredmény miatt, így ismét a Playout jutott Ruják Andráséknak.

Playout

Egy Kaposvár elleni sikerrel kezdte az alsóházi rájátszást az Oroszlány, látszott azonban a csalódottság a csapat játékán, sorozatban három vereség következett. A körbeverések miatt a kiesés réme azért továbbra sem fenyegette az OSE-t, főleg, hogy a következő öt meccséből négyet megnyert a csapat. A szezont Körmenden egy vereséggel zárta Váradi Kornél gárdája, de így is a 9. helyen zárta a bajnokságot.

Illés Máté: Be akartunk bizonyítani, hogy nem véletlenül zártuk jól az alapszakaszt

Nagyon hullámzó szezonon vagyunk túl, az alapszakaszban a két véglet jellemezte a játékunkat, sok jó periódusunk volt, majd utána nagy leolvadás következett. Jó egyéni képességű, tehetséges játékosok alkották a keretet, amikor csapatként játszottunk, egyből szép eredmények következtek, viszont ha az egyéni kvalitásokon volt a hangsúly, az nem várt vereségeket eredményezett. Az edzőváltást követően más ritmusban játszottunk, sokat javult a gólpassz-eladott labda arányunk, amiben eleinte a problémánk volt, nagyot hajráztunk egy kis “szerencsével” a rájátszás is sikerülhetett volna.

Az, hogy lemaradtunk sokat kivett belőlünk mentálisan és fizikálisan is. Majd kezdődött a Playout, ahol meg akartuk tartani a 9. helyet, ezzel bizonyítva, hogy sokat javultunk csapatként és azt, hogy nem véletlen volt az előtte lévő időszak!

Szurkolóinknak, minden OSE-szimpatizánsnak azt üzenném, hogy köszönjük azoknak, akik végig kitartottak támogattak bennünket, jó pihenést szép nyarat kívánok mindenkinek!

Váradi Kornél: Hiányérzetem egyedül a Pécs elleni hazai vereség miatt van

Először is köszönöm a vezetőségnek a bizalmat amit megszavazott januárban, úgy gondolom, jó kölcsönösen jól működött egyetértésben, jó kapcsolatban eddig is együtt dolgozni, nem véletlenül volt nyitott mindkét fél a folytatással kapcsolatban, ha a háttér rendben van, akkor lehet szépen építkezni.

Amikor idekerültem, feltérképezve a csapatot lehetett látni, hogy a keret egyéni képességeiben megvan, hogy magasabb szinten tudjon kosárlabdázni és jobb eredményeket érjen el. Természetesen ahhoz azért kellett idő, hogy a változtatásaink adaptálódjanak, agresszívabb védekezés és gyorsabb játék volt a célunk. A lepattanók kontrollálása mellett a gólpasszaink számát növelni, az eladott labdáinkat pedig csökkenteni szerettük volna.

Ha visszatekintek az idényre, amikor ezeket sikerült teljesítenünk az eredmények is jöttek, nem véletlenül volt egy jó sorozatunk az alapszakasz végén, ott érett be a munka. Hiányérzetem egyedül a Pécs elleni hazai vereség miatt van, sok labdát adtunk el, a lepattanócsatát is elvesztettük, így a mérkőzést is.

Januárban a kiesés szele megérintett minket, onnantól összefogva – játékosokkal, szurkolókkal – sikerült elérnünk, hogy sikeresebb szezont zárjuk, a sportban benne van, hogy szerencse is kell – nem csak az elvégzett munka -, ez sajnos a végén nem állt mellénk, viszont abban bízom, hogy ez a jövőben máshogy lesz.

A munkát elvégeztük, természetesen csalódottak voltunk, hogy nüanszok miatt nem jutottunk be a legjobb nyolc közé, a két hetes leállás nem hozott pozitív hatást. Próbáltuk tartani a ritmust, valóban az elején nem indultunk jól a Playoutban. Az volt a célunk, hogy megőrizzük a kilencedik helyünket, ebből a szempontból jó pozícióban voltunk, talán ez kicsit kényelmessé is tett minket.

Szépen lassan újra felvettük a szerda-szombat ritmust, lehetett látni, hogy a csapat újra megmutatja az igazi arcát. Utána újból összeálltunk, ennek örülök, minden játékos átérezte annak a felelősségét, hogy mi is a mi célunk. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak, örülünk, hogy sikerült szépen befejezni a szezont, ezzel ki tudtuk szolgálni őket, akik egész szezonban mellettünk álltak a legnehezebb helyzetekben is.

Beck Ferenc értékelését itt olvashatjátok.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Peter BabosKareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Jók ezek a cikkek a bennmaradó csapatokról,
úgy ez az itteni is.
A legérdekesebb történet viszont a kieső csapat.
Jó lenne erről a csapatról is beszámolni.
Sikeresebb szezont az OSE-nak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés