Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Évértékelő – Kometa Kaposvári KK

A fiatalok sok lehetőséget kaptak idén.:

:

A Kometa Kaposvári KK kerete nyáron jelentősen átalakult. Érkezett: Tomislav Gabric (Elan Chalon – Franciaország), Sebastian Aris (Svendborg – Dánia), Michael Hughes (BC Vienna, Ausztria), Amin Adamu (Montana State – Egyesül Államok), Dayon Griffin (APOEL Nicosia, Ciprus), Ivan Rudez – vezetőedző, míg Nimrod Hilliard (AEK Larnaca, Ciprus), Timothy Price (Quimper, Franciaország), Quincy Diggs, Wayne Martin (Beliers de Kemper – Franciaország), Xavier Ford, Plézer Gábor (BKG Príma Akadémia, kölcsönben), Amin Adamu távozott.

A korábbi évértékelős cikkeinket itt érhetitek el: MVM-OSE LionsDEACEgis KörmendBudapesti Honvéd SEArconic-Alba FehérvárAtomerőmű SEZalakerámia ZTE KKDuna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A Kaposvárra rögtön két nehéz mérkőzés várt a szezon elején, az Olaj ellen szoros meccsen szenvedett vereséget a csapat, a Falco ellen viszont bravúrgyőzelmet aratott Szombathelyen. Ezt követően sikerrel vette az akadályt a Paks ellen, kikapott Oroszlányban és a ZTE ellen, viszont legyőzte a Szegedet gy 3-3-as mérleggel mehetett a válogatott szünetre.

Ez láthatóan nem jött jól a somogyiaknak, sorozatban öt mérkőzést buktak el, kikaptak a Körmend, az Alba, a Honvéd, a Sopron és a Kecskemét ellen is, a Nyíregyháza otthonában sikerült végül megtörni ezt a sorozatot, és bár a Debrecen ellen is jött a siker, Ivan Rudez együttese lemaradt a kupaindulásról.

Újabb három vereség következett az Olaj, Falco és az ASE triója ellen, eztutn viszont ismét felcsillant a remény a rájátszásra három fontos győzelemmel, viszont a Körmend ellen Kaposváron nagy lehetőséget szalasztott el a gárda. Az Alba 121 pontot dobva osztott ki nekik nagy pofont, a Honvédnak sikerült visszavágni, a Sopron és a Kecskemét viszont ismét nagy falatnak bizonyult. Eddigre elszálltak a remények, a Nyíregyházát még sikerült megverni, a DEAC elleni vereséggel viszont 10-16-tal zárta az együttes az alapszakaszt.

Ezt követően a fiatalitás került a Kaposvár fókuszába Szőke Balázzsal és Filipovics Gordannal, ezt a szakaszt 2-1-gyel kezdte az alakulat, utána viszont sorozatban 7 vereséggel zárt, így a 12. helyen végzett a Kaposvár.

Az érintettek

Nyugalmas, szakmailag előremutató szezont vártam – mondta Puska Zoltán, a Kometa Kaposvári KK ügyvezetője. – A tréner személyének kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy a fiatalokkal, a kaposvári nevelésű játékosokkal olyan munkát végezzen, mely előrevetíti azt, belőlük NB. I/A-csoportos kosárlabdázó válik, s itt a somogyi vármegyeszékhelyen. Nem volt könnyű a feladta, hiszen egy embert beépíteni sem könnyű. Nálunk azonban, hála Istennek, több olyan tehetség van, akinek meg kell oldani a szerepeltetését, ez örömteli, de nagyon nehéz feladat. Úgy gondoltuk, Ivan Rudez személyében megtaláltuk azt a szakembert, aki ezt teljesítheti, s igazából nem is ezzel volt a főprobléma az idény során, hanem – az első időszakot leszámítva – azzal: nem csapatként szerepelt az együttes. Aztán az alapszakasz vége előtt két fordulóval közös megegyezéssel távozott Ivan Rudez, a folytatásban Szőke Balázs és Filipovics A lebonyolítási rend megváltoztatásával kellemetlen helyzetbe kerültünk – tette hozzá Puska Zoltán. – Az eddigi versenyrendszerben ugyanis a tizedik hely biztosíthatta volna számunkra a nyolcba kerülésért vívott harcot. Az idén azonban annulálták az eredményeket, s egy új bajnokság kezdődött, melynek vesztese kiesett. Ezért az első időszak egy kicsit eltért attól, amit elterveztünk, ám végig azon dolgoztunk az új edzőkkel egyetértésben, hogy minél több esélyt adjunk azoknak a kosárlabdázóknak, akikkel a jövőt tervezzük. Ki kell emelni Szőke Balázst és Filipovics Gordant, mert egy olyan szituációban vették át a csapatot, ahol borítékolható volt, ebből nem tudnak jól kijönni. Nem kérdeztek, nem aggályoskodtak, hanem a klub érdekeit szem előtt tartva, az első szóra igent mondtak és a legjobb tudásuk szerint látták el a feladatukat. A kettejük munkája sok pozitívumot hozott, voltak ugyan hullámvölgyek az alsóházi rájátszásban, de az utolsó három, négy meccs már megmutatta, milyen intenzitással kellett volna az előzőekben pályára lépni. Sajnos azonban ez a különböző személyes problémák miatt nem valósult meg, belül nagyon sok gonddal, problémával küzdöttünk, de ez kifelé nem biztos, hogy látszott, ám ez így van rendjén.

Hendlein Roland: Pedig ezúttal is volt lehetőségünk a play off-ra, sokáig a saját kezünkben volt a sorsunk. Ha azokat a meccseket, amelyeket a végjátékban buktunk el, megnyertük volna, akkor a legjobb nyolcban folytattuk volna, de a sportban, ahogy az életben sincs *ha„. Szerintem nem azon a helyen zártunk, melyet megérdemeltünk volna, mert a tizenkettedik pozíció nem tükrözi azt a felkészülési munkát, amit beletettünk. S ahogy már említettem az új lebonyolítás sem kedvezett nekünk, ha lett volna középszakasz, s a felsőházért küzdhetünk, az nagy motiváció lett volna.

Megbeszéltük, amikor biztos lesz a bent maradásunk, utána nagyobb hangsúlyt fektetünk a fiatalokra, s megnézzük, mennyire állnak készen arra, hogy a jövőben meghatározó szerepet játszanak – elevenítette fel. Ez szerintem jól sült, a srácok megmutatták, lehet rájuk építeni a jövőt. Nem játszottunk rosszabb mérkőzéseket velük, mint amikor öt légióssal álltunk fel. Ilyen szempontból jó volt a bajnokság zárószakasza, hiszen megmutatta, minőséget képviselnek a fiataljaink, s jól állunk az utánpótlás terén.

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Kováts ImreKareem Abdul-JabbarKPSVRKK Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Csak az alcímhez fűznék megjegyzést: Iván Rudez edző az alapbajnokság 24 mérkőzésén átlagban 29 percet adott a „kiemelt figyelemmel kísért” három játékosnak (Puska, Paár és Halmai). Az első félidőben kötelező 20 percen túl, a második félidőben a három játékos összesen átlag 9 percet kapott, ami nagyon kevés. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy két-három mérkőzésen kényszerből kiugróan sok játékpercet kaptak (pl. Falco ellen +42 percet, amikor három magyar felnőtt játékos sérült volt). Sajnos a Szőke-Filipovics edzőpáros – amíg a három idegenlégióst az ügyvezető el nem küldte – Rudeznél kevesebb játéklehetőséget adott az említett három játékosnak (átlagban alig 23 percet, azaz… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Alkalmatlan a klub ügyvezetője, Puska úr minden évben lábon lövi magát. Az edző és a játékos állomány kiválasztása az ő dolga, ezért neki kell felelnie. Több hozzászóló a bajnokság elején jelezte például, miért kellett egy olyan edzőt választani, akit máshol kirúgtak. Nem az edző a hibás, hanem az, aki őt választja. Hogyan lehet mindig olyan játékosokat összevadászni, akik csak egyénieskednek, nem képesek csapatmunkára? Ez szintén az ügyvezető felelőssége, nem kéne ezt is az edzőre kenni. Váltottunk ügyvezetőt, de semmivel sem jobb a réginél. Nem beszélve arról, hogy névadó szponzorunk is volt ebben az évben. Nem lehet két széken ülni, sikeres… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Hát… én nem pont így láttam. Az első pillanattól -Paks emléktorna- látható volt, hogy sok pontot dobunk, de nagyon sokat kapunk. Látszott, hogy a magyar bajnokság Årisnak fizikálisan sok, Hughes kicsit Gabric profihoz méltatlan túlsújjal érkezett. Az is látszódott, hogy a csapat szerkezete nem jó. Nincs igazi bontó- szervező a csapatban, a négyes poszt üres, Csóri 5 percekre sem tudja ellátni a feladatát. Amíg kitartott az egyéni képességek szerinti street ball, többnyire túl dobtuk az ellenfeleinket. Amint kezdett Rudez “csapatjátéka” érvényesülni, úgy romlott a teljesítmény. Nem volt csapatvédekezés. Nem sikerültek a játékoscserelék. Az edző menesztése elkésett. Az ellenfélre való felkészülések… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés