Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Évértékelő – Atomerőmű SE

Sebastjan Krasovec és Geringer Gergő értékelt.:

:

Ahogy tavaly is, úgy idén is hozunk nektek egy-egy cikket mind a 13 bennmaradó csapatról, ahol amellett, hogy beszámolunk az adott gárda idényéről, a főszereplők is megszólalnak.

Korábbi cikkeink: Egis KörmendBudapesti Honvéd SESopron KC, SZTE-Szedeák, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Zalakerámia ZTE KK, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Az Atomerőmű SE az előző szezonban 14 alapszakasz-győzelemmel sem jutott be a rájátszásba, végül a 10. helyen zárt Csirke Ferenc együttese.

A nyáron ezt követően Radics Gerzson (Vasas), Dorogi Gergő (OSE), Duda Sanadze (BC Anorthosis – Ciprus), Mario Ihring (Syntainics MBC – Németország), Sövegjártó Ábel (Falco – kölcsön), Maelik White (Sopron), Keith Wright (Alm Evreux – Franciaország), Derrick Woods (Rapla – Észtország) érkezett, Gulyás Milán, Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Pajor Dávid, Kékesi Kolos, Géringer Gergő, Csirke Ferenc – vezetőedző – pedig maradt.

Alapszakasz

Pocsékul kezdődött a szezon a Paks számára, a Szolnok, a Körmend, a Pécs és a Kaposvár ellen is kikapott a csapat, Csirke Ferenc pedig a 0-4-es kezdést követően távozott. Sebastjan Krasovec vette át az irányítást – aki tavaly a Zalaegerszeggel végzett a negyedik helyen -, viszont a Falco – Govens utolsó mérkőzésén -, a Sopron és a DEAC ellen sem tört meg a jég, már 0-7 volt a csapat mutatója, ezzel szinte lehetetlenné vált a kupaindulás. A vezetőség Kassim Nicholson leigazolásával próbálta orvosolni a helyzetet.

Végül a ZTE ellen szerezte meg első sikerét az Atomerőmű SE – Derrick Woods távozott Kenny Wooten pedig érkezett -, bár az Alba nagy falatnak bizonyult, viszont a Honvédot, a Szegedet és az Oroszlányt is legyőzte a Paks. A Kecskemét elleni vereséget követően újabb három győzelmet aratott a gárda – a Szolnok, a Körmend és a Pécs ellen -, így 7-9-es mérleggel már a rájátszás sem tűnt elérhetetlennek.

A Kaposvár és a Falco elleni vereség után volt egy jobb sorozata a paksiaknak, Elijah Clarance és Zane Knwoles érkezett, Maliek White és Keith Wright távozott. Ezt követően sorozatban négy vereséggel viszont már csak a Playout előtti helyezkedés maradt Sebastjan Krasovec csapatának. Az alapszakasz utolsó fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen nyert az ASE, így +3 ponttal kezdhette meg a Playoutot.

Playout

Az alsóházi rájátszást remekül kezdte a csapat, sorozatban három győzelemmel, aztán viszont a Körmend és a Kecskemét is jobbnak bizonyult. A Szeged és a Kaposvár ellen nem csak javított a Paks, de be is biztosította bennmaradását, az utolsó három fordulóból 1-2-es mutatóval jött ki, így megismételte 10. helyezését.

Géringer Gergő: Sikerült jól teljesítenem, jó formában voltam és szeretném ezt jövő szezonban ott folytatni, ahol abbahagytam

Rendkívül hullámzó szezonon vagyunk túl. Nagyon rosszul kezdtük a szezont, edző- és legióscserék után sikerült talpra állnunk és behoznunk a lemaradást így már rájátszásra is megvolt az esélyünk és úgy éreztem kezdtünk összeállni. Az NKA elleni meccsen Mario Ihring válla megsérült eleve sem volt könnyű dolgunk mivel rajta kívül is voltak már sérültjeink és szerintem ez volt az a momentum ami után nehéz helyzetbe kerültünk a rájátszás szempontjából.

Ezután újabb légióscserék következtek, úgy gondolom idő kellett, hogy újra összeálljunk és sajnos ez az alapszakasz végére nem valósult meg, így lemaradtunk a rájátszásról.

Elkezdődött a Playout, szerintem itt mutatkozott meg a csapatnak a karaktere. Visszatért Dzsonszi is, aki nem csak játékával hanem lelkileg is nagyot lendített rajtunk és sikerült is kiharcolnunk a bentmarást, habár nem a Playout volt a célunk úgy gondolom az alapszakaszban elért helyezésről sikerült előrébb lépnünk, aminek külön nagyon örülök hogy hazai pályán sikerült győzelemmel zárni a szezont, ennyivel tartoztunk a szurkolóinknak, mert nehézhelyzetekben is mögöttünk álltak.

Ami az én szezonomat illetve, szerintem sikerült jól teljesítenem, jó formában voltam és szeretném ezt jövő szezonban ott folytatni, ahol abbahagytam. Nagyon sokat tudtam fejlődni és tanulni mindenben. Viszont még hosszú út áll előttem, alázatosan kell dolgoznom tovább és fejlesztenem magam a játék minden elemében .

A szurkolóinknak pedig azt szeretném üzenni, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy az ASE újra a csúcsra jusson, mert megérdemlik, hogy egy sikeres, bajnok csapatuk legyen itt Pakson.

Sebastjan Krasovec: Most azon dolgozunk, hogy az ASE visszatérjen oda, ahová tartozik!

Nagy kihívás volt ez a szezon számomra. Amikor megérkeztem Paksra, a csapat mentálisan nagyon rossz helyzetben volt, a játékosoknak nem volt önbizalma, Eilingsfeld sérülése miatt üres volt a négyes poszt. Kassim érkezett akkor, a csapatkémiát újjá kellett építeni, magasembert is cseréltünk.

0-7 után sikerült megtörni a jeget, javultak a dolgaink, a csapat is ritmusba került, de sajnos a Pécs ellen elvesztettük Mario Ihringet és két meccset kellett játszanunk nélküle, ez ki is jött. Ezután még több változást eszközöltünk, nyilván erősíteni akartunk és a rájátszás felé menetelni.

Ez már sajnos késő volt, nem tett jót a kémiának a sok változtatás, ez rosszul sült el. Nem olyan volt a csapat abban az állapotában, amelyiknek nyolcban lenne a helye. Minden kulcsmeccset elbuktunk, ezért kötöttünk ki a playoutban.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Az alsóházi rájátszásban Eilingsfeld János visszatérése nagy lökést adott a csapatnak, több időt tudtunk teljes kerettel együtt tölteni, a srácok megszokták egymást, kialakult a hierarchia. Be akartuk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az alapszakaszban mutattunk, ez látszott is az első három meccsen. Ez kicsit megnyugtatta a csapatot túlságosan is, a védekezésünk szétesett, nem csapatként játszottunk.

A végén sikerült összerázni a társaságot és megnyerni a fontos meccseket ahhoz, hogy kivívjuk a bennmaradást, sőt volt lehetőségünk a olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik korábban kevesebbet kaptak.

Szeretném megköszönni a szurkolóinknak a támogatást, idegenben is sokan elkísértek minket. A legnehezebb helyzetekben is mellettünk voltak, öröm volt látni, hogy a meccsek után a gyerekek ellepték a pályát, hogy dobáljanak. Természetesen ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de most azon dolgozunk, hogy az ASE visszatérjen oda, ahová tartozik!

HIRDETÉS
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
4.negyedTadampepperpowerzterulezBabos Péter Recent comment authors
Tadam
Olvasó

Tavaly is csak Jani MVP szezonja mentette meg a csapatot a kieséstől.
Idénre is minden meg lett ígérve, mégsem jött az eredmény.
Nagyon sajnálom Janit, de (ne legyen igazam) Ő már nem lesz a régi, így sokat nem tesz majd hozzá a következő szezonhoz.
Kár, mert szimpatikus játékos és emberileg is példaértékű a hozzáállása.
Bízom benne, hogy a fiatalok: Kékesi és Géringer, Halmaival együtt is ugyanilyen fejlődést mutat és hamarosan komoly magyar magként kell velük számolni.

Borbély Lajos
Olvasó

Ennyi erővel bárki ráfoghatja magára, hogy a négybe tartozik. Miért éppen a Paks? Miért lenne mondjuk különb a Paks, mint pl. a Kaposvár vagy más? Persze az Atomerőmű miatt az anyagi lehetőségek Pakson gyakorlatilag korlátlanok.
A Paks pontosan ott van, ahova tartozik. Mostanában annyi pénzt égetnek el eredmény nélkül, hogy emiatt lassan az első osztály legellenszenvesebb gárdájává növik ki magukat.

pepperpower
Olvasó

Azert ez nagyon nem igy van!
Pakson tavaly volt eloszor kicsit tobb penz, elotte kb 10 evig kicsi/kozepes koltsegvetes volt csak, sot olyan idoszak is volt, amikor az is kerdes volt, hogy lesz-e csapat.
A tavalyi szezont meg inkabb hagyjuk. Szerencsetlen is volt es sokminden el is volt b@szva’.
De amugy sem ugy mukodik ez, hogy van penzed es egybol dontot jatszol. Evek felepiteni egy ermes csapatot. Ez pontosan igy volt Szolnokon, Albafehervaron es a Falconal is.

heraklith
Olvasó

A Paks hány éve építkezik?
A Szeged, Pécs, Sopron, ZTE, Körmend (hogy csak az elmúlt éveket említsem) hány évig építkezett a bronz előtt? A Paks közben mit csinált?

4.negyed
Olvasó

Csak szólok!! Ez az anyagi lehetőségek korlátlanok ez vicces. Paksi Atomerőmű MVM tag. MVM -tol kell kuncsorogni meg harcolni ha több pénzt szeretne az ASE. És az utolsó szezont leszámítva nem is jött az a több pénz… de érdekes mód az MVM megjelent Kaposváron , Oroszlánynál névadó szponzorként fociban FTC…. Szoval ez a világ pénze rendelkezésre all az egy kicsit vicces

dobógép
Olvasó

Hol a hiba Peti?

Az Atomerőmű SE az előző szezonban 14 alapszakasz-győzelemmel sem jutott be a rájátszásba, végül a 10. helyen zárt Csirke Ferenc együttese.

heraklith
Olvasó

Krasovec a 2 nagyjából jó szezonja után eléggé túl lett értékelve. Igaz, hogy nem ő rakta össze a paksi keretet, de egy jó edzőnek ezt a csapatot ennyi cserével minimum a 8-ba, de inkább a 4-be kellett volna vinnie.
Ha a következő szezonban egy ilyen brutál büdzsével sem viszi 4-be a Paksot, akkor jövőre fele ekkora árcédula sem lesz rajta.

zterulez
Olvasó

Egy jó alapjátékot össze tud rakni, de a formaidőzítés és a játékpercek elosztása már nem nagyon megy neki. A Körmend elleni bronzbuktában is vastagon volt felelőssége. Szegeden Zsírosról is kiderült, hogy egész használható játékos (csak nem kell mindig 1 hiba után lehozni és leb@szni).

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés