Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Európának mutatja meg magát a Rátgéber Akadémia csapata

Egy hét múlva megkezdődik az I. Füzesi József Emléktorna.:

: A két ünnep között rendezik a tornát.

Már csak egy hét van hátra, és megkezdődik a Rátgéber Akadémián az I. Füzesi József Emléktorna. A nemzetközi mezőny pokoli erős, nagy csatákra, színvonalas mérkőzésekre van kilátás.

A Rátgéber Akadémia olyan kiváló ellenfelekkel találkozhat, mint például a szerb Partizan és Mega Mozzart, a bosnyák OKK Spars Sarajevo, az orosz Lokomotiv Kuban, vagy éppen a magyar U18-as válogatott.

– Az Akadémia játékosai számára nagyon hasznos lesz ez a torna, mert megmérettethetik magukat a nemzetközi porondon, felmérhetik, hol állnak a képességeiket, az erőnlétüket illetően. Ráadásul mindezt kiváló, nagyon erős ellenfelekkel szemben tehetik meg! – fogalmazott Akadémia szakmai igazgatóhelyettese, Nenad Trunic. – Örülünk neki, hogy a meghívott csapatok egytől egyig rögtön elfogadták meghívásunkat, ez egy remek visszajelzés számunkra, mutatja, hogy jó úton járunk. Érződik, hogy Európában egyre inkább ismerik a nevünket!

A szakember elsősorban motivált játékosokat szeretne látni a pályán, akik meg akarják mutatni, hogy mire képesek, mindent megtesznek a csapatukért, és tisztában vannak azzal, hogy mi a szerepük a pályán. Mindenkinek meg kell értenie, mekkora súlya van ennek a tornának, milyen színvonalat képvisel, és milyen fontos az Akadémia számára.

A csapat vezetőedzője, Vladan Glavinic óriási lehetőségnek tartja, hogy a tornán ilyen erős ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat.

– Más kosárlabdakultúrákkal, játékstílusokkal, játékosokkal találkozunk majd, ami lehetőséget ad arra, hogy tovább tökéletesítsük a saját játékunkat, még teljesebbé tehessük a kosárlabdáról kialakított filozófiánkat. Nagyon bízom benne, hogy a tornán jó játékkal és harcos mentalitással rukkolunk ki, nem mellesleg megfelelőképpen képviseljük a Rátgéber Akadémiát. Most megmutathatjuk, milyen potenciállal rendelkezik ez a műhely, milyen itt a lehetőségek, a körülmények, milyen a felszereltsége, a szervezettsége, és persze nem utolsósorban milyenek a játékosai! Nagyon remélem, hogy a tornát követően mindenki elégedetten megy majd haza, jó hírünket viszi, és az európai kosárlabdázásban egyre több szó esik majd a Rátgéber Akadémiáról.

Az biztos, hogy a környező országokban, így például Szerbiában van már respektje a pécsieknek – ha nem így lenne, a Partizan nem játszana csapataikkal rendszeresen edzőmeccseket, és junior gárdája nem fogadta volna el meghívásunkat.

Nekünk már volt szerencsénk vendégül látni a Rátgéber Akadémia csapatát és szakmai stábját Belgrádban, ez a találkozás nagyon sikeres és tanulságos volt. Örülünk neki, hogy az együttműködésünk folytatódik! Az előttünk álló torna nagyon erősnek ígérkezik, hiszen a résztvevő csapatok mindannyian magas színvonalat képviselnek

– fogalmazott Djordje Jovicic, a Partizan junior fiú csapatának vezetőedzője.

Az I. Füzesi József Emléktorna résztvevői.

A-csoport: Mega Mozzart (szerb), NKA Pécs, OKK Spars Sarajevo (bosnyák).

B-csoport: KK Partizan (szerb), Lokomotiv Kuban (orosz), U18-as magyar válogatott.

A program

December 28., kedd: Lokomotiv Kuban–KK Partizan (16.00), Mega Mozzart–OKK Spars Sarajevo (18.30).

December 29., szerda: U18-as magyar válogatott–Lokomotiv Kuban (10.00), NKA Pécs–Mega Mozzart (12.30), KK Partizan–U18-as magyar válogatott (17.00), OKK Spars Sarajevo–NKA Pécs (19.30).

December 30., csütörtök: 5. helyért (11.00), 3. helyért (14.30), 1. helyért (17.00).

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés