Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Európai Sporthét – a kecskeméti Kosárlabda Akadémián is

Szeptember 23-30. között tartják Európa-szerte a Sporthetet.:

:

Szeptember 23-30. között tartják Európa-szerte a Sporthetet. Ehhez Kecskeméten is csatlakoztak, és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia épületében szerdán Sportfórumot tartottak.

A rendezvényen a kosárlabda világához tartozó edzők és szülők, valamint a fiatal kosarasok mellett a Kecskeméti Sportiskola növendékei és szakemberei is megjelentek. 

A Sportfórum rangját emelte a Sporthetet kezdeményező Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. képviseletében Gál Csaba, a sportstratégiai és sportszakmai szakterületének a kiemelt sportegyesületek és sportiskolák főosztályvezetője jelenléte is. Gál Csaba elmondta, hogy a kiemelt sportegyesületi státuszban lévő, sportprogramban résztvevő Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. nagy örömükre az Európai Sporthét mellé állt. – Nagy tömeget, az egész várost megszólítják a programokkal, és ez a Sportfórum is kiváló célt szolgált. Az itt szerzett tudás az edzői szemlélet bővítése szempontjából nagyon fontos lehet az utánpótlásképzésben – árulta el a főosztályvezető. 

A Sportfórum első előadója Schenker-Horváth Kinga táplálkozástudományi-szakember volt, aki a sporttáplálkozás fontosságáról beszélt. Elmondta, minden embernek máshogy épül fel a legoptimálisabb táplálkozása, de az alapelvek elsajátítása akár már óvodában elkezdődhet, míg később a profi sportolói léthez elengedhetetlen a helyes táplálkozás. 

A programot Kelemen Kata gyógytornász folytatta, aki a prevencióról és a rehabilitációról tartott előadást.  Betegségekről, sportágspecifikus sportsérülésekről és sportártalmakról beszélt, illetve bemutatta, hogy milyen prevenciós lehetőségek vannak. A mobilitási edzésmunkákra is kitért, majd hangsúlyozta, a győzelem és a fejlődés is a prevencióval kezdődik. 

A Sportfórumot Sárkány Dominik sportpszichológus zárta, aki előadásában a mentális egyensúly összetevőiről beszélt fókuszba helyezve azt, hogy mindez téthelyzetben hogyan stabilizálható, érhető el. Az Újpest labdarúgócsapatának utánpótlásában is dolgozó szakember többek között beszélt arról, hogyan lehet elérni, hogy a sportoló a teljesítményét befolyásoló elemekre fókuszáljon, meccsszituációban az érzelmeit kontrollálni tudja. 

– Az Európai Sporthét azt hirdeti, hogy minél többet mozogjunk, ugyanis ez az egészséges élethez elengedhetetlen. Mi úgy gondoljuk, hogy sportolni úgy szabad, és profi szinten úgy lehet eredményt elérni, ha tudjuk, hogy milyen tényezők befolyásolhatják a teljesítményünket. Nemcsak a sok edzés, de a helyes táplálkozás, a saját testünk ismerete és a mentális felkészültség is fontos, így e három témakör köré szerveztük a Sportfórumot, amelyből szeretnénk hagyományt teremteni – mondta el Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve a kecskeméti Kosárlabda Akadémia vezetője. 

A kecskeméti rendezvények sora a Sportfórummal nem ért véget, szeptember 29-én kerül megrendezésre a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Sportolj Velünk! esemény, amely egyfajta sportágbemutató, sportágválasztó lesz, többek között tájfutással és Domb körüli csapat futóversennyel.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés