Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Európa-bajnokságon kerekesszékes válogatottunk

Új lebonyolítási rendszer szerint rendezik meg a kontinensviadalt.:

:

Új lebonyolítási rendszer szerinti Eb-re utazott Szarajevóba kerekesszékes kosárlabda válogatottunk. Nemzeti csapatunk egy amolyan összevont B és C divíziós Eb-n képviseli a magyar színeket.

Amint arról Czupi Márton csapatvezető a hunbasket.hu-t tájékoztatta, a szarajevói kontinensviadalon négy – két hármas és két négyes – csoportban összesen 14 válogatott szerepel. Egy-egy csoporton belül vannak korábban a B és C divízióban szereplő válogatottak egyaránt – a mieink mint C divíziósok indulnak.

Magyar András legénysége két B divíziós válogatott, a horvát és a házigazda bosnyák együttes, valamint Bulgária mellé a D csoportba került, és első két meccsét a két favorit ellen fogja majd lejátszani.

A csoportban a két B divíziós együttes ellen a tisztes helytállás lehet a reális cél, valamint a tanulás, szakmai kapcsolatok kialakítása, hiszen kerekesszékes válogatottunk ilyen erősségű, tudású, “kaliberű” ellenfelekkel még nem találkozott. Nemzeti csapatunk szakvezetői láthatják, játékosai pedig közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek, hová is lehet eljutni a szakágban.

A mezőny a csoportmérkőzések után majd alsó és felsőházra osztódik: a csoportok első két helyezettjei folytathatják a felső, a többi hat csapat pedig az alsó ágon. Reálisan nézve az esélyeket, Magyar András legénységének inkább a torna második felében lehet esélye szebb eredmények elérésére. A felső ágon egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek, míg az alsón a csoportmérkőzések után körmérkőzést játszanak a csapatok.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Június 15., szerda
11:00 Horvátország – Magyarország

Június 16., csütörtök
13:15 Magyarország – Bosznia-Hercegovina

Június 17., péntek
16:00 Magyarország – Bulgária

Fotó és forrás: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés