Connect with us
Hirdetés

3x3

Európa-bajnoki résztvevő férfi 3×3-as válogatottunk!

Van mire büszkének lennünk.:

:

A Spanyolország elleni pazar negyeddöntős győzelmet követően Montenegróval mérkőzött a konstancai 3×3-as Eb-selejtező elődöntőjében férfi válogatottunk – mint utólag kiderült, tét nélküli mérkőzésen.

A lebonyolítás furcsasága okán ugyanis már a spanyolok elleni diadal után gyakorlatilag biztossá vált a mieink Eb-szereplése. A két fix bejutó, a két döntős mellett ugyanis a legjobb „nem továbbjutó” csapatnak is garantáltak a szervezők egy Eb-helyet, de nem csupán a konstancai mezőnyt tekintve, hanem a Tel Aviv-i tornát is számításba véve. Tel Avivban Svájc végzett a harmadik helyen, 3-1-es mérleggel, a mieink viszont a spanyolok legyőzésével már négy győzelemmel álltak, mivel nem hármas, hanem négy csapatos csoportból jutottak tovább (Dániát, Bulgáriát és Csehországot megelőzve, míg Svájc csak hármas csoportban szerepelt, tehát két csoportmeccse volt). Így tehát egy esetleges Montenegró elleni vereség is csak 4-1-es mérleget jelentett a magyaroknak (80%-os győzelmi arány), Svájc 3-1-ével szemben (75%). A „matekot” bonyolíthatta volna, ha a sérülések miatt utolsó csoportmeccsét feladó Bulgária elleni mérkőzésünket esetleg utólag törlik, de ez nem történt meg, így aztán a Montenegró elleni derbinek nem volt komoly tétje.

De hogy a mérkőzésről is szó essék, valódi villámrajttal kezdett Montenegró, 40 másodperc elteltével máris 5-1-re vezettek Popovicék. Két perc után 1-8 állt az eredményjelzőn, nyolc pontjukból hatot kintről szórtak a fehér mezesek – majd újfent beköszöntek távolról, minden bement nekik (2-10). Demeter és Keller pontjaival 11-6-ig zárkóztunk, de ennél közelebb nem igazán tudtunk férkőzni, féltávnál 8-14 állt a táblán. Innen két perc alatt le is rendezték a találkozót a montenegróiak, újabb távoli bombákkal nem egészen hét perc alatt megszerezték a győzelemhez – és Eb-részvételhez – szükséges 21 pontot (9-21). A mieinknek sem kell azonban csüggedniük, összességében remek tornát futottak, a sérült, de játékot „fél kézzel” is vállaló Kelemen Balázsnak külön is jár a gratuláció – írja az MKOSZ honlapja.

Folytatás szeptember 9-11. között, a grazi kontinensviadalon!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KD Recent comment authors
KD
Olvasó

Gratula a csapatnak, láttam a fiba internetes csatornáján a meccseiket, a spanyolok ellen különösen jól játszottak, Demeter és Ivosev nagyon jól megértik egymást és a 2-2-ket remekül játsszák le.Az NSO megint hozta a formáját, Fakuade “Falcohoz igazolása” után ma Demeter fotója alá írták: Ivosev a dánok után a spanyolok ellen is remekül játszott. ☹️

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés