Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Észak-macedón bajnok edzőt igazolt a Nyíregyháza

Darko Radulovics az MZT Szkopjéval bajnokságot nyert hazájában.:

:

Klubunk mindenben megállapodott Darko Radulovics vezetőedzővel, aki megérkezett Nyíregyházára, így hétfőtől már ő irányítja csapatunk szakmai munkáját- írja a bluesharksbasket.hu.

Radulovics 16 éves korától 2016-ig profi kosárlabdázó volt Észak-Macedóniában. Edzői pályafutása elején hazájában utánpótlás szinten dolgozott, volt az U20-as észak-macedón válogatott vezetőedzője, és a KK Vardar Skopjénál irányította az U20-as csapatot. A klub felnőtt együttesénél előbb másodedző, majd vezetőedző volt. A fiatalokkal és később a felnőttekkel is bajnokságot nyert – utóbbi élvonalba jutást ért.

Az MZT Skopje Aerodrom csapatánál a 2020–2021-es idényben másodedzőként kezdte a munkát, majd 2021 márciusától már ő irányította a gárdát. Óriási sikereket értek el: megnyerték az észak-macedón kupát, a bajnokságot és a szuperkupát is. A 42 éves tréner legutóbb a koszovói Bashkimi vezetőedzője volt.

Darko Raduloviccsal el is készítette a klub honlapja az első, bemutatkozó interjút.

– Milyen edzői filozófia mentén irányítja a csapatait?
– Az edzői filozófiám a védekezésre alapul, azt vallom, hogy nagy energiát és sok erőfeszítést kell beletenni. Hiszem azt, hogy a győzelem receptje, hogy kevesebb pontot engedélyezel az ellenfélnek. Persze sosem bánom, ha ponterős is a csapatom.

– Bizonyára látta már a csapatunk mérkőzéseit. Mik a benyomásai?
– Megnéztem a csapat elmúlt hat meccsét és számos dolgot láttam, amin változtatnunk kell a célunk elérése érdekében. Nem csupán a pályán, hanem azon kívül is van munka, javítanunk kell a légkörön, a mentalitáson. Az elsődleges, hogy növelni kell az energiát a pályán, megszilárdítani a védekezést és agresszívabbá válni hátul.

– Mi segítette a döntésben, hogy elfogadja a klubunk ajánlatát?
– Több tényező segített a döntéshez. Az ügyvezető őszinte érdeklődése imponáló volt, nagyon hasonlóan vélekedünk arról, hogyan kell a kosárlabdát játszani. Tetszett továbbá az, hogy ez egy fiatal társaság, amiben nagy a potenciál. Az pedig különös motivációt jelent, hogy a csapatnak bent kell maradnia az első osztályban! Ezért vagyok itt, ezért fogunk dolgozni!

Fotó: bluesharksbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
andrás Recent comment authors
andrás
Olvasó

Meg fogom nézni őket élőben, hajrá

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés