Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Esélyt sem adott az MTK a MAFC-nak, a Nyíregyháza is elkapta a fonalat

A Veszprém Baján nyert rangadót a másodosztály legutóbbi fordulójában.:

:

A felsőház ötödik fordulójával és az alsóház hatodik körével folytatódott a legutóbbi hétvégén a B-csoport.

A Piros-csoportban a játéknapot megelőzően zsinórban két győzelmet jegyző Nyíregyháza kettő híján harminc pontot vert a MEAFC-ra. A BKG könnyedén hozta a Nagykőrös elleni idegenbeli találkozóját, és némi meglepetésre az MTK is magabiztosan húzta be a MAFC elleni mérkőzését. A Vasas 110 pontjára nem talált ellenszert a továbbra is nyeretlen Honvéd. Az egy vereséggel bíró csapatok találkozóját a Veszprém nyerte Baján. Négy győzelme van a Salgótarjánnak is, miután legyőzte a PVSK második csapatát.

A Zöld-csoportban az élmezőnyhöz tartozó Cegléd, Óbuda páros nyerni tudott: előbbi a Békést, utóbbi a Szolnok tartalékait gyűrte le. A SMAFC sem veretlen már a csoportban, ugyanis odahaza kapott ki az Újpesttől. Szintén hazai pályán szenvedett vereséget a Bonyhád a Győr ellen, a Tiszaújváros viszont magabiztos különbséggel állította meg a KTE fiataljait. A Pécs maradt hibátlan, miután legyőzte a még mindig nyeretlen Vásárhelyt.

NB I/B

Piros-csoport

5. forduló

Fölényes győzelmet aratott a Nyíregyháza

A vendégek sérült amerikai játékosuk nélkül sem kezdték rosszul a találkozót, ám Tóth rutinja és tömege, valamint az egyre jobb formába lendülő Hobbs révén villámgyorsan rendezte sorait a Nyíregyháza. Kozák betörései ugyan miskolci reményre adtak okot, ám a védekezést nem sikerült stabilan megoldaniuk a borsodiaknak, így magabiztos hazai vezetéssel zárult a nyitó rész (26-16) – írja a MEAFC honlapja.

A házigazda hárompontosait a továbbiakban is sikerült teljesen levédekezni a vendégeknek, ám Sitku vezetésével közelebbről is magabiztosan tartotta tisztes előnyét a hazai csapat. A miskolciak több buta eladott labdával gátolták saját felzárkózásukat, ezekre villámgyors lerohanásokkal és zsákolásokkal felelt az ellenfél (56-38).

Formába lendült a Nyíregyháza. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőben is igyekezett a fiatal MEAFC, ám a lendületbe jövő Nyíregyháza óriási tapasztalati fölényben játszva ekkorra végleg eldöntötte a találkozót. Közel harminc pontos előnyüket látványos gólpasszok révén hizlalták fel, míg a miskolciaknak maradt a derekas helytállás (75-59).

A záró negyed legvégén a hazaiaknál érkeztek a perememberek is, akik a vendégek U20-as játékosai ellenében zárták a mérkőzést. A megérdemelt nyírségi sikerhez nem férhet kétség, a miskolciak pedig várhatják a következő fordulóban a Vasas gárdáját (95-67).

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Nagyon örülök annak, hogy a fiatalok is pályára tudtak kerülni. Sok sikert kívánok a Miskolc csapatának!

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a győztesnek, meggyőző teljesítménnyel hozta a mai papírformát! A játékosaim sok mindent nagyon jól csináltak, de az első félidőben sok ajándék hibával segítettük a bentről jól dolgozó hazaiakat. A különbség reális, de úgy gondolom, hogy férfias munkában és fejlődésben így utólag mindenképp hasznosnak kell, hogy legyen a találkozó. Sok sikert a sajátjaimnak a folytatásban, a hazaiak meg érjék el a céljukat, amit terveztek!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – MEAFC-Miskolc 95-67 (26-16, 30-22, 19-13, 20-16)

Nyíregyháza: Hobbs 23/3, Sitku 15, Bus 12, Tóth G. 12, Bazsó 10/3, Mokánszki 8, Czinger 6, Szobi 6, Demeter Á. 3/3, Brúgós -, Vaskó -.

MEAFC: Kozák M. 14/3, Homoki 9, Kozák B. 9, Takács D. 8/6, Sándor B. 6/6, Béres D. 5, Lippai 5, Pap A. 3, Gadus 3/3, Tóth B. 3/3, Asszú 2, Szőke G. -.


Nagykőrös–BKG: amatőr a profi ellen

Az alacsony szerkezettel kezdő nagykőrösiek ellen a belső posztokon próbálkozott dominálni a BKG. Ez több-kevesebb sikerrel meg is történt, s az első negyed végére nyolcpontos előnyre tett szert – emlékezett vissza a BKG honlapja.

A második felvonásban többször is elléptek 13 ponttal a vendégek, de a Sólymok nem adták könnyen és mindig volt valaki, aki megvillant. Az ellennél ezt a szerepet Lakosa és Fehér vállalták fel. Míg a vendégek oldalán Meleg és Hegedűs lendülete magával ragadta a csapatot, s így a félidőben 46-33-as BKG-vezetést mutatott az eredményjelző tábla.

Idegenben is nyert a BKG. Fotó: hunbasket.hu

Jöhetett a harmadik negyed. Alacsony szerkezettel, „small ball-lal” próbálkozott a BKG, Nagy Botond, Nagy Benedek, Bán, Nagy Simon és Allen lépett a pályára. Nagyon jól sikerült a kezdés, hiszen először Nagy Botond, majd Nagy Benedek, s végül Bán is beemelt egy hármast, ráadásul mindezt három támadásból tették. A folytatásban a hazaiak még próbálkoztak és vissza is jöttek 9 pontra, de ekkor megrázták magukat a vendégek, s a negyed végén már 24 ponttal vezettek a Kosok.

A záró felvonásban Allennek és Bánnak voltak remek pillanataik, és egy idő után már örömjáték volt, ahol lehetett gyakorolni és készülni a következő mérkőzésekre. A derbi utolsó pillanataiban Hegedűs rendezett még egy „blokkpartit”, ahol egy védekezésen belül két hatalmas blokkot is kiosztott az ellenfélnek.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Profi csapat játszott egy amatőrrel. És itt nem is az anyagi körülményekre gondolok, hanem inkább az elvégzett munkára. Gratulálok ellenfelünknek, nagyon jó napot fogtak ki, mi nem annyira, és talán a különbség kissé túlzó volt, de jelen pillanatban nagy különbség van a két csapat között. Reméljük, sérültjeink lassan felépülnek, a hiányzók visszatérnek, és akkor ennél nagyobb erőt tudunk kifejteni az ilyen komoly csapatok ellen is.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon készültünk, mert a Nagykőrös hazai pályán bárki ellen veszélyes csapat. Nagyon érdekes stílusa van, ebben a mezőnyben egyedülálló, hogy ennyi mezőnyjátékossal és ennyire kevés belső emberrel tudnak játszani, viszont ezt nagyon jól csinálják. Igyekeztünk nagyon komolyan venni őket, és ennek is volt köszönhető, hogy ilyen nagyarányú lett a különbség. Egyik csapat sem adta fel egy percig sem azt, amit szeretett volna játszani, gratulálok mindkét csapatnak!

Nagykőrösi Sólymok KE – BKG-Príma SE 64-103 (14-22, 19-24, 18-29, 13-28)

Nagykőrös: Lakosa Á. 13, Molnár M. 11/9, Fehér P. J. 11/9, Mácsai 10, Tóth M. 5, Mester M. 5/3, Jókai 4, Petrás 3, Bartos 2, Csukás -, Kónya -.

BKG: Nagy Bo. Á. 31/18, Bán 19/9, Allen 13/3, Nagy Be. Á. 12/6, Laman 10/6, Hegedüs 5, Meleg K. R. 4, Nagy S. 4, Reizer 3, Püspök B. 2, Szeleczki -, Halász -.


Kihasználta az MTK a MAFC problémáit

Horváth Balázs, az MTK edzője: Gratulálok a játékosainknak, azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen megmutatták, mire is képesek valójában. Az idei szezon legjobb játékára volt szükség, ami maximálisan sikerült is. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a két vereségünk után egy fontos győzelem volt ez, de sok időnk nincs örülni, mivel jövő héten fogadjuk a Salgótarján csapatát, ami szintén egy kiemelten fontos találkozó lesz. További sok sikert kívánok a MAFC csapatának, és mielőbbi gyógyulást a beteg játékosainak.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez, azt kell mondjam, hogy abszolút jobbak voltak ma. Nyilván mi mindenféle problémával küszködtünk a héten, de ez nem magyarázat. A mérkőzés egyes szakaszaiban jól és keményen védekeztünk, de az így szerzett labdákból nem tudtunk gólokat dobni, hanem ezekből rendszerint eladott labdák lettek, illetve az ellenfél egy extra hárompontos-százalékot produkált, úgyhogy még egyszer gratulálok nekik a győzelemhez!

MTK-Elite Basket – MAFC 87-64 (31-24, 20-12, 21-18, 15-10)

MTK: Takács A. 24/3, Jakab P. 19/12, Szatmári 14/9, Bognár M. 9/6, Nagy Sz. Sz. 8/6, Farkas S. D. 5/3, Czakó 4, Dobos 2, Horváth B. 2, Harsányi -, Juhász -, Tóth A. -.

MAFC: Misek 15, Richmond 11/3, Bordács 10, Katona J. B. 10/6, Lakits 8, Bartha 8, Harazin 2, Polgárdy -, Herló -, Németh B. T. -.


A Vasas behúzta a Honvéd elleni fővárosi derbit

Faragó Péter, a Vasas edzője: Örülök, hogy újra nyilatkozhatom, mert Veszprémben nem kérdezte meg senki a véleményemet! Viccet félretéve, azt gondolom, hogy a csapatunk mentálisan nagyon fáradt volt a mai mérkőzésen, viszont mentálisan roppant erős. A veszprémi meccs végén az öltözőben már láttam a szemekben azt a szikrát, ami most tűz lett! Ezt a szikrát kell fenntartanunk a következő hetekben. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy az a vereség ezt hozta ki belőlük, amit ma itt nyújtottunk. Hozzá kell tegyem, hogy nagyon-nagyon extra volt, mivel huszonhétből huszonöt büntetőt dobtunk be. Ötven százalékkal tripláztunk, heten jutottak tíz pont fölé. Szóval nem nagyon volt mese, még egy ilyen magas intenzitású mérkőzésen is. Gratulálok a Honvédnak is, mert mindent megtettek, ami tőlük telt! Ma nagyon extrák voltunk támadásban. Gratulálok a csapatnak!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Vasas csapatának, teljesen megérdemelte a győzelmet! Sokkal fizikálisabban és okosabban játszott, mint mi. Maximálisan megérdemelt a sikere. Egy félidőig tudtuk tartani magunkat a megbeszéltekhez, már akkor is látszott, hogy nagyon sok hibával játszunk: eladott labdák, nem megszerzett védő lepattanók. Akkor még tudtuk kompenzálni ezt egy-egy egyéni villanással. Sajnos a fordulás után hiába beszéltük meg, hogy koncentráljunk, mert az utóbbi időkben nem mennek a harmadik negyedek, főleg a kezdések. Teljesen állva hagyott minket a Vasas. Próbáltunk zónát, emberfogást, de nem találtunk fogást rajtuk. Fásultnak tűnt a csapat. Nehéz most mit mondanom, benne vagyunk egy negatív spirálban, valahogy ki kell ebből jönnünk! Ez az én felelősségem, úgyhogy meg kell találnom a kulcsot, mert ez egy nagyon hosszú és nehéz szezon számunkra!

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd SE 110-91 (21-16, 23-26, 33-24, 33-25)

Vasas: Csík Ri. 19/9, Andrássy 19/9, Debreceni 14, Moravcsik 13/6, Sólyom B. 13, Steier B. 12/6, Kelenföldi 11/3, Boros 6, Kozma N. 2, Barócsi 1, Kódor -, Csík Ro. Z. -.

Honvéd: Horváth Á. 21/15, Pintér 17/9, Stefán D. L. 12, Bea B. 9/3, Kopácsi 9/3, Kovács D. 9/3, Tichov 7/3, Szentirmai 6, Gáspár B. 1, Tanoh -.


A hajrában nyerte meg a Veszprém a Baja elleni rangadót

Az összecsapás egyúttal búcsúmérkőzés is volt, ugyanis a Veszprém egykori kosarasa, Mándity Máté bejelentette visszavonulását. A feldobás előtt nemcsak nevelőegyüttese, hanem a vendég csapat is elbúcsúztatta a szépmúltú kosarast – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A kezdősípszót követően a Bács-Kiskun megyei vendéglátó kapta el jobban a fonalat; két perc játék után 6-0-t mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Szabó Péter jegyezte a Veszprém első pontjait, akit Kovács Ádám követett egy triplával. Mucza Tamás is beköszönt, általta zárkóztak fel egyre (4. perc: 8-7). Körtélyesi hármasával a hatodik minutumban először vezettek a találkozón (12-13). Kovács Ádám kihagyott büntetői után azonban visszavette a vezetést a vendéglátó (7. perc: 16-13) Mindezt ugyanakkor nem hagyták annyiban a vendégek; Körtélyesi, Füzi, majd Madár pontjaival fordítottak, de a Baja mindhárom, utolsó másodpercben értékesített büntetőjével végül hazai előnnyel ért véget az első játékrész (26-24).

A Veszprém legnagyobb bánatára a második negyedben csak tovább növelte fórját a Bácska (12. perc: 34-24). A veszprémi irányító, Szabó Péter törte meg az ötperces vendég pontcsendet (16. perc: 40-26). Kovácsnak ezúttal sikerült már az egyik büntetőjét értékesítenie, őt követte a sorban Körtélyesi magabiztosan (45-29). Völgyi nem hibázott büntetőből, Füzi és Kovács pedig egy triplával csökkentette a távolságot, a szünetre viszont így is több mint tízpontos hátránnyal vonultak (20. perc: 49-38).

Nagyon mélyről jött vissza a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

Völgyi kétpontosával vette kezdetét a második félidő, akit Szabó Péter egy triplával, majd egy kétpontossal követett a sorban (51-45). Völgyi bravúros megmozdulása után négyre zárkóztak fel, időt is kért a hazaiak vezetőedzője, Cservék Csaba (24. perc: 51-47). Mucza büntetője és Körtélyesi kétpontosa után a 27. minutumban pedig már 52-52-t mutatott az eredményjelző. Fordítás helyett azonban megremegtek a veszprémi kezek, így pár percen belül nyolcpontos hátrányba kerültek (30. perc: 62-54).

Az utolsó negyedet a vendégek csapatkapitánya, Medve Máté nyitotta egy triplával. Viszont a válasz sem maradt el a túloldalon (33. perc: 64-60). Ahogy akcióból, úgy rendre büntetőből sem hibázott a Cservék-csapat (68-62). Kovács Ádám szépített, de Völgyi labdája lecsorgott a gyűrűről (38. perc: 70-66). Szabó és Kovács kosaraival már csak egy pont volt a hátrányuk, Mucza pontjaival pedig fordítottak a veszprémiek (71-74)! Az utolsó másodpercekben nem hibáztak, így idei első idegenbeli győzelmüket egy hazai pályán idáig veretlen csapat ellen sikerült begyűjteniük (40. perc: 71-76).

Cservék Csaba, a Baja edzője: Három negyeden keresztül meg tudtuk valósítani azt, amire készültünk. Sajnos az utolsó tíz percre elfáradtunk, nagyon pontatlanok voltak a dobásaink és sok ziccert is kihagytunk. Egy-két véleményes fújás is érezhető volt, de nem erre akarom fogni. Ezt fejben nem tudtuk feldolgozni, ebben is kell sokat fejlődnünk.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Borzasztó nehéz volt ez a mérkőzés számunkra. Nagyon jól fel kellett abból készülnünk, hogy a Baja itthon életveszélyes, és ezt be is bizonyították. Én úgy gondolom, hogy a végére egy kicsit elfáradt a hazai csapat. Ettől függetlenül jár nekik a gratuláció, mert borzasztó nehéz volt itt nyerni. Nagyon örülök, hogy tízpontos hátrányból a játékosaink visszahozták a mérkőzést és elhitték azt, hogy nyerhetünk. További sok sikert kívánok a Bajának!

Bajai Bácska FKE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 71-76 (26-24, 23-14, 13-16, 9-22)

Baja: Pongó 17, Jakab P. 15/3, Milos Vukicevic 11, Ágfalvi 10, Goldring J. B. 9, Nagy D. 7, Goldring G. 2, Kővágó-Laska -, Fehér Á. -.

Veszprém: Körtélyesi 16/6, Kovács Á. 14/3, Szabó P. 14/3, Völgyi 10, Mucza 8, Füzi 8/6, Medve M. 3/3, Madár A. 3/3, Czirbus -.


Salgótarjáni KSE – PVSK-CARGATE 89-63 (29-14, 22-13, 18-14, 20-22)

Salgótarján: Sömenek 19, Herendic 15, Piukovics B. 12/12, Kovács M. 12/6, Hajdu 8, Berkics 7/3, Karanfilovszki 5/3, Szanyi 4, Monye 3/3, Boinitzer 2, Csabák 2, Szőke Sz. -.

PVSK: Popadic 13/6, Dragasevic 10, Futó B. 8/3, Bíró L. 8, Riskó 8, Laufer 6/3, Kocsis 5/3, Kovacsics 2, Mándity 2, Erdei Á. 1.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. BKG-Príma SE 5 4 1 478 398 +80 0,900
2. Budafok 5 4 1 453 391 +62 0,900
3. Salgótarjáni SKE 5 4 1 417 389 +28 0,900
4. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 5 4 1 465 451 +14 0,900
5. HÜBNER-Nyíregyháza BS 5 3 2 438 388 +50 0,800
6. Bajai Bácska FKE 5 3 2 380 357 +23 0,800
7. MTK-Elite Basket 5 3 2 440 423 +17 0,800
8. MAFC 5 3 2 424 431 -7 0,800
9. Vasas Akadémia 5 2 3 416 426 -10 0,700
10. MEAFC-Miskolc 5 2 3 409 421 -12 0,700
11. TF-BP 5 2 3 389 412 -23 0,700
12. Nagykőrösi Sólymok KE 5 1 4 357 421 -64 0,600
13. Budapesti Honvéd SE 5 0 5 405 477 -72 0,500
14. PVSK-CARGATE 5 0 5 387 473 -86 0,500

Zöld-csoport

6. forduló

A második félidőben meglépett a Cegléd

Vavra András, a Cegléd edzője: Erősebben edzettünk a héten a szokásosnál, ami meg is látszott a kezdésen. Védekezésben követtünk el hibákat, de az akarat maximálisan megvolt, csak át kellett lépni a saját árnyékunkat. Miután megtörtént, ritmust kaptunk, jöttek a dobások, illetve sok könnyű ziccerünk volt. Végre volt újra egyensúly a posztok között, ami nekünk előny kell, hogy legyen a továbbiakban. Dolgozunk tovább.

Balogh Vilmos, a Békés edzője: Az első félidőben taktikai elképzelésünket betartva ott maradtunk a Cegléd nyomában, a második félidőben azonban gyorsítottak a játékukon, Krsztics elveszítése után nem volt győzelmi esélyünk, ott már kidomborodott a fizikális különbség. Gratulálok a Ceglédieknek!

Ceglédi KE – OMNIA Pub & Food Békés 116-69 (29-27, 22-16, 33-16, 32-10)

Cegléd: Nárai 26, Miller 22/3, Berkics 11/3, Piukovics P. M. 10, Józsa M. B. 9/6, Tóth Z. 8/3, Hegedüs 8/6, Kovács B. B. 8, Csákvári 6, Fekete V. N. 6/6, Andó 2.

Békés: Krsztics D. 20/12, Koma D. 19, Lógár 10, Vass 9/9, Kertész 7, Balog G. 4, Balog Á. -, Kiss G. -, Nógrádi -.


Szolnoki Olajbányász U23 – Óbudai Kaszások 67-75 (17-16, 18-16, 18-30, 14-13)

Szolnok: Pallai 28/3, Taiwo 13, Csák B. 11/6, Burai 6/6, Kókai 4, Gilszki 3/3, Arnóth 2, Csák B. I. -, Frikker -.

Óbuda: Rosemond 23/12, Ondima 15, Vámos 13/12, Bencsik 13/6, Vígh 9, Jenei 2, Reiter -, Koflanovics -, Bea G. -.


Már a SMAFC sem veretlen

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Gratulálok az Újpest csapatának! Ma nagyon jól játszottak, minden bejött nekik. Tanulnunk kell a hibáinkból, azokat ki kell javítanunk, és csak a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Dejan Mladenovics, az Újpest edzője: Számítottunk egy nagyon kemény meccsre, mert itt Sopronban mindig nagyon nehéz nyerni. Készültünk egész héten. Hála Istennek már a sérült játékosok is vissza tudtak térni, és tudtak edzeni egész héten. Sikerült minden, amit megbeszéltünk! Nagyon örülök és gratulálok a srácoknak, hogy ezt a fontos meccset végig tudták koncentrálni.

SMAFC – Újpest-MT 70-94 (14-29, 12-21, 25-25, 19-19)

SMAFC: Soós 18/12, Papp B. 11/9, Czukor 10, Kovács B. 8, Bakk 7/3, Panta 5, Márkus 4, Németh M. 3/3, Hencz 2, Tukovits 2, Szegedi -, Horváth -.

Újpest: Rackley 31/12, Franczva 17/6, Surmann G. 13/6, Pollák 10/3, Nagy K. A. 9/9, Nyikos 4, Joó 4, Nagy R. I. 2, Fülöp Á. 2, Ipacs 2, Balogh A. -.


Későn ébredt a Bonyhád, nyert a Győr

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Emelem kalapom a játékosaim előtt, amit a harmadik-negyedik negyedben játszottunk, sajnálom, hogy megint nem ilyen energiával kezdtük el a meccset. Sajnos látszik már a közönségen, hogy rendkívül frusztrált mindenki az eredménytelenségünkből adódóan. De bizakodásra ad okot a második félidő, még egyszer mondom, kár volt így kezdenünk a mérkőzést és ellenfelünknek ilyen tetemes előnyt engedni. Az első félidőben rendkívül sok támadólepattanót szedett a Győr, gratulálok nekik, mi pedig igyekszünk javítani a továbbiakban.

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Nagyon kellett nekünk ez a győzelem, és úgy érzem, ez meg is volt a harmadik negyedben, aztán – fiatalság bolondság – majdnem sikerült egy egál meccset csinálni belőle. Végülis csak-csak bedobtunk két-három hárompontost, és ezzel eldőlt a mérkőzés. Gratulálok a Bonyhádnak, mert nagyon agresszív, szép kosárlabdát játszottak, most mi jöttünk ki belőle győztesen.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 89-98 (19-25, 18-24, 31-27, 21-22)

Bonyhád: Gébert A. 20, Tömösváry 15, Papp P. 15/6, Baki S. 10, Somogyfoki Sz. 10, Pupp 9, Ugrinic 8, Dorogi 2.

Győr: Csaba Gy. 22/3, Rátvay T. 21/9, Domsitz 16, Berneczei 14, Nagy T. 14/9, Geiger 5/3, Horváth Á. 3/3, Gáll 3/3, Földesi -, Varga Z. -.


Megszakadt a Tiszaújváros rossz sorozata

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nagyon örülünk annak, hogy megtört a negatív szériánk. Eddig a tabella első öt helyezettjével játszottunk, a Kecskemét is négy győzelemmel és egy vereséggel érkezett hozzánk. Tudtuk, hogy nem teljes csapattal jönnek, két meghatározó játékosuk is hiányzott, de hozzátehetjük ehhez, hogy tőlünk is hiányzott egy rutin Tóth Viktor személyében. A győzelmet persze nem kell megmagyarázni, örülünk neki, és aminek külön örülök: megadtuk az ellenfélnek azt a tiszteletet, hogy bár nem teljes csapattal voltak itt, mi komolyan vettük őket, és addig hajtottunk, addig küzdöttünk, ameddig csak bírtunk, és annyi pontot dobtunk, amennyit csak tudtunk. Ez tehát pozitív volt, és nagyon bízunk a pozitív folytatásban is.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Ebben ennyi volt, gratulálok a Tiszaújvárosnak!

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – KTE-Duna Aszfalt II. 90-52 (24-15, 23-14, 15-16, 28-7)

Tiszaújváros: Martin J. 40/6, Szabó N. 11, Kiss B. 8/6, Szilasi 7/6, Kovács Z. 7/3, Orliczki B. B. 6, Lajsz 6, Pöstényi 3/3, Eremiás K. 2, Molnár B. -.

KTE: Molnár D. 14/9, Plézer 12, Orgona G. 11/3, Lukács D. 6, Fülöp B. 4, Cserkó K. 3/3, Szabó D. 2, Cserkó A. -, Rácz -, Tóth B. -.


A Vásárhely ellen folytatták a pécsi fiatalok

Ivica Mavrenszki, a Pécs edzője: Gratulálok a játékosaimnak! A mérkőzés egy részével nem vagyok elégedett annak ellenére sem, hogy győztünk. Tehetséges játékosok alkotják a csapatomat, akik mind fiatalok, ezért hullámzó a teljesítményük. Azon kell dolgoznunk, hogy a rossz periódusok minél rövidebbek legyenek.

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Amit a héten gyakoroltunk, viszontláttam a csapattól. Fizikálisabb ellenfelünk dominált a palánk alatt, a legfőbb különbséget ebben látom, továbbá a távoli dobásokban. Elindultunk egy úton, örülnék, ha ez a jövő héttől az eredményeinkben is pozitívan köszönne vissza. Egy csodálatos létesítményben egy kiváló csapat ellen mérhettük le, hogy jelenleg melyek a legfőbb hibáink, erősségeink.

Pécsi NKA – Vásárhelyi Kosársuli 81-63 (24-11, 16-21, 22-19, 19-12)

Pécs: Meleg G. Z. 28/12, Dobrijevics 13/3, Vukasz 13/6, Scherer 10/6, Fekete D. 6, Rosic 4, Rátvay B. 2, Benke 2, Mezei 2, Váits 1, Fülöp Zs. -.

Vásárhely: Molnár B. 17/3, Hargitai 10, Varga Z. 10/3, Varga Á. 9, Perák 7, Rostás I. 6, Kelemen B. 2, Balogh L. 2, Kovács J. -, Bálint E. -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 6 6 0 492 411 +81 1,000
2. Ceglédi KE 6 5 1 526 432 +94 0,917
3. Óbudai Kaszások 6 5 1 488 447 +41 0,917
4. SMAFC 6 5 1 473 435 +38 0,917
5. Újpest-MT 5 4 1 406 333 +73 0,900
6. KTE-Duna Aszfalt II. 6 4 2 474 428 +46 0,833
7. Szolnoki Olajbányász U23 5 2 3 330 321 +9 0,700
8. Concordia Motax KC Pápa 5 2 3 349 345 +4 0,700
9. DEAC U23 5 2 3 308 342 -34 0,700
10. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 6 2 4 486 534 -48 0,667
11. OMNIA Pub & Food Békés 6 2 4 463 522 -59 0,667
12. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 5 1 4 372 412 -40 0,600
13. EKE Eger KOK 5 1 4 345 410 -65 0,600
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 5 0 5 399 453 -54 0,500
15. Vásárhelyi Kosársuli 5 0 5 332 418 -86 0,500

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés