Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Erről álmodik minden gyerek: a Rátgéber Akadémia neveltje bemutatkozott az Euroligában

A mindössze 17 éves James Ugochukwu Nnaji három percet tölthetett a pályán.:

:

Bár alig telt el valamivel több, mint egy év azóta, hogy elbúcsúzott Magyarországtól és a Barcelonához igazolt, a Rátgéber Akadémia korábbi növendéke újabb szintet lépett: pénteken bemutatkozott az Euroligában. A katalán sztárcsapat hazai pályán 96-73-ra győzött, a mindössze 17 éves James Ugochukwu Nnaji pedig három percet tölthetett a pályán.

Amikor rátalált, Rátgéber László pontosan tudta, hogy csiszolatlan gyémántra lelt. James Ugochukwu Nnaji 14 évesen került Pécsre: magas volt, iszonyú jó fizikummal megáldva (áldhatja a genetikát!), de a képzettséget tekintve jócskán volt lemaradása a korosztályához képest – írja honlapján az Akadémia.

Mindössze két év kellett ahhoz, hogy az Akadémián elvégzett kőkemény munkával, a rengeteg edzéssel olyan játékost faragjanak belőle, akire felfigyelt Európa egyik topklubja, a Barcelona. Szenzációs hír volt, hogy egy magyar utánpótlásnevelő műhelyből a Barcába szerződött, most pedig újabb fantasztikus teljesítménnyel öregbítette a Rátgéber Kosárlabda Akadémia hírnevét: pénteken este bemutatkozott a legrangosabb európai sorozatban, az Euroligában! Mindössze 17 évesen és 104 naposan pályára léphetett a legszűkebb elitben, 3:08 percet kapott a Zalgiris Kaunas ellen 96-73-ra megnyert bajnokin.

– Ez egy nagyon izgalmas pillanat volt számomra, amire már nagyon vártam! – fogalmazott az Akadémiának írt üzenetében James. – Ugyanakkor a sok hazai szurkolót látva, hallva, bizony megilletődtem egy picit, de nagyon boldog is voltam egyben, és élvezni akartam a pillanatot!

A mérkőzés statisztikájában azért ilyen szűk idő alatt is hagyott nyomot James, s bár az izgatottság látszott a dobásain (kihagyott egy duplát és két büntetőt is), a lepattanók terén nem ismert pardont, érvényesítette fizikai erejét: három labdát kaparintott meg. Érdekesség, hogy mellette Rafa Villar is debütálhatott, vagyis Sarunas Jasikevicius vezetőedző két újoncnak is lehetőséget adott, jelezve a feléjük táplált bizalmat.

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
CsippaWillieSzombathelyifaxszerelőpecs007JólnézünkMIKI Recent comment authors
Willie
Olvasó

Harmincnak nézel ki cula!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Rátgéberék szégyelljék magukat! Kb 25 éves afrikaiakra, meg ZS-ligás szerbekre büszkék?
GENETIKAI-KORMEGHATÁROZÓ vizsgálatot követelek!
Magyar gyerekek nevében…

pecs007
Olvasó

Inkább örülj neki, hogy a tehetségtelen fiad, aki a Zöld csoportban fogja végezni ilyen játékosok ellen játszhat egy szezonban kétszer és egy kicsit fejlődhet.

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Még sok ilyen jó felépítésű, tehetséges kiskamaszt kívánok Pécsre, szeretettel.

ldd
Olvasó

Nehéz tiszta szívvel örülni…

Expert
Olvasó

Csak mondaná meg valaki, hogy ebből mi haszna van az adófizetőknek vagy a hazai kosárlabda sportágnak. Mert ha netán 19-20 évesen euroliga játékos lesz, biztos nem a válogatottunkban fog játszani (lehet amúgy se)

Godemperor
Olvasó

Volt róla régebben cikk, hogy sikeresen elbaszták a magyar állampolgárságát, pontosabban nem is akarták. Tehát magyarként nem szerepelhet a későbbiekben sem, maximum azon az egy szem helyen, ami engedélyezett. Ha látták, hogy csiszolatlan gyémánt, akkor miért nem honosították időben? Azért mert nekik tök mindegy. Ebből haszna a Rátgéber Akadémiának lehetett, ami hú de jó. Nekik. Elnézést, utánanéztem helyesbítek: “Felmerült, hogy megkapja a magyar állampolgárságot, javasoltuk is a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hiszen ha 16 éves kora előtt honosítják, attól kezdve olyan, mintha tősgyökeres magyarnak született volna, minden további nélkül erősíthetné a válogatottat. A megkeresésünket azonban még válaszra sem méltatták. Mivel… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Amit idéztél ahhoz fűzném hozzá, hogy az MKOSZ nek mi köze az állampolgársághoz? Ha akarták volna, honosítják, oszt’ bejelentik a szövetségnél, nem?

Godemperor
Olvasó

Azért, mert létezik “sportolói” állampolgárság is, amit gyorsítva kap a páciens. Ezt gondolom az országos szövetségek tudják elintézni. Normál módon is intézhető persze, csak akkor ahogy fentebb is látszik kicsúszik az időből. Szerinted Deandre Kane hogy a rákba kapta meg az állampolgárságot, amikor életében nem járt Magyarországon? Úgy, hogy az MKOSZ kérte.

KPSVRKK
Olvasó

Nem tudtam, hogy az MKOSZ tud gyorsítani, ezért kérdeztem. Kösz!

Csippa
Olvasó

Kosarmagyaranak tudja minősíteni, ennek az állampolgársághoz semmi köze. Viszont magyarként játszhat a bajnokságban és a válogatottban…

Godemperor
Olvasó

Tévedés, a válogatottban nem!

maxx
Olvasó

Nincs magyar felmenője vagy házastársa a srácnak, viszont kiskorúként érkezett ezért öt évig kellene Magyarországon élnie mielőtt honosítható. Az MKOSZ ezt nem tudja megrövidíteni. Kane esete más volt. Őt a felnőtt válogatottban akarták játszatni, ezért azonnali honosítást kértek Magyarország számára fontos érdekből. Szerintem amúgy ez sem áll fenn, de a Köztársasági Elnök máshogy gondolta. Viszont egy (papíron) 17 éves srác esetében nem lehet államérdekre hivatkozni, majd a spanyolok honosítják ha beválik.

Godemperor
Olvasó

Akkor áruld el nekem, mi értelme közpénzen kiképezni bármilyen külföldi fiatalt, amikor soha nem lehet a válogatott tagja! Amúgy kétlem, hogy soha nem történt még olyan, hogy 5 éven belül megkapta egy sportoló az állampolgárságot. Az meg, hogy az MKOSZ nem tudja elintézni, jó duma. Persze hogy a papírt a Köztársasági Elnök írja alá (ha jól tudom az összes állampolgársági kérelmet), de te sem gondolod komolyan, hogy ezt nem az MKOSZ javasolta.

KPSVRKK
Olvasó

Semmi értelme azok számára akik ezt finanszírozzák, mint te, vagy én.
Rátgéber cirkuszi hoppmesteri színvonalú, fizetett cikkekben szopkodja önmagát. Nem kételkedek a szaktudásában, sem az ott zajló munka minőségében, de a produktum eddig elmarad. Az ilyen James féle találmányok amúgy ingyen mennek játszani, vagy netán a remek Akadémia saját ügynöksége jut egy kis bevételhez és igazából ez a cél?
Csak kérdezem, nem tudom.
És kb az összes akadémiáról ez a véleményem, pl boglári kézilabda, vagy kisvárdai tenisz stb. Jól jövedelmező játszótér cimboráknak.

maxx
Olvasó

Rátgéberék kaptak pénzt a Barcelonától Nnajiért, mert ha az EU-s útlevelet nem is, de a tartózkodási engedélyt elintézték neki így könnyebben igazolhatott Spanyolországba. Azért kritizálják az MKOSZt szolidan (Ivko azért jóbarát), mert ha magyar lenne még több pénzt kaptak volna érte.

maxx
Olvasó

Megpróbálom újra. Egy sportoló akkor kaphat kedvezményesen magyar állampolgárságot, ha a honosítás Magyarország érdeke. Azaz nemzetközi versenyen szerepel a magyar válogatottban, lehetőleg olimpiai sportágban. Sokszor történt már ilyen és még fog is, de nem egy hivatalosan 17 éves sráccal aki a felnőtt válogatott közelében sincs. Taiwo és Omenaka 5 év után lettek magyar államopolgárok. Nnaji ezt nem várta meg, az MKOSZ ebben az esetben nem hibázott.
Kane esetében az MKOSZ javasolta a honosítást, a Köztársasági Elnök pedig hallgatott rájuk. Mivel botrány lett belőle, ezért legközelebb biztos jobban meggondolják kit honosíttatnak.

Csippa
Olvasó

Nem is kell, “kosarmagyar” lehet és ez igenis az MKOSZ jogköre, az államnak köze nincs hozzá, viszont csak up korúak kaphatják, Kane esete teljesen más. Szezon – fazon keverése..

Godemperor
Olvasó

Akkor ide is leírom. A bajnokságban lehet kosármagyar, de válogatottban nem! A hozzászólások erről szóltak, ha nem vetted volna észre!

maxx
Olvasó

Mindössze 17 éves:)))

Redbid
Olvasó

Jaj most mit szőrözöl már, hát lemaradt, hogy kb. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés