Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Erőltetett menet vár a magyar bajnokság meglepetéscsapatára, a Falco-verő Szedeákra

A magyar férfi kosárlabda-bajnokságból csak néhány forduló ment le, ezekből hosszabb távra nehéz következtetni, ám az eddigiek alapján bátran nevezhető a sorozat meglepetéscsapatának az SZTE-Szedeák. A szegedi gárda legyőzte a bajnoki címvédő Falcót is, pedig a nyáron már kongatták a vészharangot.:

:

Ahhoz, hogy valaki naprakész legyen a hazai bajnokság kapcsán, érdemes folyamatosan követni az NB I A csoportos kosárlabda eredmények alakulását. Ezek alapján látszik, hogy az október elején elrajtolt szezon eddigi meglepetéscsapata az SZTE-Szedeák, amely a várakozásokkal ellentétben a középmezőnyben foglal helyet.

Hogy mi ebben a meglepetés?

A szegedieknél a nyáron kongatták a vészharangot, hisz komoly bajba került az együttes. Elveszítették az egyik névadó szponzorukat, amellyel sok pénz esett ki a költségvetésből – ez különösen úgy volt húsbavágó, hogy tudható, eddig is a szegedieké volt a legkisebb büdzsé az élvonalban. Mivel a kevésből még kevesebb lett, a klub elnöke vészjóslóan beszélt a helyzetükről, kilátásba helyezve, hogy a következő szezonnak nem is biztos, hogy neki tudnak vágni, ha nem javul a financiális hátterük.

Az anyagi gondok következménye volt, hogy meghatározó játékosok távoztak a nyáron, így a keretet hazai fiatalokkal töltötték fel, a légiósok lehetséges öt helyére pedig csupán három amerikait igazoltak spórolási céllal. A 26 esztendős, 191 centiméter magas irányító, Ryan Woolridge, a 24 éves, 191 centis, kettes és hármas poszton bevethető Noah Locke, illetve a 26 éves, 208 centire nőtt center, De’Quon Lake eddig meghálálja a bizalmat, húzóerőnek számítanak, szép számmal termelik a pontokat. Olyannyira, hogy cikkünk írásakor Locke 25,5-ös értékkel vezette az egész bajnokságot figyelembe véve a pontátlagokra vonatkozó statisztikát, míg Woolridge 22,75-ös átlaggal a második helyen állt. Utóbbi a VAL-érték alapján négy meccs után a bajnokság legértékesebb játékosának számított.

Erőltetett menet következik

A külföldiek mellett a rutinos Bognár Kristóf jelenti még a stabilitást, na meg a hazai szinten sikeredzőnek számító Nikola Lazics, aki a nehézségek ellenére is rendbe szedte a nyáron csapat játékát. A Szedeák nyert Zalaegerszegen, elképesztően szoros meccsen maradt alul az Alba Fehérvár és a Honvéd ellen, majd a bajnokság legnagyobb meglepetését produkálva legyőzte az addig veretlen bajnoki címvédőt, a szombathelyi Falcót.

Ami az év végét illeti, novemberben négy, decemberben öt újabb meccs vár a csapatra. Előbb Kecskemétre utaznak, majd a Szolnoki Olajbányászt fogadják, ezt követi a Körmend elleni idegenbeli, illetve az NKA Universitas Pécs elleni hazai derbi. Borzasztóan nehéz sorozat. Decemberben Kaposváron, majd Pakson vendégszerepelnek, majd a Sopront látják vendégül, hogy aztán karácsony előtt Debrecenbe utazzanak, a két ünnep között pedig a Zalaegerszeg elleni hazai mérkőzéssel zárják az évet, illetve kezdjék meg az alapszakasz visszavágóinak sorát. Bárhogy is alakuljon a szegedi gárda jövője, az már a kezdés alapján látszik, hogy korántsem lesz egyszerű nyerni ellenük az idény során.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés