Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Erődemonstrációt tartott a Falco az Alba ellen

Már az első negyedben eldőlt a felsőházi rangadó.

  •   

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár 96-72 (28-9, 29-22, 22-18, 17-23)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Aréna Savaria, Szombathely
V.: Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, Farkas Gábor (Hartyáni Zsolt)

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely : Váradi 19/3, Somogyi 14/3, Sövegjártó 6, Golomán 17/6, Keller 4. Cserék: Perl 14/3, Hawkins 8/6, Verasztó 6/6, Barac 8, Takács -, Horváth Á. -.

Alba Fehérvár: Pongó 9, Vojvoda 6, Lukács 12/3, Fakuade 7, Davis 6. Cserék: Smith 13/6, Omenaka 8, Szabó 5/3, Kass 2, Góbi -, Takács M. 4.

Keller és Golomán kosaraival indult a találkozó, de a folytatásban is csak hazai pontok érkeztek. Az Alba 13-0-ás állásnál kért időt, három perc alatt szedték össze ezt a hátrányt. A folytatásban Szabó Zsolt talált be távolról, amire Golomán szintén egy hármassal válaszolt. Perl is megszerezte első kosarát, de Pongó és Davis betalált. A Falco gyorsan rendezte sorait, a sárga-feketék visszaverték a fehérváriak felzárkózási kísérletét. A negyed végére pedig tetemes volt a hazai előny. 28-9.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Vojvoda és Váradi dobott kosarat a negyed elején. Váradi egy hármassal tette közé a húszat, Szabó pontjaival zárkózott az Alba. A szombathelyiek nagyon jól kosaraztak, edzőmérkőzés jellege volt a találkozó ezen periódusának, amiről az is árulkodott, hogy Milos Konakov plusz húsznál időt kért. Állandósult ez a különbség, 39-19 és 41-19 is volt a táblán. Matthias Zollner időkéréssel próbálta felrázni csapatát. Smith dobott egy hármast, de Váradi azonnal válaszolt rá. Perl duplájával növelte tovább az előnyét a Falco, Golomán pedig csapat ötvenedik pontját is megszerezte. 57-31.

A Falco brutálisan bekezdett a második félidő elején is, 8-0-ás rohamot csináltak. Az Albának már két percet követően időt kellett kérni. Szabó szerzett pontokat büntetőből, Smith pedig dobott egy duplát. Somogyi és Barac szerzett pontot, majd Fakuade dobott két kosarat. 69-39 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. A Falco nagyon kevés energiát mozgósítva is tartotta tetemes előnyét a negyed végéig. 79-49.

Fotó: Vágvölgyi Bálin/ugytudjuk.hu

Az utolsó negyedre nem maradt kérdés, a lényegi dolgok korábban eldőltek. Az Alba nagy árat fizetett az első negyed rövidzárlatáért. Az ott összeszedett hátrány után futottak egész mérkőzésen. A Falco remekül játszott az egész mérkőzésen, ekkora arányban is megérdemelten nyert.  96-72.

  •   
HIRDETÉS

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
p.boriszXeroAranyalbaHmafino1Názáleti Blájen Recent comment authors
p.borisz
Olvasó

Hát…az Alba mintha az öltözőben maradt volna…
Azt hittem,erős pihentetés lesz,ahhoz képest edzőmeccs feeling lett.
A fiatalok jól használták ki a játékperceiket.Gyuri végre úgy játszott, ahogy azt várjuk tőle. Jöhet a következő meccs, remélhetőleg továbbra is sérülés nélkül.

Xero
Olvasó

Most sikerült megnéznem a meccset. Hát ez tényleg elég erős erődemonstráció lett. 💛🖤 És ez mindenféle erőlködés nélkül sikerült, úgy, hogy egyedül Ádi játszott 30 felett és Ábel meg Verasztó Peti is kapott rendesen perceket. A fiatalok szépen kezdik felvenni a ritmust. Beni és Gyuri extra volt. Utóbbi gyakorlatilag visszanyerte az őszi formáját. Még egy pár jól kivitelezett 1-1-et is csinált, amit eddig nagy hiányosságnak éreztem a játékában. Így, hogy Zozó folyamatosan 2 védőt lefoglal, a többiek szépen kibontakoznak. Elég jók az előjelek a rájátszásra.. Az Alba nem tudom mit akart ezen a meccsen, de kívülről úgy tűnt, hogy igazából… Olvass tovább »

Názáleti Blájen
Olvasó

Nem kérdés, hogy a Falco idén is dominál. Egyértelműen bajnokok lesznek sajnos. jól felépített csapat. Ami viszont inkorrekt az az, hogy a bírók az összes színészkedésüket beszopják. A bírói gárdát egyértelműen bonusz/malusz rendszerben értékelni kéne. Sárgátetűpárnát meg kitiltani innen.

Hmafino1
Olvasó

A tegnapi meccsen a bírókra nem lehetett panasz! Nem volt egy súlycsoportban a két csapat.Ismétlem,a tegnapi meccsen!

Bencur2021
Olvasó

Erősek voltunk!
Clar vagy Benke visszaterhetne már !

Mendez
Olvasó

Sok kérdés itt nem volt.
Elég hamar eldőlt minden.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egész h3ten a szurkolóktól a Falco taktikázásáról olvastam.
A játékosok nem taktikáztak, nem számolgattak, odab.sztak.
Ez így jó!

Vulcano
Olvasó

Szép volt fiúk!
Konkrétan 8 perc alatt lerendeztük az Albát, 3 hiányzóval egy számunkra tét nélküli meccsen. Bravo🟡⚫🔥💪
Mr Defensmannek pedig: 96 pont✅

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak, nagyon sima győzelem volt tartalékosan is. Amerikaiak, amikor nem játszottak sokkal jobb volt az Alba játéka, most teljesen ötlettelennek és pontatlannak tűntek. Azt a híres védekezést Zollner most is látta? Örültem, hogy a hazaiaknál a fiatalok sokat és jól játszottak.

törrögszultán
Olvasó

Csodálatos első negyed Alba csávók!!!
Hogyan lehet ilyet összehozni? a buszon maradtok agyban, vagy még a holnapi Anyák napi verset memorizáltátok…?
Mert sokan emlegették a családtagokat, biztos vagyok benne.
De sajnos az egész szezonra ez jellemző a játékotbokban!

donnarumma
Olvasó

Gratulalok a csapatnak
Matiasz : ver iz jor difensz?
Edzőmeccsnek is gyenge volt- 4 figurat probaltunk, mind a 4 et ettèk… a többi csak történelem…egy picit szégyelhetnék magukat, vagy van olyan hogy a vendég fizeti vissza a jegy árát?

Nyílván nincs ekkora különbség!
De egy kérdés felmerült bennem: Tisztelt G.M.
Miert nagy kérés ez a hozzáállás ha ez a mez van rajtad?
Nézd meg ezt a meccsedet, meg a Szeged ellenit- rájössz miért kérdezem…
Szép volt fiúk!

Aranyalba
Olvasó

Ki az a G.M. GoloMán ? 🙂

SárgaPárna
Olvasó

A törpe ma ismét átélhette, hogy mit veszített, amikor a Falco az Okornt választotta és neki egy vidéki kiscsapat jutott…

stedberg
Olvasó

Ezzel az IQ-dhoz méltón ünnepelted meg csapatod sima győzelmét, bár igazából az sosem volt fontos neked, igazi hülye divatszurkoló vagy.

Natko
Olvasó

Anyádat megnézted,most cumikázott a másik szobába Tarkő lövést kapott 😀

SzhelY
Olvasó

csak a kupa álé

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés