Connect with us

Bajnokság

Új állásfoglalás: gyorsabban visszatérhetnek a koronavírusos kosarasok

Módosította a fertőzésen áteső sportolók visszatérésének folyamatát az OSEI.:

:

Az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) az elmúlt hetek tapasztalatai és a nemzetközi szakmai ismeretek alapján aktualizálta korábban kiadott állásfoglalását a koronavírussal fertőzött sportolók sportba való visszatérésével kapcsolatban – írja a hunbasket.hu.

Részlet a rendelkezésből:

*A sportorvosi engedély pozitív teszteredmény esetén ideiglenesen visszavonásra kerül* (A sportorvosi regiszterben „COVID-19 miatt ideiglenesen eltiltva” minősítést alkalmazva), a hatósági karantén és a pihenő időszak leteltével újra kell indítani a sportorvosi engedély megszerzésének folyamatát a sportorvosnál.
*kivéve az alacsony kardiovaszkuláris kockázatú sportok esetén – sportlövészet, teke, bowling, curling, krikett, sporthorgászat, golyósportok, go, íjászat, minigolf.

……

*Tünetmentes és enyhe tünetes (24 órán belül lezajló tünetek) COVID-19 pozitív sportolók esetén legalább 2 hétig szükségesnek tartjuk a fizikai kíméletet, a versenyszerűen végzett sporttevékenység mellőzését. A sportorvosi engedély az egyéni egészségi állapottól függően leghamarabb az első pozitív PCR tesztet vagy az első tünetes napot követően 3 héttel adható meg.

*Elhúzódóan tünetes (több napon át tartó tünetek vagy pl. kardiális vagy pulmonológiai érintettség) COVID-19 pozitív sportolók esetén az egyéni egészségi állapot és az aktuális tünetek, panaszok függvényében a szükséges pihenőidő 2-4 hét. A sportorvosi engedély az egyéni egészségi állapottól függően az első pozitív PCR tesztet vagy az első tünetes napot követően leghamarabb 4-6 héttel adható meg. A sportorvosi engedély pozitív teszteredmény esetén ideiglenesen visszavonásra kerül*

(A sportorvosi regiszterben „COVID-19 miatt ideiglenesen eltiltva” minősítést alkalmazva), a hatósági karantén és a pihenő időszak leteltével újra kell indítani a sportorvosi engedély megszerzésének folyamatát a sportorvosnál.

*kivéve az alacsony kardiovaszkuláris kockázatú sportok esetén – sportlövészet, teke, bowling, curling, krikett, sporthorgászat, golyósportok, go, íjászat, minigolf.

* A 2-4 hetes pihenőidőt követően a versenyzésig fokozatosan, pulzuskontroll mellett lehet testedzést végezni, lehetőség szerint csapatorvosi felügyelet mellett.

*Az alacsony kardiovaszkuláris kockázatú sportágakon kívül minden más – közepes és magas kardiovaszkuláris kockázatú – sportág esetén szükséges a különleges eljárásrend alkalmazása.

A jelenleg érvényes dokumentum ide kattintva érhető el.

 

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
GézukawileyLightbringerHubie BrownPbask Recent comment authors
Pbask
Olvasó

Ha ezek a szabályok alapján az Alba nem vár ki eredeti időpontig,ha nem akár hétvégén is játszik meccset,akkor megkövetem magam.

Lightbringer
Olvasó

Am egyetlen embertől kapjátok ezt a sok diszlájkot, könnyen meg lehet oldani, de azèrt kell hozzá elkötelezettsèg. Valamelyik Albás bepöccent. 😀

Pbask
Olvasó

Már rájöttem,elég feltünő,hogy egy-két lájk után hirtelen ugyanabban időpontban 6 – jön 😀 bár engem kicsit sem izgat másokkal ellentétben,véleményem akkor is megvan,és fogom is hangoztatni,egy két unalmas fotelhuszártól nem lesznek álmatlan éjszakáim.

Gézuka
Olvasó

Biztos a giliszta gyerek nem szimpatizál a véleménnyel és rauszitotta a “B” közepet.

royalka
Olvasó

Ne csak albázzunk.Nálunk is legyen vége a bújócskának, jövő héten neki kell állni játszani. Szeptember végén volt ugye 6 fertőzöttünk, a szabálymódosítással akár most is játszhatnánk már. Ha részt akarunk venni a 20/21- es szezonban, akkor itt a lehetőség, hogy elkezdjük pótolni a rengeteg elmaradt meccsünket. Mert az alba mellett már csak mi nem játszottunk még.

Kendeffy Botond
Olvasó

Talán így lesznek meccsek a válogatott szünetig…

Csabika
Olvasó

Akkor hétvégén lényegében pályára léphet minden csapat?

Kíváncsian várom a kifogásokat.

Hubie Brown
Olvasó

4 meccs van kiírva szombatra, minden csapat biztos nem lép pályára.

vasipasi
Olvasó

1. A Bajnokok Ligájában (foci) 24 óra
2. Remélem az Alba Fehérvár sztáredzőjének ez is elég lesz, hogy mentálisan, fizikálisan felkészítse csapatát.

Artur Doki
Olvasó

Vigyázz mit írsz,mert figyelnek és megtalálnak…)))

orszagalama
Olvasó

nyugodt lehetsz már rég tudják az illetékesek ki ez a pancser.

vasipasi
Olvasó

Tehát, aki a nagyképű, gyökér, buta, többi csapatot átbaszó, semmirekellő csapatotok elé görbe tükröt állít, hogy miért trükközik, azt az illetékesek befenyítik, megfigyelik és szankcióra számíthat?

orszagalama
Olvasó

Nem zavar hogy már minden csapattal le van egyeztetve mikor játszunk? Unalmas már a téma. Szóljál a gazdiknak hogy keressenek valami más témát.

mindegycsaknesárga
Olvasó

Azért november 15ig még férne be két meccs. 7-re és 14-re van csak terv. Ha rendelkezésre áll már a 8 játékos a lejelentett alapcsapatból, akkor illik játszani (persze ez csak akarat kérdése), mert bármikor jöhet a következő karantén és oda a lefixált meccsek.

vasipasi
Olvasó

Nagyon kérlek ne presszionáld őket, ők akkor játszanak, amikor akarnak, amikor a sztáredzőjük erre elérkezettnek látja az időt!!!
Addig karanténban kávézgatnak, lagziba járnak! 🙂

mindegycsaknesárga
Olvasó

Csapat nászút 🙂

vasipasi
Olvasó

Fofofofo megmondta hónapok kellenek míg egy koronavírusos játékos mentálisan, erőnlétileg utoléri magát, addig pedig elmegy nászútra…

wiley
Olvasó

Fofónak meg egy èlet kevés lenne,hogy vègre fogalma legyen a edzői szakmáról… 😂

Gézuka
Olvasó

Mégis jól ellavirozik akárcsak Fekete a Kaposvarnal…

Legfrissebb

Hírek

Facebook