Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Emmanuel Ubilla: Az egész magyar kosárlabda fejlődik

Az irányító jól érzi magát a feljutásra pályázó Nyíregyházánál.:

:

Mint ismert, a feljutásra pályázó Hübner Nyíregyháza BS csapatában folytatja a pályafutását a korábban a magyar élvonalban négy szezont is lehúzó Emmanuel Ubilla. Az irányító a BB1.hu-nak adott interjút.

– Nagyon jól érzem magam Nyíregyházán. Bár a csapattal még nem tudtunk sokat együtt gyakorolni a karantén miatt, szerintem a kémiával nem lesz gond. Ettől függetlenül további közös edzésekre lesz szükségünk ahhoz, hogy kiismerjem a csapattársaim erősségeit és a gyengéit, hogy a mérkőzéseken majd a lehető legjobb helyzetbe tudjam őket hozni.

A légiós számára nem visszalépés az NB I/B-ben szerepelni és nyomást sem érez magán amiatt, hogy 34 éves kora ellenére egyértelműen húzóembernek igazolta a csapat.

– A második vonalban pattogtatni teljesen rendben van részemről. Nem érzek egyáltalán nyomást magamon, ez csak kosárlabda, ezt csináltam egész életemben.

Ubilla jól ismeri már a magyar kosárlabdát, korábban Kaposváron és Zalaegerszegen is megfordult, sőt, a 2017/18-as évadban a magyar bajnokság legjobb gólpasszadója volt.

Nincs kimondott kedvenc csapatom Magyarországon, mivel az összes eddigi csapatommal sikeres voltam. A legjobb eredményem itt egyértelműen a Zalaegerszeggel szerzett bronzérem volt. A volt csapattársaimról is ugyanezt tudom elmondani, mindenkivel csak pozitív tapasztalatom volt, kedvesek az itteni emberek. Éppen emiatt nem is tudnám megnevezni, hogy ki a legjobb kosaras a ligában. Rengeteg fiatal tehetséggel találkoztam már, de a rutinos veteránok is remek teljesítményre képesek. Mindenkinek megvan a maga játékstílusa a pályán, emiatt még inkább változatos a pontvadászat. Szerintem az egész magyar kosárlabda fejlődik, egyre erősebb és erősebb, így a fiatalszabály miatt sem kell aggódni, jó kezekben vannak a tehetségek.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook