Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Emir Mutapcic: Ez a győzelem nagyon fontos nekünk

Edzői nyilatkozatok szombatról.

  •   :

:

MVM-OSE Lions – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-83 (19-12, 24-23, 26-25, 21-23)

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Sikerült egy nagy futást csinálnunk a harmadik negyedben, aztán megint közel engedtük őket, szóval ez klasszikusan mi vagyunk. Lehetett volna ez egy kényelmes győzelem, de ez a liga már csak ilyen, minden csapatban minőségi játékosok vannak, és ha hagyjuk őket játszani akkor nagy futásokra képesek, ahogyan az ma is történt. Nagyon örülünk a győzelemnek, gratulálok a csapatnak, megérdemeltük, nehéz időszak van mögöttünk. Most végre heti egy meccsel kicsit jobb ritmusban maradhatunk és ahogyan Blaz is mondta folytatjuk a munkát és várjuk a következő meccset.

Simándi Árpád, Szeged: Hát kicsit bosszús vagyok, hogy kikaptunk, mindig nehéz egy egylabdás mérkőzés után értékelni. Én úgy gondolom, hogy nem ma játszottunk a legjobban, de ettől függetlenül nagyon jól küzdöttünk, nagyon jót harcoltunk. Nagyon jól játszott az Oroszlány is, ehhez mindenképpen gratulálok nekik. Sajnálom, hogy így alakult, a végjátékban elkövettünk egy-két hibát, de tovább kell dolgoznunk.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Sopron KC 81-88 (21-30, 24-25, 29-19, 7-14)

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Nagyon jól kezdett a Sopron, de ez nem volt váratlan, mert ilyen állapotban játszanak már két hónapja. Nagyon soknak számít az első félidőben kapott ötvenöt pont, viszont a védekezésen javítani tudtunk a folytatásra. A támadójátékunk ugyanakkor visszaesett, amiatt is, mert a bravúrkosarak lehetőségét kerestük. Volt esélyünk átvenni a vezetést, de ekkor rendre kapkodni kezdtünk.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Ugyan két hónapja nagy szériát futunk, mégis ez volt az eddigi legnagyobb győzelmünk, mert nagy tempójú mérkőzést kellett megnyernünk. A különbséget a negyedik negyed védekezése jelentette a javunkra, de összességében végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, még úgy is, hogy több felzárkózási kísérlete is volt a házigazdának. Ezt a győzelmet Sitku Mártonnak ajánljuk, akinek nem lehetett könnyű újra ott játszania, ahol a néhai édesapja nagy sikereket ért el.

Egis Körmend – DEAC-Tungsram 89-73 (18-16, 25-9, 24-28, 22-20)

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Az előző, két mérkőzés után nagy szükségünk volt erre a győzelemre. A Debrecen, magas játékerőt képvisel, és eleve nagyon fontos mérkőzés volt, tekintve, hogy a tabellán egymás mögött állunk, ezért örülök különösen, hogy a mai meccsen, remek teljesítmény nyújtva végre úgy játszottunk ahogy kell. Köszönjük, a szurkolóknak, mert átsegítettek minket sok holtponton.

Jorgosz Vovorasz, DEAC: Sajnos a mai mérkőzés is megmutatta, hogy nem elég egy félidőn keresztül kosárlabdázni, ahhoz, hogy idegenben tudjunk meccseket nyerni, 40 percen keresztül, koncentrált játékot kell mutatnunk. Gratulálunk a Körmendnek a győzelemhez, mi pedig dolgozunk tovább.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 88-87 (29-23, 23-15, 18-28, 18-21)

Emir Mutapcic, ZTE: Ez nem az első alkalom, hogy így játsszunk a második felvonásban, ami nagy problémát jelent számunkra. Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, úgyhogy emiatt megdicsérem a csapatomat. De a második félidőt ki kell elemeznünk, mert ez nem történhet meg még egyszer. Bizonyos dolgokkal elégedett vagyok, de most is volt rengeteg hibánk a találkozón. Igazából a szerencsének köszönhetően nyertünk végén ma. Véleményem szerint egy nagyon jó és agresszív csapat ellen nyertünk. És ez a győzelem nagyon fontos nekünk. Nem csak a két pont miatt, hanem azért, mert egy jó ellenfelet sikerült legyőznünk ezen a találkozón.

Jan Pavlik, Paks: Az mondhatom, hogy egy ilyen alsóházi mérkőzés nehezebb, mint egy rájátszás. A tabella alján sokkal nehezebb, leginkább mentálisan játszani, mint fizikálisan. Az első félidőben elengedtük ellenfelünket, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Hátrányból visszajönni nagyon sok fizikális erőt igényel, és szerintem ezért is egy-két hiba becsúszott a végen, és azért nem sikerült befejezni ezt a mérkőzést győzelemmel. A második félidő olyan volt, amit terveztünk. Azt gondolom, hogy nagyon érdekes lesz a bajnokság hátralevő része, melyre leginkább mentálisan kell felkészülnünk, mert itt minden apró dolognak jelentősége lesz a végkimenetel szempontjából. Gratulálok az ZTE-nek, sok sikert kívánok nekik, és különösen szeretném megköszönni Eilingsfeld Jánosnak, hogy a sérülése ellenére vállalta a játékot.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Alba Fehérvár 83-86 (19-19, 23-19, 21-19, 20-29)

Forray Gábor, Kecskemét: Gratulálok az Albának a győzelemhez. Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, mert ma is mindent megtettek. Kritikus pillanatokban a fehérváriak extrákat dobtak, míg a mieink kitáncoltak a gyűrűből. A sport ilyen, reméljük, hogy később majd visszaadja ezt az élet nekünk, és győzni fogunk. Volt olyan játékosunk, aki ma betegen vállalta a játékot. Mi ezt különösen megérezzük, hiszen nem túl hosszú a keretünk. Bízom benne, hogy a mai vereségből gyorsan felállunk, és javítani tudunk a következő fordulóban.

Matthias Zollner, Alba Fehérvár: Kecskeméten sosem könnyű nyerni, és ez ma is bebizonyosodott. A harmadik negyedben a KTE előnybe került, de nem estünk szét, mint az Nyíregyházán történt, és egymásért küzdve visszakapaszkodtunk. Hullámzó volt az egész összecsapás, a végén nekünk jöttek be a dobásaink, és így értékes győzelmet arattunk.

Fotó: Zsu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés