Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Emir Mutapcic: a mérkőzést lényegében már az első félidőben elvesztettük

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Atomerőmű SE – DEAC-Tungsram 80-74 (16-20, 11-18, 27-15, 26-21)

Petar Mijovics, ASE: Először is gratulálok a játékosaimnak és az ellenfélnek is. Szeretném megjegyezni, hogy élmény volt Vovorasz edző ellen meccselni, hiszen egy profi és tapasztalt szakember érkezett Magyarországba, aki egészen biztos vagyok benne, hogy a ligát magasabb szintre fogja emelni. Ilyen első félidőre számítottam, voltk játékosaink, akik sérülésből tértek vissza, két új játékos is csatlakozott hozzánk a héten, a csapatkémiánk még nincs a megfelelő szinten. Nagy energiával és fókuszáltan dolgoztunk, de biztosan időre lesz szükségünk, hogy elérjünk arra a szintre, amit mi szeretnénk. Az első félidőben a vendégek kontrollálták a mérkőzést, de a második félidőre teljesen más játékkal jöttünk ki. A végén a DEAC kihagyott pár üres helyzetet, mi betaláltunk, úgy gondolom megérdemelten nyertünk. Gratulálok a Debrecennek.

Jorgosz Vovorasz, DEAC-Tungsram: Gratulálok a Paksnak. Kemény mérkőzés volt a mai, a Paks a második félidőre teljesen más felfogással érkezett, jól dobták a hármasokt, ami nagyon fontos volt a mérkőzés ezen periódusában. A végén az a csapat nyert, aki élt a lehetőségekkel, aki nem hagyott ki üres dobásokat, de ez a sport erről szól. Kemény héten vagyunk túl, sérülések és betegség is nehezítette a felkészülésünket, de tovább kell lépnünk, keményen kell edzenünk és a csapat kémiáját kell építenünk.

Sopron KC – Egis Körmend 85-75 (23-22, 22-13, 18-21, 22-19)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Nagyon köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek ma az arénában. Nagyon sokat segítettek nekünk az elején, és nem titok, hogy rengeteg kedves üzenetet kaptam tőlük, amikor kiderült, hogy visszatérek, még olyanoktól is, akiket nem ismerek. A mérkőzés nagy részében sokkal jobban játszottunk, mint ellenfelünk. Agresszívebbek voltunk, sokkal többet támadtuk a gyűrűt, mint ők, ez pedig azt eredményezte, hogy több büntetőt is dobhattunk. Az utolsó negyedben egy kicsit leálltunk, de végül sikerült nyerni. Fontos győzelem volt ez, de még sokat kell fejlődnünk, ezért dolgozunk tovább!

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Érdekes, hullámzó találkozó volt. Nem tudtunk sokáig jól játszani, három percig jól ment a játék, aztán öt percig rosszul, majd megint jobban, és így tovább. A mérkőzés elején, és az utolsó negyedben, amikor előnyben voltunk, nem jól sáfárkodtunk vele, és ezért vesztettük el a mérkőzést. A második negyedünk volt a legrosszabb, azon kívül végig szoros meccs volt. A másik tényező a harmincöt büntető volt, amit a Sopron dobhatott, szerintem ez túl sok, hiszen mi csak tizennyolcat dobtunk, és ez nagy különbség. Amíg a Sopron tizenhét faultot kapott, mi huszonkilencet, és az ilyen szoros mérkőzéseken ez sokat számít.

MVM-OSE Lions – Pécsi VSK-VEOLIA 73-61 (20-10, 18-17, 16-18, 19-16)

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Az elmúlt két vereség után szeretnék gratulálni a csapatnak a győzelemhez. Kemény meccs volt, tudtuk mire számíthatunk a hosszú szünet után. Voltak sérülés problémáink az elmúlt periódusban, többen is úgy vállalták a játékot, hogy fájdalomcsillapítót is szednek, nekik is külön meg kell köszönnünk a játékukat, ők is 100%-ot nyújtottak, ahogyan az egész csapat. Igazán szívvel játszottunk, a kapott 60 pont is mutatja, ez ezen a szintén nagyon örömteli, és erre építhetünk a következő mérkőzésre.

Dragan Alekszics, Pécs: Gratulálok az Oroszlánynak, egész meccsen vezettek, ahogyan Máté is mondta sok hiba volt. Az egész meccsen nagyon rossz támadó ritmusban voltunk, sok volt az eladott labda 17-16 talán, ez nagyon sok, és nagyon sok rontott büntető volt, talán 50%-al dobtuk a büntetőket ez nem normális. Ez amit beszéltünk is meccs előtt, hogy ez a 30 nap szünet ez nagyon rossz volt, az egész csapat rossz ritmusban volt. Védekezésben még a fele-fele jó volt, de támadásban muszáj sokkal jobban játszani. Ugyanúgy gratulálok az Oroszlánynak, és szerintem sokkal jobb lesz a következő meccs.

Szolnoki Olajbányász – Kaposvári KK 94-68 (21-20, 22-10, 26-13, 25-25)

Gasper Potocnik, Szolnok: Gratulálok a fiúknak! Mindenkinek! A látszat ellenére ez egyáltalán nem volt könnyű meccs. Még ha a végeredmény nem is ezt sugallja. Azokkal a gondokkal, melyekkel a találkozó előtt küzdöttünk, valamint a Sopron ellen elszenvedett vereséggel ez nem volt egyszerű. Látjuk, hogy másnak is vannak nehézségei, hiszen a Kaposvár is problémákkal küzd, hiányzik az irányítójuk. Ezzel együtt megpróbáltunk felkészülni a lehető legjobban és a srácok igazán beletették magukat. Ennek eredménye a mai siker. Most ez a legfontosabb! Még mindig túl sokat hibázunk, van min javítani, de az nagyon jó, hogy ma jobban ráéreztünk a játékra. Nézzünk előre, készüljünk a következő feladatra! Nagyon köszönjük a szurkolóink a támogatást, ebben a nehéz helyzetben különösen sokat jelent! Hálásak vagyunk a szurkolásért, hogy jönnek, bíztatnak minket! Velük erősebbek vagyunk!

Nikola Lazics, Kaposvár: Gratulálok Szolnokra! Teljesen megérdemelt a győzelem. Első félidőben közel voltunk, s mi kihagytunk 8 büntetőt. Az első játékrészre majdnem ez volt az teljes különbség. A Szolnok az egész meccset más ritmusban játszotta, mi nem tudtunk alkalmazkodni ehhez az agresszív játékhoz. Gondjaink voltak a támadó játékkal, majd a másik oldalon több könnyű pontot kaptunk. Sok volt ez az egy hónap szünet. Előtte jó ritmusban voltunk. Nem értem, miért volt ilyen hosszú. Nem tudok róla, hogy más bajnokságokban is hasonló lett volna. Sok gondot szült az edzésekben. Gasper ( Potocnik) mondta, hogy csak 10-12 játékossal tudott dolgozni folyamatosan. Én boldog voltam, amikor két vagy három fiatallal az öt az öt ellen tudtunk gyakorolni. Nimrod sérült és Borisz mellett nincs harmadik irányítónk. Előre kell nézni, figyelnünk kell a következő mérkőzésre! Meg kell próbálnunk javítani és menni tovább! Sok sikert kívánok az Olajnak.

Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 103-93 (29-25, 29-13, 16-28, 29-27)

Matthias Zollner, Alba: Kellően fáradtan kezdtünk, de aztán nagyon gyorsan visszajöttünk a meccsbe, és az első félidő tizenöt percével kimondottan elégedett voltam. A második félidőben viszont visszaköszöntek azok a problémák, amelyek a korábbi mérkőzéseken. Elég volt ma tizenöt jó perc ahhoz, hogy nyerjünk, ezt a percszámot minden egyes mérkőzésen növelni kell, az a cél hogy negyven percig fókuszáljunk, és nem szabad azokba a hibába esni, amelyek a korábbi hónapokban történtek a csapattal.

Emir Mutapcic, ZTE: Nagyon jól kezdtünk, de aztán a mérkőzést lényegében elveszítettük már az első félidőben. Arra azonban büszke vagyok, hogy valamelyest visszajöttünk, és négy-öt pontra megközelítettük ellenfelünket, ám aztán olyan hibákat vétettünk, amelyeket megbosszulta az Alba, és megérdemelten nyert.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SzhelYtormaPraenoricumBaszketbollballdontlie Recent comment authors
torma
Olvasó

Attól tartok ,hogy ez a Mutapcic online nézője és nem aktív részvevője lesz a mérközéseinknek…

balldontlie
Olvasó

A faultarány tényleg nem szép, viszont túlságosan kényelmes dolog lenne ezzel takarózni. Nem volt akkora hazai pálya, hogy azon múlt volna.

No meg talán edzőbá sem csodálkozik talán azon, hogy a faultokat ki is kell harcolni illetve azok beütését is el lehet kerülni. Mi nem bontottuk érdemben a Sopron védekezését, mert csapatként mozogtak és nem nagyon volt rés, míg nálunk a játékosok mindenféle szisztéma nélkül, egyénileg próbálták meg megfogni az emberüket, aminek érdemi segítések nélkül gyakran fault volt az eredménye.

Szomorú vagyok, hogy csak ez lett megemlítve és a rossz döntések a pályán és a padon nem.

Baszketboll
Olvasó

👍

Praenoricum
Olvasó

Teljesen egyetértek. Arról miért nem tesz említést a ciprusi, hogy abban a pillanatban, ahogy a Sopron elváltotta a kettő-kettőket, abban a pillanatban elfogyott az ötlet támadásban és csak nézett ahogy az előnyből tíz pont hátrány lett. Védekezésben meg ki lehet lépni tíz centire agresszíven, de ha ott elindulnak, akkor nincs az a gyors védő, aki kontakt nélkül megállítsa a támadót. Az elején ezzel sikerült zavart okozni és sok szerzett labdából könnyű pontokat szerezni, viszont amikor rendeződött a soproni támadójáték, onnan csak arra volt jó, hogy gyűljenek a faultok.

SzhelY
Olvasó

már szezon elején sem értettem ,hogy mi a fenének hoztuk vissza,igycsak lefele megy az út,még a kuppahelyet is bukjuk a végén

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés