Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Emelt fővel, nagyot küzdve búcsúzott a Szeged Európától

Nagy hátrányból jött vissza a magyar bronzérmes, a végjátékban veszítette el a találkozót.

Medi Bayreuth - Naturtex-SZTE Szeged 84-77 (25-7, 16-23, 16-23, 27-24)

Európa Kupa, selejtező, elődöntő
Krasznojarszk, Sever Aréna, 120 néző
Hrusa, Gedvillas, Prpa

Medi Bayreuth: Doreth 4/3, Thornton 23/9, Joesaar 5/3, Seiferth 19, Allen 8/6. Cserék: Anim 2, Bruhnke 7/3, Jalalpoor 3/5, Sajus 9, Wells 4.

Naturtex-SZTE Szeged: Persons 25/9, Kerpel-Fronius -, Cook 19/3, Hunt -, Alston 22/6. Csere: Keller 5/3, Bognár 6.

Keddi fölényes győzelme után – tizenkilenc órával később -, ismét pályára szólította a FIBA a Naturtex-SZTE Szeged csapatát. Az Európa Kupa-selejtezőjének elődöntőjében, a Bundesliga előző kiírásának nyolcadik helyezettje, a Medi Bayreuth volt az ellenfél.

Német kosarakkal indult a mérkőzés, Joesaar közelről és távolról is betalált, majd Seiferth is kosarat dobott. A Szeged nagyon nem találta a ritmust, 11-0 volt a táblán, amikor Persons megszerezte az első magyar kosarat, tripla volt. A Bayreuth tetszés szerint szerezte a kosarait. 14-5-nél Szrecsko Szekulovics időt kért. Továbbra is rosszul dobott a magyar csapat, a kezekben és a lábakban is ott volt a tegnapi mérkőzés fáradtsága. Keller Iván dobott be két büntetőt a negyed végén, de ez is csak kozmetikázásra volt elég. 25-7.

Bognár Kristóf szerezte a második negyed első kosarát, majd Alston talált be távolról. Cook eredményes volt, így 7-0-al kezdte a Szeged ezt a játékrészt. A németek azonban rendezték soraikat és hiába dobott fontos triplát a sarokból Keller Iván, nem olvadt tovább a Bayreuth előnye. 31-20 volt a táblán, amikor Raoul Korner időt kért. Kevés pont született a folytatásban, sok volt a rontott dobás mindkét oldalon. Bognár kosaraival nézett be tíz alá a magyar csapat, de az utolsó percben ismét a németek voltak jobbak. 41-30.

A Szeged a második félidő elején rögtön jelezte, nem adta fel a mérkőzést, Cook triplájával hat pontra zárkóztak és Alston is pontosan büntetőzött. A center bedobott egy ziccert is, négy volt közte. A németeket szemmel láthatóan meglepte a kemény védekezés. Persons triplája és Cook büntetői után háromra olvadt a Bayreuth előnye. 53-50-es állásnál, Alston adott egy fantasztikus blokkot. Időt kért az ellenfél. Szrecsko Szekulovics csapatának többször is lehetősége nyílt közelebb zárkózni, de kimaradtak a dobások. Persons triplája hullott be 10 másodperccel a negyed vége előtt, de Jalalpoor még válaszolni tudott rá. 57-53.

Triplával kezdték a németek az utolsó negyedet, de Alston is bedobott egyet. Állandósult a németek hat pont körüli előnye, minden igyekezet ellenére nem tudtak közelebb zárkózni Bognárék. A magyarok azonban egyetlen percig sem adták fel, Alston triplájával egyre zárkózott a Szeged, hat perc volt hátra a mérkőzésből. Thornton triplája is beesett, Alston duplája volt rá a válasz. Thornton azonban nagyon elkapta a fonalat, előbb ötre, majd nyolcra nyílt az olló. Három triplát dobott zsinórban a németek amerikai légiósa. A negyed végére leért a célzóvíz az ellenfélnél, a Szeged pedig elfáradt.

A Naturtex-SZTE Szedeák emelt fővel térhet haza Krasznojárszkból, megmutatta, hogy nem véletlenül jutott ki a nemzetközi porondra.

A németek találkozón mutatott nagyképű, arrogáns viselkedésére nehéz magyarázatot találni. Nem voltak akkora fölényben, ami erre okot adhatott volna.

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Hubie BrownpantherArtur DokiMexx92Ewing Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Kár ezért a böszme lebonyolítási rendszerért,valóban nem volt fair…
Gratula a Szegednek,szépen teljesítettek

Mexx92
Olvasó

Gratulálok a Szegednek Pécsről!
Ezen a meccsen a nemzetközi rutin hiányzott de nincs mért szégyenkezniük. Hajrá PVSK!

GCkosar
Olvasó

Ha már így lett megfogalmazva a cím, hadd viccelődjek vele egy kicsit..úgy még pontosabb lenne: “Emelt fővel, nagyot küzdve térhet vissza a Szeged Európába” 😉
Egyébként elismerésem a Szegednek, szurkoltam nekik!

Hubie Brown
Olvasó

Nekem is pont ez jutott eszembe 🙂
Valójában Ázsiától búcsúztak, és jönnek haza.

Mivanmivan
Olvasó

Sajnálom, hogy vége nekik, de úgy gondolom nem érheti szó a ház elejét! Jó kis csapat ez a Szeged, fognak ők küzdeni a playoffban a 4 közé kerülésért.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Szegednek!
Nem hiába emlegetik a “nemzetközi rutint”
ez most csak azon múlott!

97MTE00
Olvasó

Először is GRATULÁLOK a Szeged teljesítményéhez. Élvezetes mérkőzés volt. Döntő volt, hogy az ellenfél 10 főt tudott forgatni, és senki sem játszott többet 28 percnél. Több szakértőtől olvastam, hogy gyengültek tavalyhoz képest. Nálam 3-6 hely között vannak. Persze ehhez kell, hogy ne csak a most látott 7 játékos játsszon. Jó bajnokság lesz az idei.

MTE

Csippa
Olvasó

Nagyot játszott a Szeged, minden elismerést megérdemelnek. Ez a lebonyolítási rendszer a fair play közelében nincs, az első negyed pont emiatt ment így el, frissebbek, pihentek voltak a németek. Mikor már átesett a holtponton a Szeged, nagy melóval visszajöttek egalra, de sajna a nagy hátrány ledolgozása sok energiát igényelt, a végén 1 pontnál jött 3 extra tripla a németektől, ami betette a kaput… Pedig egy pontnál több labdája is volt a Szegednek fordítani, biztos vagyok benne, azonos feltételeket mellett ez a meccs megvan. 🙁

Dallas
Olvasó

ha már az elöbb megtaláltál a marhaságodal megtalálak én is : ha nem jött volna a tripla,ha nagyanyámnak töke lett volna a nagyapám lett volna…..ez a kosárlabda már csak ilyen kosarat dobnak benne,ergo jött a tripla,de tudod mit betudom a “duzzogásodat” a vereség miatti hirtelen felindultságodnak,én semlegesként szurkoltam tegnap és ma is NEKTEK .)

Csippa
Olvasó

Mitől duzzognék, te szerencsétlen ???közöm nincs a Szegedhez, szurkoltam, mert magyar csapat, ennyi. Belőled meg süt a rosszindulat, szinten ennyi, köze nincs a valósághoz, amit írtál…. 😉

Dallas
Olvasó

Tévedtem veled kapcsolatban,sajnos egy hülyegyerekel beszélgetek,aki közhelyeket puffogtat,igy válaszoltam én is . Sorry .)
Jutt eszembe a Német csapatnak se Szibéria az otthona xD
Kifejtenéd milyen rosszindulat sút belölem ? 🙂
tudod mit inkább ne,ujabb faszásgot fogsz írni .

Ewing
Olvasó

Tanulj már meg írni!!!

Dallas
Olvasó

Szerintem meg menj a picsába .)

Hawk
Olvasó

Nagy gratuláció a Szegednek!
Az első negyed és Thornton 1 percen belüli 3 triplája a végjátékra fordulva eldöntötte a meccset. Talán jobb is így. Nagyot harcolva, emelt fővel jöhet haza a Szeged!

Dallas
Olvasó

OFf : a cikk utolsó 2 sorát olvasva azthittem az Origora tévedtem….
25-7 nem fölény mi ? néztem… esély se volt,ha kicsit szorosabb lett megtolták és ennyi.

Csippa
Olvasó

Nem nézted ezt te öcsém, ha láttad vna, nem a rosszindulat beszélne belőled, hanem a realitás. Minden esélye megvolt a Szegednek…

Dallas
Olvasó

Rosszindulat ???? NORMÁLIS vagy ? aztáqurva.. tegnap is néztem, ma is a Szegednek szurkoltam, pont arról írok amit rám írtál,tényleg MŰKÖDIK AZ A BIZONYOS DOLOG….

Csippa
Olvasó

??????

Csippa
Olvasó

Am átértékeltem és bevallom, neked van igazad. A németek direkt hagyták, h a 35. percig feljöjjön a Szeged 1 pontra, adtak is még nekik pár lehetőséget a fordításra, csak azért, h a végén megmutathassák, milyen, ha megtolják. 😉 ??

panther
Olvasó

Na, egy újabb SárgaPárna a fórumon…

Elgondolkodhatnál azon, hogy csak a Te kommentjeidnél vannak dislike-ok. Tudom, mindenki szembe megy Veled az autópályán.

Mondjuk, ha időnként az origora szoktál tévedni, akkor már mindent értek. 🙂

Dallas
Olvasó

Szövegértelmezésből jó vagy : pont azt írtam a cikk utolsó 2 sora az origó,mert nem volt ilyen a meccs,arra kaptam 30 dislikot,mert szerintem a Németek jobbak voltak,csak tudod a meccset összesen nem néztük 30-an,a legtöbben ugy jönnek szembe az autópályán hogy nem látták a meccset,ahogy te se,Csippa állított faszságot hazugságot hogy rosszindulat,azért néztem hogy egy vadidegen Német csapatnak szurkoljak ??? ja anyádat hasonlítsd sárgapárnához,kösz ! mert te is csak kötekedni jöttél, szerintem el se olvastad a cikket,és hogy miböl volt a vita amit ö provokált a marhaságával hogy rosszindulat. .)

panther
Olvasó

Tudod, a stílus maga az ember. (Persze, honnan is tudnád.) Részemről befejeztem a veled való kommunikációt, számomra nem létezel ezen a fórumon. Üdv.

Csippa
Olvasó

Igazad van ??????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés