Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Élvezetes találkozót nyert Fehérváron a Kecskemét

Huszonöt triplát dobtak a csapatok.

  •   

Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 91-93 (24-27, 24-21, 26-26, 17-19)

Bajnokság, 6. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Földházi T., Farkas G., Pozsonyi L. (Gorga Sz.)

Alba: Startk 11/6, Takács Mi. 3/3, Vojvoda 27/3, Szabó 8/6, Steele 16. Cserék: Pongó 22/12, Takács Ma. -, Mulalics 2, Lukács 2, Omenaka -.

KTE: Pollard 20/6, Jaramaz 7/3, Milutinovics 7/3, Kucsera 5/3, Karahodzsics 19/6. Cserék: Wittmann 14/9, Körmendi -, Dramicsanin 19/15, Tóth -.

Laksa nem, Omenaka viszont ott volt a társaival a 6. forduló nyitómérkőzésén, amikor az Alba látta vendégül a KTE csapatát.

A találkozó első percei Szabó és Karahodzsics párbajáról szóltak, végül Dramicsanin is beleszólt a pontpárbajba egy tirplával (7-11). Összességében sokkal kidolgozottabbak voltak a vendégek támadásai, ám Szabó nem tudott hibázni, neki köszönhetően tapadt ellenfelére az Alba (10-13). Felváltva jöttek a kosarak, ha kicsivel is, de végig a kecskemétiek jártak előrébb (16-17). Dramicsanin süllyesztett el egy hármast, majd Karahodzsics tett vissza egy támadólepattanót, kezdett elszakadni a KTE (16-22). A negyed végi perceket megnyomta a Fehérvár, amely ki is egyenlített, de az utolsó másodpercben még beakadt Pollard távolija. 24-17.

Egy percig nem esett kosár a második játékrészben, végül Wittmann célzott pontosan a sarokból, Pongó öt gyors pontjával zárkózott az Alba, Váradi Kornél kért időt (29-30). A kis szünet után Vojvoda kosarával a fordítás is meg lett a hazaiaknak, amely új lendületet adott a fehérváriaknak (36-32). Bár az előny sokáig kitartott, a kecskemétiek nem törtek össze és még a félidő előtt fordítottak, de ezúttal is maradt csattanó, Steele egyenlített a legvégén. 48-48.

Pongó Marcell rettentő nyugodtan vágott be egy hármast a fordulás után, Kucsera középtávolról válaszolt (51-50). Jól bekezdtek a csapatok, potyogtak a szebbnél szebb kosarak, igaz, ehhez hozzájárult a kicsit szellős védekezés is. Mindenesetre továbbra is teljesen fej-fej mellett haladtak a felek, amikor Stark távolijával meglépett öttel az Alba (59-54). Célzóvizet ihattak a fehérváriak, egymás után három trojka is beakadt, időt kért a Kecskemét (65-58). Pongó továbbra is órásit játszott, meglépett tízzel az Alba (72-62). Két gyors triplával jelezte a KTE, hogy még koránt sincs vége, sőt, Kucsera is betalált (72-71). Elképesztő meccset játszottak a felek, 74-74-ről jöhetett a záró negyed.

Pongó ziccerére öt kecskeméti pont érkezett, ráadásul Omenaka kísérletét is szerelték a vendégek, Karahodzsics pedig hármassal büntetett (76-82). Kicsit megtorpant a két csapat támadójátéka, a játékrész derekán néggyel ment a KTE (80-84). Egy jobb periódussal kezdett meglépni a Kecskemét, már kilenc is volt közte, de Vojvoda vezetésével még életben maradtak a hazai remények (85-89). Dramicsanin szinte a félpálya közepéről küldött a helyére egy távolit, Steele küzdött nagyot a palánk alatt a túloldalon, két perc volt hátra (87-92). Wittmann védekezett nagyot Starkon egy perccel a vége előtt, ötpontos előnnyel támadhatott a Kecskemét. Karahodzsics állt a vonal mögé, de mindkettőt kihagyta, majd Starknak ütöttek oda. Az irányító a bedobásból eladta a labdát, ezzel gyakorlatilag megpecsételte a csapata sorsát. Egy élvezetes találkozón, óriási küzdelem után nyert Fehérváron a Kecskemét. 91-93.

Fotó: Simon Erika/Alba Fehérvár

 

  •   
54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
28 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
VulcanoPraenoricumbpdonnarumma4.negyed Recent comment authors
Praenoricum
Olvasó

A második Alba meccs volt, amit végig néztem. Ha ez a játék augusztus elején van, akkor értem. Október közepén nem. A három pontos hajigálás labdafelhozatalból az nem játék, akkor sem, ha épp jó széria van és behullanak. Ha ez az edzői stáb marad, ezzel a védekezéssel és támadással, akkor nyolc sem biztos. Elképesztő mellényúlas lett idén ez a stáb. Vojvoda mérkőzés utáni egy perce beszédesebb volt mindennél. Lassan annyi vereséget összeszednek, amennyivel kiszorulnak a komolyabb helyezésekért folyó küzdelemből. Meddig várnak még?

bp
Olvasó

Erre nehéz mit mondani, ez már egy szolnokinak is “fáj”. Egyrészt Voja miatt, másrészt az Alba önmagát rombolja..

De ott van a másik oldal: Wittmann, Karahodzsics, Dramicsanin trió 52 pont, a 2021-2022-es szezonban. Idegenben ütik az Albát.
Respect!

donnarumma
Olvasó

egész jól tartotta magát az Alba…
gratulálok Kecsó!

4.negyed
Olvasó

MELEG VAGY SIMON!!!!

Artur Doki
Olvasó

Simon: Vissza a Fofót!

Redbid
Olvasó

Sárga kakakeverők megint viszik a prímet, ahol még rúgni lehet egyet az amúgy is földön fekvőn!
Hogy ezek mindenhol mindenhez értenek 🙂

Tisztelet a kivételnek, így akinek nem inge ….!

Mendez
Olvasó

Zsebe “zsákolóbajnok” Feri bácsi az újoncba rúgott akkorát, amekkorát csak lehetett a liberós beszólásával.
Úgyhogy te ne kérjél itt körmendiként számon senkit.

Redbid
Olvasó

De magadra vetted 🙂 Mondjuk nem is csoda!
Egyébként nem kértem én számon semmit csak megállapítottam egy tényt, az itt olvasott hsz.-ek alapján!

ja és arról a Falcoról beszélsz mint újonc, amelyik tele volt körmendi játékosokkal akik a haverjai voltak egytől egyig?!! 🙂 🙂 🙂
Ők még ismerték és értették mi az a zrika!!

De te ezt honnan is tudnád, jó esetben még csak egy zacsiban himbálóztál 🙂

JR.Benitez
Olvasó

Ezt Laci telibe trafálta…

Csippa
Olvasó

Nagy számok törvénye 😂😂

Mendez
Olvasó

Vojci teljesen jó egy olyan csapatban ahol van mellette legalább 5-6 olyan játékos aki tud és akar is védekezni.
Szolnokon ez adott volt.
Fehérváron nem.
Itt az eredmény.

Mendez
Olvasó

Most hogy így olvasom magamat, Vojci teljesen jól illene a Falcoba. 🙂
Jövőre szerintem kivásároljuk a feneketlen pénzből.
Gyere Vojci a gonosz Falcoba! 🙂 🙂 🙂

KD
Olvasó

Inkább nézd meg a Junoszty tv-n Hangát Perry ellen ( Real-Pana 19-10 az elsö negyedben), annak több értelme lenne, mint az IQ-mentes hozzászolásaidnak.

Mendez
Olvasó

Ne igyál ma már többet.

KD
Olvasó

Bocs, nem Neked ment…

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Nem baj, holnap állítólag szép idő lesz. Simon elmehet kettesben biciklizni a szakállas erőnléti edzővel.Aztán posztolgathat a csávó bőszen mosolyogva! Mihevc meg haza tolhatná a bringáját. Ami itt folyik, az több mint hűtlen kezelés! Szégyen ,gyalázat!

Csippa
Olvasó

3 éve vergődik az alba, minden idők legmagasabb költségvetésével. Vajon ki az állandó ebben az egyenletben? 🤷🥴

supradeel
Olvasó

A szezon eddigi legnagyobb égése az ALBA!

Mendez
Olvasó

Ha a tavalyi szezont is nézzük, akkor nem is olyan nagy égés.
Mondhatni várható volt.
Ha mindent szezont 5 új légióssal kezdesz akkor nagyon bele nyúlni, hogy abból a végén valami jó kisüljön.

Mendez
Olvasó

“kell”

Basketball1234
Olvasó

Hajrá Kecskemét!

Boban
Olvasó

Gratula srácok, feladat – remélem – teljesítve. Simon pedig a legnagyobb fogalmatlan senkiházi.

törrögszultán
Olvasó

Az Alba, úgy látszik fittyet hány a kapott ultimátumra – már, ha valóban kaptak! Sok és nagy baj van, mert az edző duó kép és fogalom nélkül ül a kispadon, nincs csapatjáték, nincsen védekezés, nincs semmi, csak egyénieskedés!! Igaz, kemény, szakértő sport igazgató sincs a klubnál.. Ez így, egy túlfizetett, őssze csapot senkik gyülekezete. ÉS EZ A BAJ!!! Így a helyszínen látva érthető hogyan tudták Pécsen + 25 – ről kikapni…. Balázs, gondolkid@s nélmül mondják le, zavard el az edző párost, Klark-ot, Mulacsicsot! Voját meg hagyd elmenni, nem érzi itt jól magát! EZ AZ, AMIKOR MINDEN ÉVBEN NULLÁRÓL AKÁR EGY… Olvass tovább »

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

T e meg jobb lesz ha csendben maradsz! Azt gondolod hogy oda kerülsz valami pozícióba? Tavaly is elélveztél minden alkalommal ,mikor a csapat kikapott! Te csak magad akarod ismét valami poziba tenni!

törrögszultán
Olvasó

Te biztosan nem vagy SZÉKESFEHÉRVÁR – i, mert ahoz túl hülye vagy!!!

törrögszultán
Olvasó

bocsánat, Starkot kell elzavarni! amit ma is művelt a 2. félidőben..!!!

Mendez
Olvasó

Pedig annyira vártátok, hogy felépüljön.

Vulcano
Olvasó

Lehet ha ellenünk játszott volna Stark is, akkor 50-nel nyerünk…

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Polgármester Úr, Mészáros Úr, mi ez a nagy büdös lóf@sz? meddig tűrjük még ezt? Ezt a senki nulla szlovén szar edzőt azonnal el kell takarítani Mulalicsal együtt! Simon egy hivatásos kávézgató ember aki hóóót hülye mindenhez egy senkiházi élősködő! Takarodjon még a városból is!Balássy ez nem kínos neked? A Pécs után azt gondoltam nincs lejjebb, hát bmeg van!

krapulaksz simon
Olvasó

szegény Voja…. szép éveket kaptál Fehérváron.

4.negyed
Olvasó

Havonta egyszer tuti boldog mikor jön az SMS 😂😂

Dallas
Olvasó

Na jó ,de az akkorát “csipppan” mint a Queen teljes hangszerelése anno Budapesten 🙂

Csippa
Olvasó

😂😂😂🤡🤡🤡

crazybasket
Olvasó

A mai nappal szerintem Simon már a Pista alatti szintet is elérte! Sajnálom a normálisabb fehérváriakat! Ha csak tized annyira értene a klubvezetéshez a Simon, mint a kávékhoz..🥴 Tehát akkor az Olaj ellen új edző lesz! Vagy valaki ideiglenes.. Kíváncsian várom ki lesz a befutó!
Bár ez edzőváltás tudja mindenki, hogy nem végleges megoldás jelen esetben.

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Ne viccelj a falu bolondja,Bebes István simonhoz képest Winston Churchill!

Zsarkov
Olvasó

Simi, kávézás megvolt? 😝

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Ott nyert ma is! Naphosszat ott lopja a napot!Abban bajnok. A haj zselé, meg a női óra a karon. Az megy!

Zsarkov
Olvasó

Köszönöm szíves, részletes tájékoztatásod, lényeg, hogy a napi rutinból nem zökkenti ki semmi…, a csapat vergődése, meg kit érdekel!?

Dallas
Olvasó

Ezen az albán már csak tényleg Boban tudna segíteni,mármint az igazi Marjanovics 🙂

Artois
Olvasó

Na jo, ez a nap kommentje!😄👏

donnarumma
Olvasó

✌️👌

Ktopi
Olvasó

Lehet, hogy egyszerűen jókor voltunk jó helyen, de ez nekünk akkor is egy óriási győzelem . Legutóbb komoly kritikát fogalmaztam meg, akkor most illik egy hasonlóan nagy gratulációt küldeni a csapatnak es a stábnak ! Idegenben 15 tripla 🙂 nem semmi! Hajra Kecskemet!

Mendez
Olvasó

Nyáron a Cibona Zagreb edzője már a magyar bajnokot látta ebben az Albában.
Gratulálok a Kecskemétnek és főleg Kornélnak!
Most, hogy elsőre bukta az ultimátumot az Alba, mi fog történni?
Jön vissza Fofó?

redmiller
Olvasó

Sok hibával játszottunk, de csúsztunk – másztunk és szerintem megérdemelt győzelmet arattunk!
Szörnyű, hogy itthon kellett nézni ezt s szép győzelmet! Viszont legalább láttam…

supradeel
Olvasó

Te milyen divat vagy.

redmiller
Olvasó

Covidos divat…

Soós Sándor
Olvasó

Meg lesz a világrekord? Egy szezonon belül 3 fizetett edzővel? 🤷🏻‍♂️

KD
Olvasó

Már a Pécs elleni vereségnél is írtam, hogy amíg az Alba nem fog védekezni, addig benne van a pakliban, hogy nem sikerül az ellenfelet túldobni, még hazai pályán sem. A Kecsónak és Kornélnak viszont nagy gratula, jól játszottak a triplát 50% felett dobták!

Petike97
Olvasó

Nem a szívem csücske a csapat,de nem ilyen kosárlabdát érdemel Fehérvár…gyertek vissza az első 4-be.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Aki kicsit is tisztában volt a körülményekkel és azzal a bizonyos ultimátummal, az ma komoly összeggel pakolta a vendég győzelmet. Nyilván grat a Kecskemétnek, de ez egy előre lejátszott meccs volt, országos edzőbuktatás. Más kérdés, hogy az edzőnél 1000-szer fogalmatlanabb az a Simon, aki ezt a kóklert kinevezte.

A korábban általam és Donnarumma kolléga által is felvetett hűtlen kezelés gyanúja mostmár tényleg erős árnyékot vet Simire. A legfogalmatlanabb sportvezető akit valaha láttam. Totális vakvágány. 😃

JR.Benitez
Olvasó

Kiváncsivá tettél azzal a bizonyos ultimátummal….

Csippa
Olvasó

Hát, ha Simon Körmenden, Sopronban, Zegen, Szhelyen, Szolnokon lenne hasonló pozícióban, ennyi rossz döntés után rágyújtották volna a házat…

Freebulletz
Olvasó

Akkor már csak 1 meccs van hátra az ultimátumból 😀 Fehérváron is annak szurkolnak kapjon ki a csapat 😀 Nyomorult kókler Simonék..

Heindrich
Olvasó

Eddig bejött a Tippmix! 3.25-ös szorzó 😀 Gratulálok a Kecskemétnek!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés