Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Élvezetes meccsen, MVM-OSE Lions győzelem

Végig ott loholt ellenfele nyakán a Szeged, de nem tudott fordítani.

  •   

MVM-OSE Lions – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-83 (19-12, 24-23, 26-25, 21-23)

Bajnokság, 19. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur T., dr. Mészáros B., Makrai M. (Fekete L.)

Oroszlány: Ihring 20/12, Mesicek 26/3, Carev 5/3, Burns 11/3, Molnár -. Cserék: Tóth 3/3, Ruják 9/9, Parrish 16/6, Garamvölgyi -.

Szeged: Persons 32/12, Cook 14/3, Szatmári 2, Bognár 7, Alston 16. Cserék: Davis 8, Kerpel-Fronius -, Keller 3/3, Filipovic 1.

Rögtön egy videózással indult a találkozó Carev megmozdulása ért sportszerűtlen hibát, amelyből Cook büntetőzhetett, Carev duplából egyenlített. Újra Cook talált be, ezúttal viszont hármat ért a kosara, ám azonnal jött megint a válasz az Oroszlánytól, ezúttal Mesicek kísérlete talált célt (4-5). Az újonnan igazolt hátvéd révén a fordítás is meglett a hazaiaknak, innen viszont megint kezdtek meglépni a szegediek (6-9). Lezajlott ugyanaz a forgatókönyv mint korábban, újra visszavette a vezetést az MVM-OSE Lions (12-9). Ezúttal viszont nem tudott váltani a Szedeák, miközben egyre jobban kezdték elkapni a ritmust a piros-feketék, időt is kért Simándi Árpád (16-9). Persons ugyan megtörte a vendég gólcsendet, de Carev egyből bevágott egy triplát, a negyed vége előtt már nem tudott érdemben zárkózni a Szeged. 19-12.

Bognár szépen forgatta be a védőjét a második felvonás első támadásánál, Parrish dobhatott két büntetőt a túloldalon (21-14). Alston ponterősen kosárlabdázott, de az oroszlányiaknál mindig volt valaki, aki megállította a szegedi felzárkózási kísérletet (25-18). Rashun Davis is megszerezte első pontjait szegedi színekben, ráadásul Persons is a helyére küldött egy hármast, elolvadt az OSE előnye (25-23). Kezdtek felpörögni a felek, sok kosár esett a következő percekben, időt is kért Sebastjan Krasovec (28-27). A kis szünet hatásos volt, előbb Ihring süllyesztett el egy trojkát, majd Mesicek dobott két büntetőt, újra elkezdte leszakítani ellenfelét az Oroszlány (33-27). A hazaiak légiós hátvédsora nagyon elkapta a fonalat, ketten együtt már huszonhét pontnál tartottak, többek között pedig ennek köszönhetően előnnyel mehettek a nagyszünetre. 43-35.

Szép hazai akcióval indult a második félidő, Ruják hármasával kétszámjegyű lett közte, de azonnal jött Cook kétpontosa és Alston közelije (46-39). Alston továbbra is tarthatatlan volt, ám Ihring bedobta a negyedik tripláját is (49-41). Továbbra is nagyot küzdött a Szeged, de mindig akadt valaki a hazaiaknál, aki akritikus pillanatban betalált, azonban jött Cook és a 2+1-es akciója, hirtelen négyre olvadt a differencia (54-50). Ritmust váltottak a piros-feketék, sorozatban jöttek a sikeres triplák, a pontjaik közel felét hárompontosból szerezték ekkor, visszaállt a közte tíz (64-52). Kezdett szétesni a Szeged, miközben remek százalékkal céloztak az oroszlányiak, akik el is húztak, de sikerült kozmetikáznia az eredményen a szegedieknek a negyed végére. 69-60.

Cook nagyot harcolt a palánk alatt két pont lett a jutalma, majd Davis is dobott egy ziccert, megint nyílttá vált a találkozó (69-64). Elkezdtek belehibázni a csapatok, egymás után jöttek az eladott labdák, végül 73-69-es oroszlányi előnnyel fordultak az utolsó hat percre a felek. Apró, de fontos pontokkal növelte az előnyét az MVM-OSE Lions, de egyből jött Persons triplája (76-72). Az irányító egy kétpontost is a helyére küldött, egylabdás lett a meccs. Burns hármasára is Persons távolija érkezett, időt kért Sebastjan Krasovec (79-77). Mesicek szépen osztotta le, Burns zsákolt, ezúttal Davistől jött a reakció (81-79). Továbbra is rettentően kiélezett volt a találkozó, Davisnek az egyenlítésre is megvolt a lehetősége, de kimaradt a dobás, Mesicek viszont nem hibázott a triplavonalon túlról és már csak egy perc maradt (86-80). Persons csinált egy 2+1-es akciót, 58 másodperc maradt. Parrish küzdötte be a labdát a gyűrűbe és bár nem tudott kosarat szerezni a Szeged, visszaszerezte a labdát (88-83). Persons hármasa is lejött, ez pedig gyakorlatilag eldöntötte a találkozó sorsát. Az MVM-OSE Lions végig vezetve, de kiélezett mérkőzésen verte a Szegedet. 90-83.

  •   
HIRDETÉS
18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
OsezoAnswerHeindrichelfogult vagyokDennis Recent comment authors
Answer
Olvasó

Messze volt az èlvezetestől nagyon.Jenő meg egy igazi balfasz.

Heindrich
Olvasó

Nem volt élvezetes. Persze végignéztem, szurkoltam az Ose-nek. Hála a digitális sugárzásnak van olyan hangsáv ahol nem hallani Jenő urat. Úgy osztja az észt mintha az NBA-ből vonult volna vissza. Játszott az Olaj-ban az apja miatt, gyenge középszer. Érdekes lenne ha saját egykori önmagát közvetítené. 😄

elfogult vagyok
Olvasó

Átbogarászva a stat.-ot (és újra nézve a meccset), azért sokat mond a szerencse faktorról. Ez a Szeged nem “az” a Szeged volt mind hazai pályán! (szerencsénkre) De a csapategység most nagyon fontos tényező volt! A leg fontosabb pillanatokban jöttek a triplák, ami nem igazán működött eddig! Na és ne feledkezzünk meg Mesicekről (büntetők!)! Nagyon úgy látszik, ha “beépül a csapatba” összeszoknak lehet egy húzós triónk (Yordan, Ihring, Mesicek) és akkor bízhatunk abban, hogy két húzó emberünk “mindig” lesz (lehet)! (Az igazi az lenne még, ha Molnár is végre magára találna. Fontos szerepe lenne a csapatban!) Jó lenne végre stabilizálni a… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nem tudom mire gondolsz, amikor a Szeged hazai pályáját említed, mint szerencse, hogy tegnap nem ezt hozták. Ez a Szeged otthon sem félelmetes – nem megbántva őket. Egy-egy meccsre összekapják magukat, de épp úgy nem tudnak konstans jó teljesítményt mutatni, mint mi. Az ottani meccsen konkrétan 64 ponton tartottuk a Szedeákot.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nos, visszanézve a meccset. Ültek a kinti dobások, ami kulcs volt, mert egy picivel rosszabb százalékkal megint bajban lehettünk volna. Két meccs alapján Blaz igencsak labdaigényes játékosnak tűnik, de ez lehet csak a kevés közös edzésnek tudható be. Technikailag nagyon képzett gyerek, van benne vér, szerintem nagyon jó vétel volt. Így is kiosztott 5 labdát, de lesz ez jobb is. Ruják kezdi magát összekapni, de van honnan visszajönnie. Molnár…továbbra is csalódás, 5-ös poszton lukasak vagyunk vele, nem tudom mi kellene, hogy a válogatott kerettag szintet hozza. Carev olykor ügyes volt, több önbizalommal jobb lehetne. Tóth Benya nálam kedvenc. Szív-lélek spíler,… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez! Az utóbbi 2 meccs alapján úgy érzem elindultunk a helyes irányba. Nekem végig az volt az érzésem, hogy ez a meccs most meg lesz, és ezt a stat is mutatja 36 percet mi vezettünk, a Szeged csak az első 3 percben állt jobban. Különösen nagy fegyverténynek tartom azt, hogy a Kecsó ellen Burns, tegnap pedig Yordan nélkül tudtunk nyerni, ez is azt mutatja, hogy, ebben a csapatban van potenciál. Úgyhogy bízom benne, hogy Pakson teljes csapattal hozzuk zsinórban a 3. győzelmünket és egy esetleges KTE zakó után már a 8-ban leszünk, abszolút képesnek tartom erre a csapatot!… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ugyanígy látom. Fegyelmezett játékkal nyerhetünk Pakson. Abszolút reális cél a középház elérése. Onnan meg a playoff, de ahogy a tanult francia mondaná, step by step. Nyerjünk szombaton megint.

Dennis
Olvasó

Annyival még kiegészíteném a hozzászólásomat, hogy nem tudok egyetérteni a szegedi edzővel és a “roppant szimpatikus” Persons-al, hogy ez egy 1 labdás meccs volt.
A statisztika nem ezt mutatja!
36 percet vezettünk mi, ők 3-at, azt is a meccs legelején.
Az igaz, hogy a végén sikerült őket visszahozni a meccsbe, de azért az barokkos túlzás, hogy egylabdás meccs.
Nálam az az egylabdás amikor felváltva vezetnek a csapatok, hol itt 1-2 pont a különbség, hol ott, de ezen a meccsen ez nem volt jellemző.

Ellenív
Olvasó

Kicsit nehézzé tettük magunknak, de behúztuk és most ez számit!Hajrá Ose! Hajrá Bányász!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nem könnyen, de meglett… 🙂 Gratulálok a megérdemelt győzelemhez! A szlovén srác nagy fogás! Hajrá KKK/OSE!!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi! ❤️🖤💙

M.oro
Olvasó

Szép volt fiúk!
Mesicek jó vétel volt.
Molnár még mindíg 0.
Knézy szánalmas!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Mi volt Jenővel?
(amúgy honnan közvetített? A szokott szpíker helyen nem volt.)

Osezo
Olvasó

Szia, szerintem az asztal személyzet mögött ült, ott láttam a fülesét, meg a felszerelését.

Dennis
Olvasó

Szerintem meg a bp-i stúdióból közvetített vagy otthonról 🤣

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Visszanéztem a meccset, és most már tényleg érdekel, hogy oroszlányi szemmel nézve miért szánalmas? Eltekintve a szakmai faszságaitól, semmi extra nem volt a közvetítésben.

Kapos Kk fan
Olvasó

Gratulálok a 8.dik győzelemhez teljessen megérdemelten még ha picit a végén izgalmassá is téve nyertétek meg !
Hajrá OSE!
Hajrá KKK!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

❤️🖤💙

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés