Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Elvette a MAFC veretlenségét a DEAC

Egyetlen pont döntött a debreceniek javára.:

:

DEAC U23 – MAFC 59-58 (17-16, 17-15, 9-14, 16-13)

DEAC: Balázsi 4/3, Gáspár 13/3, Kenéz 4, Neuwirth 17/9, Fábián 2. Cs: Várszegi 9/6, Pollák 10/3, Hőgye -, Czermann -.

MAFC: Buzás 9, Tóth 11/3, Bordács 12, Pintér 2, Csapai -. Cs: Misek 17, Biber 7, Komma -, Polgárdy -.

Végletekig kiélezett, pontszegény, hazai győzelemmel záruló mérkőzést hozott a Piros-csoport 5. fordulójának nyitómeccse. Az első percekben a cívisek domináltak, de az 5-0-s hazai kezdés után gyorsan felvette a kesztyűt a MAFC, fizikális, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Tíz perc játék után egy ponttal a hazaiak jártak előrébb, a második etapban fordítottak a műegyetemisták, a félidőben ismét a jól hajrázó DEAC-nál volt az előny. A fordulás után tovább csökkent a kosárral befejezett akciók aránya, hét ponttal elhúztak a fehér feketék. 43-36 után viszont egy 9-0-lal zárták az etapot az újbudaiak, így egy labdányival ők álltak jobban az utolsó játékrész előtt.

A zárónegyedben egy-egy cserejátékos, Várszegi, illetve Misek lépett elő vezérré, előbbi két triplát dobott be, utóbbi egy középtávolit és három büntetőt. Tóth és Gáspár is betalált, 54-54-gyel fordultak az utolsó három percre a csapatok. Misek tett vissza egy támadólepattanót, Gáspár centerből válaszolt, majd egy-egy rontott támadás után fél perccel a vége előtt a vendégek támadhattak. Időkérés után Várszegi szabálytalankodott Misekkel szemben, a vendégek csapatkapitánya mindkét büntetőt a helyére küldte. 15 másodperc maradt, Mandics is magához szólította csapatát, Várszegi faultot harcolt ki rontott triplakísérlet közben, és nem is hibázott a vonalról (59-58). Öt másodperc alatt még eljutottak helyzetig a fővárosiak, de Tóth floaterét kidobta a gyűrű, így elvesztették veretlenségüket a piros-feketék.

Mindkét csapat jól felkészült az ellenfélből, ugyanakkor gyengén dobtak a felek, végül a több labdát eladó, de kicsit pontosabban célzó hazaiak örülhettek. Döntő volt, hogy a vendégek mindössze egy hárompontost értékesítettek, míg a hazaiak nyolcat is. E mérkőzés után mindkét csapat mérlege 4-1, jobb egymás elleni eredményének köszönhetően a DEAC U23 megelőzi a MAFC-ot. A találkozó visszanézhető az ezen a linken.

 

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Buborka Recent comment authors
Buborka
Olvasó

Hogy van ez gyerekek? Akkor most ki a szerző?

A cikk felett:
Szerző: Babos Péter 2022.10.20. 18:53

A cikk alatt:
Szerző: Módos Vilmos

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés