Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Elvesztette a derbit a ZTE

Idegenben tudott nyerni a PEAC.

ZTE NKK-PEAC Pécs 81-91 (23-27, 18-23, 23-20, 17-21)

Női bajnokság, 18. forduló
Zalaegerszeg, 400 néző
V.: Pálla, Kulcsár, Hervay (Gorka)

ZTE NKK: Koizar 14/3, Pusztai 10, Maltsi 22/12, Hegedűs 13/3, Horti 10. Cserék: Boonstra 4, Gáspár-Szalay 8, Kovács -.

PEAC Pécs: Vanloo 16/12, Wentzel -, Simon 4, Tetemondová 17/15, Imovbioh 24. Csere: Brewer 23/6, Gémes-Sarok 7/3, Tenyér -, Ruják.

A kiváló erőkből álló Zalaegerszeg otthonában rendkívül kevés babér termett eddig a vendégcsapatoknak, most is győzelemre készültek a kékek az alapszakasz rangadóján. Evantia Maltsi és Katarina Tetemondová hárompontosaival indult a zalaegerszegi derbi, ebből is látszott, hogy ismét számíthatott a legjobb játékosára, a görög klasszisra a ZTE NKK. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első percekben, de figyelemre méltó volt szlovák magasember, Tetemondová pontos, ponterős játéka a 6,75-ön túlról, az első játékrészben három triplát is bevágott. Az első tíz perc derekán Gémes-Sarok kosarával fordított a Pécs 18-17-re, a vezetést pedig innen nem is adták ki a kezükből. 23-27.

Alyssia Brewer hárompontosával már 23-30 állt az egerszegi eredményjelzőn. A hazaiak a 40 esztendős Maltsi villanásaival próbálták tartani a lépést. Hiába zárkózott a házigazda, pécsiek nigériai centere tarthatatlan volt – írja a peacpecs.hu.

Kapaszkodtak a zalaiak, Horti és Szalay kosaraival öt pontra zárkóztak Gáspár Dávid tanítványai, de a pécsi tripláknak egyszerűen nem volt ellenszere. Küzdöttek becsülettel a hazaiak is, Maltsi, majd a dudaszó pillanatában Koizar is bevágott egy triplát, így 64-70-nél várhatták a csapatok az utolsó felvonást.

Elkezdett kapkodni a Pécs, két pontra is felzárkóztak. De ismét újítani tudtak a vendégek, ami rendületlenül vitte előre Julie Vanloo-t és társait. Katarina Tetemondova duplája után időt kértek a hazaiak 74-81-nél, ami után Maltsi dobott is egy hárompontost, de Alyssia Brewer is betalált a triplavonalon túlról 77-84.

A végjáték már izgalmakat nem tartogatott, a vendégek nyerték a rangadót.

Kiemelt fotó: ztenkk.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés