Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Elveszítette története első hazai nemzetközi meccsét a PVSK

A végeredmény csalóka, a meccs nagy részében húsz pont volt a csapatok között.

Pécsi VSK-Veolia - SL Benfica 81-89 (20-22, 13-31, 21-22, 27-14)

FIBA Europe Cup, A-csoport, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2800 néző
V.: Matejek (cseh), Maklin (orosz), Zupancic (szlovén)

PVSK: Pongó 10, Ruják 2, Smith 15/9, Budimir 10/6, Aiken 11. Csere: Csirics 10, Horti 5, Antóni 9/9, Bíró 9/3, Dragasevic -, Kocsis -.

Benfica: Murry 16/6, Silva 3/3, Hollis 14/6, Downs 9/3, McGhee 12. Csere: Gomes -, Lisboa 3, Barroso 16/12, Coleman 7, Hallman 7, Delgado 2.

Története első hazai nemzetközi kupameccsét játszotta ma este a Pécs, amely a portugál rekordbajnok Benficát fogadta, ezúttal is a sérült Quincy Diggs nélkül.

Az ex-fehérvári Damian Hollis vezérletével a vendégek kezdtek jobban, nem egészen három perc után 2-9 volt az állás, időt is kért Csirke Ferenc. Használtak a tanácsai, 4-13 után 15-17-re zárkózott csapata. Nem volt magas a színvonal, csapongó, kapkodó volt a játék mindkét oldalon. A hangulatra viszont nem lehetett panasz, egál-közeli első negyed után 20-22 állt a táblán.

Továbbra sem változott a játék képe, szinte egy passz után azonnal tüzeltek a csapatok, néha talán indokolatlanul is nagy volt a rohanás. Ez a magyar csapatnak kedvezett kevésbé, három és fél perc után tíz pontnál járt a második negyedben a Benfica, amire csak egy Antóni-tripla volt a válasz. 23-32-nél ismét időt kért Csirke. Ezúttal azonban hiába, kezdett kicsúszni a meccs a PVSK kezéből. 24-40-nél már tizenhat volt közte, 31-51-nél pedig kereken húsz. A lényegi kérdések nem változtak a nagyszünetig (33-53). Támadásban megállt a Vasút, védekezésben pedig továbbra is akadtak gondok.

A fordulás után még tovább nőtt a különbség. Aztán kezdett elkényelmesedni a Benfica. Elég volt egy-két pécsi gyorsindítás, és a 25. percben, 47-61-nél már a portugáloknak kellett időt kérniük. Sikerült rendezniük a sorokat, 54-75-ről indult a záró felvonás.

Egy darabig még állandósult a húsz pont körüli differencia, aztán Bíró Levente vezérletével indított még egy nagy hajrát a Pécs. Esélye már nem volt a fordításra, de Csirke Ferenc együttese nem adta fel, és tisztességes távolságon belül sikerült zárnia a mérkőzést, amelyen végig a luzitánok akarata érvényesült.

A PVSK két kör után nyeretlen a nemzetközi porondon.

fotó: fiba.com

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
CsapajevKecHubie Brownpontazkekfr@nkos Recent comment authors
Kec
Olvasó

Első haza nemzetközi meccs? Matáv Pécsként már játszottak párat..

Csapajev
Vendég
Csapajev

Én úgy emlékszem, hogy a Matác-Pécs csapata nem volt elődje (sem utóda)a mostani PVSK-nak. Akkoriban a PVSK átköltözött – ha jól rémlik – Pécsváradra és a másodosztályban játszott.

pontaz
Vendég
pontaz

Franciák ellen miért nem ez volt az alcím hogy az eredmény csalóka? És miért nincs neve megint a szerzőnek?!…

Hubie Brown
Olvasó

A Dijon-Falco meccsre gondolsz? Ha ilyet kérdezel, akkor nem vagy tisztában vele, hogy mit jelent az “eredmény csalóka” kifejezés.

kekfr@nkos
Olvasó

Tibi, sok nekünk ez a meló!

panther
Olvasó

Nem történt semmi tragédia, egy lényegesen erősebb csapattól kaptunk ki. Talán, ha Diggs is játszhatott volna, kicsit tovább szorosan tudtuk volna tartani az eredményt, de reális győzelmi esélyeink véleményem szerint akkor sem lettek volna.

Szeretem azokat a “jóindulatú” kommenteket, amelyek Csiro és Budimir korára vonatkoznak, ez már tavaly is bejött nekünk… 🙂

Történelmi meccs volt, amit elvesztettünk egy jobb csapat ellen.

Ennyi, és nem több.

Hajrá Vasút !

pbask
Vendég
pbask

Budimir és Ciric felett eljárt az idő..Nemzetköziben biztosan. Kár érte.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Jó csapat ez a Benfica, mi meg fáradtan mozogtunk, úgyhogy a végeredmény mèg hízelgő is ránk nézve. Kár, hogy a màsodik negyedben elengedtük ôket 20 ponttal, onnan egyértelmű is lett a meccs, bár már elötte is érződött, hogy ma nincs olyan játékos a csapatban, aki meg tudja nyerni a meccset.

Egyetlen pozitívum Bíró Levente agilis, jó jàtéka volt, örülök Feri bizalmat szavazott neki és ő tudott élni vele.

Gyors el kell felejteni ezt a meccset, a lényeg, hogy egy egészséges Diggssel szombaton verjük meg a Deacot!

Hajrá Vasút!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nem játszott jól a Pécs. Nagyon lassúnak tűntek az idősebb játékosok. A nem visszafutások pedig kifejezetten unszinpatikusak voltak. Volt belőle bőven.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés