Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Először nyert hazai pályán a Kaposvár

Húsz ponttal nyerték az utolsó negyedet a somogyiak.

Kaposvári KK - Sopron KC 87-59 (19-15, 21-16, 18-19, 29-9)

Bajnokság, 5. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 1750 néző
V.: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Kovács N. (Gorka Sz.)

Kaposvár: Davis 19/9, Norfleet 18/12, Ponjavics 9, Hendlein 11, Dramicsanin 16/9. Csere: Krnjajski -, Bogdán -, Baki -, Horváth 2, Lalic 12.

Sopron: Pitts 18/6, Thompson 7, Takács 5/3, Rivers 7, Carter 9. Csere: Supola 4, Jones 9, Molnár -.

Két, egyébként középmezőnybe igyekvő csapat találkozott egymással a bajnokság 5. fordulójában, ahol a Kaposvár a Sopront látta vendégül. Mindkét együttes 1-3-mal állt a tabellán a mérkőzést megelőzően, így a tét nemcsak az volt, hogy elinduljanak felfelé a tabellán, hanem az is, hogy pont egy közvetlen riválissal szemben kerüljenek lépéselőnybe.

Két soproni eladott labdával indult a találkozó, de a Kaposvár csak a másodikat tudta kihasználni Dramicsanin révén, amire Pitts egyből egy triplával válaszolt. Egy szép kaposvári támadást követően Dramicsanin duplázta meg pontjainak a számát, de a Sopron ismét egyből dobott egy hármast. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a Kaposvár a festékből a Sopron pedig jellemzően azon kívülről volt rendre eredményes (5. perc: 10-9). Lalic 2+1-es akciója ugrasztotta talpra a közönséget, amivel először volt két labdányi különbség a két csapat között. A visszatérő Jones és Rivers első pontjaival egalizált azonban az SKC. Az utolsó percekben a hazaiak Davis és Dramicsanin játékára építve egy kisebb előny építettek ki (19-15).

A második játékrész Lalic büntetőjével indult, majd Pitts vágott be egy trojkát. Majd egy perces gólcsend után Norfleet szerezte meg első kosarát a meccsen. Nem is akárhogyan, faulttal együtt talált be távolról, Sabáli Balázs pedig egyből időt kért. Jót is tett ez a vendégeknek, akik felébredtek egy kicsit és rendbe tették a védekezésüket, míg támadásban főleg Pitts kosaraira támaszkodva jöttek fel 2 pontra, ezúttal Fekete Ádám kért időt. A hazaiak ezt követően Dramicsanin és Ponjavics kosaraival újra elhúztak 7 ponttal (15. perc: 31-24). Sőt, Lalic visszatett támadólepattanója után ismét vendég időkérés következett, hiszen 7-0-t futott a Kaposvár kevesebb, mint két perc alatt. Zónára váltott a Sopron, de Davis már az első támadásból hármast dobott, először volt kétszámjegyű a különbség a meccsen (36-26). A hátralévő időben állandósult egy 7-9 pontos hazai előny, ami megmaradt a nagyszünetre is (40-31).

Jones pontjaival indult a második félidő, majd Norfleet adott egy nagy labdát Hendleinnek. Dramicsanin triplája után újra tíz volt közte. Egyik gárda sem tudott érdemben ellépni erről a különbségről (26. perc: 51-41), ha a Kaposvár is betalált, akkor a Sopron is, majd két hazai védelmi megingást követően időt kellett kérnie Fekete Ádámnak (51-45). Az egy perc szünet sem törte meg Sabáli Balázs fiainak a lendületét, a felvonás végére öt pontra jöttek vissza, de Davis az utolsó másodpercben még betalált 10 méterről (58-50).

A záró játékrészt is a hazai irányító betörése kezdte, majd megismételte a következő támadásban is (62-50). Davis tarthatatlan volt, ezután egy hármast is bevert, egymaga szerzett 7 pontot a soproni nullával szemben, vendég időkérés következett (65-50). Két eladott labdát is vétett a Sopron, amit megbosszultak a kaposváriak, 20-ra hízott a különbség (70-50). Továbbra is rengeteg labdát adott el az SKC, amit rendre megbüntetett a Kaposvár. Közel 5 percet kellett várni az első soproni kosárra az utolsó negyedben, ekkor Rivers értékesített egy büntetőt a kettőből. Eldőlni látszott a mérkőzés, hiába váltott zónára ismét a Sopron, nem nagyon tudott elmozdulni a húsz pontról. Mindkét edző becserélte a fiatalokat is a végén, megérdemeltem szerezte meg első hazai győzelmét a Kaposvár.

Fotó: delfinek.hu

 

 

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
zetomeeBasketballfanaticalMuszka7909mindenkisopronildd Recent comment authors
Basketballfanatical
Olvasó

Harmatgyenge egyénieskedő légiósok, náluk a magyar mag is sokkal jobb és képzettebb !!! Az utolsó 2.5 perc volt elfogadható a magyar trióval .Végre ment a labda , gyorsult a játék !
Sabáli gáz vagy !

sopronfan
Vendég
sopronfan

-30-nál 😀

Muszka7909
Olvasó

Csak én érzem úgy hogy ugyanaz a történet van Sopronba mint nálunk?

mindenkisoproni
Olvasó

Sabáli ha van egy kis önkritikád lemondasz!!!Akaratgyenge,kilátástalan vergődés egyénieskedés.Nincs fegyelem,taktika,erőnlét nagy kalap szar az egész!!inkàbb még egy megélhetési edzőt igazoljatok a kispadra!!Rivers,Jones nem légios szintüek!!Vissza sírjuk tavalyi csapatot!!!Sabáli takarodj,vagy meddig várunk!!!Pojbics ébresztő!!!!!!Oroszlány is elpicsáz minket ilyen akarattal es jatekkal,aztan nem
Kell csodalkozni hogy nincs szurkolás meg sok néző!!Sopron Basket előtt le a kalappal,lehetne példát venni es tanulni az alazatot es akarast!!!!

ldd
Olvasó

Gratula a KKK -nak.
Valószínűleg nem lesz bajnok,de a 8-ra jó lehet.
Ádám egyre jobban menedzseli …magát.

KPSVRKK
Olvasó

Szép volt fiúk!
Igazi csapatmunka. 5-en 10 pont felett mutatja a csapat egészséges formáját. És jé, 10 fős rotációnk van Ádám?
A kis védelmi megingásokban szerencsénk volt, hogy Pitts egyedül akarta a meccset megnyerni és Thompson rossz napot fogott ki.
A büntetőzést pedig nagyon kellene gyakorolni.
Ez így sok mindenre elég lehet, de jó lenne kupa meccsekre menni! 😉

A 8 soproni szurkernek jó utat haza!

zetomee
Olvasó

Már mikor leszerződtettük Pittset fogtam a fejem, gondolhatod hogy most hogyan érzem magamat. A kaposvári csarnok szép, csak kell egy jobb csapat ami megtölti. Valljuk be nagyon gyenge meccs volt, főleg az első félidő, de mi ezt még alul is tudtuk múlni.
Köszi a jókívánságot, már az út végén vagyunk.

Rubik75
Olvasó

Gratulálok a fiúknak.Az eleje nyögve nyelős volt,de az utolsó negyed első 5 perce zseniális volt.Minden bejött védekezésbe és támadásban is.Davis nagy értéke csapatunknak amikor ő felpörög nem lehet tartani.Asszisztok,labdaszerzések,betőrésből pont,kintről pont egy szóval mindent tud.

Bezse
Olvasó

Sopron= Pitts és más senki. Kapos : a Beni fiút nem csak +20 közte állasnál kell/lehet felküldeni, Ádám vedd már észre! A védekezésünk egyre jobb. Ha ez igy marad vagy akár még jobb lesz , hát örülni fogok.

sobis
Olvasó

Mi lett volna ha màr ellenünk sem jàtszik a Keller, lehet nyerünk…

Mi lett volna ha a Zte ellen nem sèrül le a Rivers lehet nyerünk…

Szarul alakul a szezon nincs szerencsènk sem az biztos de ezt a mait nehèz megmagyaràzni.

nemKalman
Olvasó

Ha lenne egy edző a kispadon, akkor legalább 3 győzelemmel állhatnánk most, ezzel a kerettel. De helyette évek óta ennek a majomnak a szenvedését kell szopnunk, akinek semmi tekintélye se a játékosok, se a bírók előtt!

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak!
Szerintem Ők lesznek a “meglepetés”csapat..

nemKalman
Olvasó

Sabi, mikor takarodsz mar el innen?

bippa1
Olvasó

Sajnos magátol szerintem nem.Jó fizu,ingyen kaja,sok haver,mi kell még.Csak minket szurkolókat néznek hülyének,akik még idegenbe is elmennek.Sajnos úgy érzem magam mint akit szembeköpnek.

nemKalman
Olvasó

Magától soha…de nem véletlen hogy évek óta nincs egy épkézláb magyar igazolásunk, senki se akar mellette játszani, aki ismeri. Kicsit most olyan mintha a játekosok ellene játszanának, mert ennél mindenki többet tud!

Hunter76
Olvasó

Ötlettelen játék, sokadik összeomlás már megint! Thompson, Rivers betli, magyarok harmatgyengek, Pitts önző, rengeteg eladott labda, nulla hit. Katasztrófa, edzőcserét! Sima alsóház, talán nem esünk ki…
Csak azért is HAJRÁ SOPRON!

Aramis
Vendég
Aramis

Pitts?
Szerinted ilyen stattal miért nem kellett komolyabb csapatnak?
Sabi meg rárepült szépen ahogy Körmenden tanulta.

Hunter76
Olvasó

Angelo stabilabb es profibb iranyito volt tavaly az biztos

Skcforever
Olvasó

Szép volt! 😀🤣 A fejlődés tavaly óta megkérdőjelezhetetlen, mondjuk visszafelé, dehát ilyen kis apróságokon ne akadjunk fenn 😀 Több pénz van mint tavaly, bár ahogy nézem az se a csapatra lett költve. Gondolom erre a mai vereségre is meglesz a magyarázat. Csak így tovább, jó lesz ez!!

bippa1
Olvasó

Ezt mivel magyarázza a Mágus.A keretet ő rakta össze,ezért a felelősség az övé.Szerintem tedd meg,amit ilyenkor kell.

Calcio
Olvasó

Ez a 4. negyed megint mi volt???Illetve ,miért nem lehet a fiatalokat legalább a végén betenni?!Ezt ők is hozták volna..

Kaposkosár KKK
Olvasó

Szép volt fiúk Kaposvár !!!!!

Viggiano
Olvasó

Ez megint mi volt? A szakmai igazgató, edzők, erőnléti edzők, tököm tudja kicsodák mellé elférnék esetleg én is? Nem baj ha nekem sem kell csinálnom semmit, havi egyszer aláírom a fizetési papírt és kész! Egyetlen egy magyar játékost igazoltunk a nyáron (mert amúgy felesleges többet…khm…) aki egy percet sem játszik!!! Akkor minek? Majd jövőre jó lesz? Hova? Minek ennyi mindenki a csapat köré ha játékosra már nem futja? Elmesélek egy történetet, állítólag megtörtént eset, de majd ti eldöntitek! Egy fiatalember elment dolgozni napi 8-10 órában! Korán reggel kelt, a munkahelyén megszakadt, a havi fizetése a tiétek tizede volt! Majd hetente… Olvass tovább »

Tom67
Olvasó

Na ez már azért szégyen! -28 pont teljes kerettel!

SopronKCfan
Olvasó

Sabi… Vége… Hajrá Sopron!

sopronfan
Vendég
sopronfan

Az a mindkét edző becserélte a fiatalokat a meccs végén az Molnár két és fél perce akar lenni, vagy hibás a fullcourt?

sopronfan
Vendég
sopronfan

Szép volt fiúk! SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés