Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Először került került nő az NBA videojátékának borítójára

A női kosárlabdázás kiemelkedő alakja, Candace Parker lett az első hölgy, aki NBA-játék borítójára került A WNBA-sztár elképesztően büszke arra, hogy történelmet írt. Egyúttal úgy véli, a történtek hasznára válnak sportágnak.:

:

Ha az ember végignéz Candace Parker elismeréseinek, díjainak listáján, joggal ámul el. Az amerikai kosaras gyakorlatilag, amit csak lehetett, megnyert eddigi karrierje során. Többszörös női NBA All-Star-játékos, kétszer (2008, 2013) kapta meg a WNBA legértékesebb kosarasának járó díját, de nyert még – egyebek között – két bajnoki címet és két olimpiai aranyat. (Vitrinje tehát legalább olyan bő, mint a 22 bet kínálata.)

Szóval nem kell itt fukarkodni a jelzőkkel: az Észak‑amerikai női profi kosárlabda‑bajnokságban szereplő Chicago Sky játékosa egy élő legenda. Egy olyan kosaras, aki nemrég történelmet írt, ugyanis ő lett az első hölgy, aki NBA-játék borítójára került. Igaz, „csak” egy, Észak-Amerikában kapható, speciális kiadáson lesz látható. De ez nem változtat a tényen.

Túlmutató hatás

„Videojáték-fanatikusként nőttem fel, ez volt az életem. De olyannyira, hogy a bátyáim fiatalabb koromban odaadtak nekem egy nem működő kontrollert, amiről azt hittem, üzemel, s, hogy játszom én is velük, pedig egyáltalán nem ez történt. Olyan akartam lenni, mint ők. Gyerekként felnőve arról álmodtam, hogy saját cipőmárkám lesz, videojátékban szerepelek. Ezek egy sportoló gyerekkori álmai. Nem veszem félvállról azt, hogy ezt álmot megélhetem”

– nyilatkozta Parker a hír kapcsán az ESPN-nek. Mint elárulta, elképesztően sokat jelent számára, hogy az NBA 2K22-játék borítójára került, hiszen tudja, rajta kívül vannak még olyanok, akik megérdemelték volna ugyanezt. De a portálnak beszélt a vele történtek túlmutató hatásáról.

„Azt gondolom, az NBA-játék a női kosárlabda egyik mércéje. Ez leginkább arról szól, hogy lássanak minket is, azt, hogy mennyire fontos a WNBA. Mindenki úgy gondolja, hogy ez a kislányokra van hatással, de ez ugyanúgy hat a kisfiúkra, kislányokra, férfiakra, nőkre. A mi játékunk különbözik az NBA-tól; most ez a tény fel lett vállalva. A szurkolók a közösségi médiafelületeken, a videojátékokon keresztül jobban akarják követetni a sportolókat mint valaha ez pedig hasznára válik a WNBA-nak”

– tette hozzá Parker.

Család nélkül mit sem ér az ember

 Az, hogy idáig jutott Parker, nem a véletlen műve. Sokat köszönhet kitartásának és családja támogatásának. Az egyik leghíresebb női kosárlabdázó már gyerekkorában belekóstolt a sportágba. Bár ez nem annyira meglepő, hiszen édesapja is kosarazott, mi több, a család nagy Chicago Bulls-szurkoló. Nem volt azonban teljesen egyértelműen, hogy Parker a kosárlabdát választja, hiszen egy időben a futball jobban vonzotta. Mikor válaszúthoz ért, családja győzte meg arról, a kosárlabda lesz számára a legjobb választás. Így is lett. Édesapja sokat segített neki abban, hogy a lehető legjobbat, legtöbbet hozza ki magából.

„Ha édesapámmal elmentünk egy parkba, és szerinte nem gyakoroltam elég keményen, egyszerűen beült a kocsiba és hazament. Nekem pedig haza kellett rohannom. Miután rájöttem arra, hogy mit is csinál, mindig megpróbáltam egy hozzánk közeli parkba menni” – mesélt gyerekkoráról Parker.

Azokat az értékeket, amiket kapott, igyekszik továbbadni a 2009. májusában született lányának, Lailaának. Közte az egyik legfontosabbal: az együtt töltött idővel.Többször elmondta ugyanis, hogy amióta gyereke van, sokminden megváltozott benne. Immár lánya az első, és a kosárlabda csak a második. Amikor csak tud vele van. Ahová csak lehet, magával viszi. Példát akar mutatni gyereke számára, s ezt csak úgy teheti meg, ha Lailaa bepillantást nyerhet a szürke hétköznapokba.

„Igazán jó dolog, hogy megoszthatod a szenvedélyed a gyerekeddel”

– fogalmazott korábban.  Candace Parker tehát nemcsak remek kosaras, de jó ember is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés