Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Előkelő helyet foglalunk el a FIBA rangsorában

A mieinket a 15. helyen jegyzik .:

:

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az idei világbajnokság selejtező-sorozatának utolsó ablaka előtt készített egy erősorrendet az európai válogatottakról. A mieinket a 15. helyen jegyzik ezen a listán – írja az MKOSZ honlapja.

A FIBA kiemeli, hogy van még esélyünk kijutni a világbajnokságra, bár meg kell nyernünk mindkét hátralévő meccsünket: előbb Litvániában, majd Szombathelyen, Bosznia-Hercegovina ellen, és szükségünk van még arra is, hogy más eredmények is jól alakuljanak.

Csoportellenfeleink közül Franciaország a második, Litvánia pedig a negyedik helyet kapta. A harmadik, még vb-t érő helyért három csapat verseng: a mieink mellett az egy meccsel jobban álló Montenegró, amely a 11. ezen a FIBA ranglistán, valamint a magyar csapattal azonos mérleggel bíró Bosznia-Hercegovina, amely a 14. pozíciót kapta.

Azért is nagy dolog ez a 15. hely, mert azokat a csapatokat nem is rangsorolták, akiknek matematikai esélyük sincs már a világbajnoki részvételre. Ilyen például az előző vb-n hatodik helyet szerző Csehország, amelyet oda-vissza legyőztünk augusztusban és novemberben. Nincs a rangsoroltak között a világranglista 16. Törökország (11. hely Európában), illetve a világranglistán szintén előttünk álló Izrael (33., európai 19.) sem.

Hogy a mieink pontosan milyen forgatókönyvek alapján juthatnak ki a vb-re, azt nem sokára megtudhatjátok.

A Bosznia-Hercegovina elleni, szombathelyi, február 26-án (vasárnap) 19 órakor kezdődő találkozóra még kaphatóak jegyek az Eventim felületén: itt.

A normál belépők ára 4.000 Ft, elővételben mindössze 3.000 Ft.
A kedvezményes jegyek 3.000 Ft-ba kerülnek, míg elővételben 2.000 Ft-ért kaphatóak.

A BB1.hu és az MKOSZ megállapodásának értelmében a magyar válogatottal foglalkozó cikkeinket Facebook oldalunkon lehet kommentelni. Ezt a cikket: itt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés