Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ellenszélben is remekelt a magyar válogatott

A játékvezetők mindent elkövettek, így nem tudtuk legyőzni Iránt.

Magyarország - Irán 82-90 (17-24, 22-16, 22-27, 21-23)

Aegean Tournament
Heraklion, Heraklion Aréna, 30 néző
V.: Koromilas, Malamasz, Kalampalakisz

Magyarország: Váradi 18/12, Benke 3, Ferencz 12/12, Eilingsfeld 14/6, Horti –. Csere: Keller 12/3, Golomán 9/3, Pongó 5/3, Perl 9, Filipovity –.

Irán legjobb dobói: Jamshidi 28/6, Haddadi 14, Yakhchali 12/6.

A szervezők ingyenessé tették a torna második mérkőzésére a belépést. Amikor a két csapat megérkezett a Heraklion Arénába, a görögök éppen befejezték az edzésüket. Az iráni játékosok azonnal meg is rohamozták Jannisz Antetokunbót, a szerencsésebbek készíthettek egy-egy szelfit az NBA MVP-jével.

Ahogy azt már korábban Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány elmondta, Ferencz Csaba helyett ezúttal Darrin Govens és Juhos Levente maradt ki az aktív rotációból, a két játékos a bemelegítésnél Pór Péter edző vezénylése mellett különmunkát végezett az oldalvonal mellett.

Ferencz faultja után Jamshidi értékesítette mindkét büntetőjét, majd nem sokkal később Eilingsfeldet látták szabálytalannak Hassanzadehhel szemben, és ő sem hibázott a vonalról. Az első két kosarunkat Ferencz jegyezte, mindkettőt távolról, ezzel egyenlítettünk (6-6). Váradi is ponterősen kezdett, a negyedik perc elején átvettük a vezetést. 13-8-nál volt a legnagyobb különbség, de aztán elkezdtünk hibázni, akadozott a támadójátékunk, és egy 10-0-ás rohammal fordított Irán. Golomán hat perc alatt összeszedett három faultot, néha az volt az ember érzése, hogy a görög játékvezetők szétfújják a meccset… Az első negyed végén 17-24 állt a táblán.

A második etap is büntetőkkel indult, de Yakhchali csak egyet dobott be. Kezdett elmenni az ellenfél, 19-29-nél már tízzel vezettek a világranglista 27. helyén álló piros mezesek, nagyon kellett Ferencz újabb, harmadik hármasa. Harcos, agresszív csapat volt az ázsiai, próbáltuk felvenni velük a kesztyűt. Sikerrel. A tizenhatodik percben, 28-35-nél Shahintab kért időt. Hiába, feljöttünk négyre. Továbbra is eléggé vontatott volt a meccs, sok faulttal mindkét oldalon. A félidő egy labdaszerzést követően, Váradi ziccerével zárult (39-40). Negyvenhárom büntetőnél jártak a csapatok.

Ferencz negyedik hármasával újra nálunk volt az előny, majd Haddadi fordult le szépen center pozícióban. Váradi továbbra is jól irányított, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor már inkább a mi kezünkben volt az irányítás. A hajrához érkezvén egy-két furcsa ítélet ismét kizökkentette a mieinket, de még így sem volt veszve minden, hiszen 61-67-ről indult a záró felvonás.

Jamshidi nagyon élt, a negyedik etap elején kétszer is összehozhatott volna 2+1-es akciót, de csak a másodiknál dobta be a büntetőt (63-72). Váradi hármasával zárkóztunk, majd Perl szerzett labdát, és zsákolt egy nagyot (68-72). A hasznosan játszó Keller bal karját „szétkarmolták” az irániak, és mivel vérzett, le kellett cserélni. Nem sokkal később az ellenfél centere, Haddadi egy fault után addig-addig reklamált, mígnem kiállították a játékvezetők. 10-0-val sikerült is megfordítanunk a meccset (73-72). A harmincötödik percben Golomán, a harminchetedikben Ferencz pontozódott ki, ennek ellenére is végig partiban maradtunk. A vb-résztvevő irániak megfeszültek, hogy megnyerjék a meccset, és a hajrában szerencsésebbek is voltak, így ha nehezen is, de végül összejött nekik. Ami a mieinket illeti: az összkép mindenképpen biztató a jövőre nézve.

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
wolf88MásikVégétFújdMegLuffanatmoldi56laja Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Értem már!!!! Tehát úgy van ez, hogy ha barátságos meccsen hülyére vernek minket,akkor nem számít az eredmény,ha -viszonylag – szorosan kapunk ki,akkor meg elcsalták a bírók.

Luffanat
Olvasó

Ezt a meccset nem láttam, de a Haddadit pár éve láttam játszani. Jó kis center, csodálom, hogy nem ragadt meg az NBA-ben. Ellene valóban minőségi centerek kellenek…

atibácsi
Olvasó

Nyugi! Nem kell filozofálni. Egy jobb csapattól kikaptunk egy felkészülési mérkőzésen a Legjobbjaink nélkül. Nyugi!

Atomcity
Olvasó

feleslegesen “őrlődsz” ezeken a dolgokon. amíg a mester kezében van a magyar kosárlabda, addig semmiféle változás nem lesz… és nem csak a felnőtt válogatott, hanem bármelyik korosztályos válogatottnál sem.

hurráhurrá éljen Sztojan.

MAGYARORSZÁG ÉBREDJ.

Fenyő
Vendég
Fenyő

Tipikus magyar mentalitás..ellenszélben játszottunk, helyt álltunk.Minden rossz,mindenki hibás,csak mi nem.Már úgy érzem magam,mint a kommunista időszakban.Minden meg van magyarázva.Nincs Hanga,Voja a két vezér,de emellett is meglehet engedni a Lóránt-Tóth Ádám-Csorvási hármas ne legyen..Horti 0 pont, ez kell.És erre évek óta nincs indoklás és magyarázat ők hárman miért nem válogatottak.Ideje lenne tiszta vízet önteni a pohárba.Magas poszton Keller kevés egyedül nemzetközi szinten.Nem mostanában lesz sajnos ilyen generációnk férfi kosárban,mint most elnézve a fiatalokat,és megengedi a kapitány magas poszton ezt a három embert,hogy nélkülözze.Röhej..

moldi56
Olvasó

Amikor még nem Sztojan volt a kapitány,előtte évente váltották egymást a kispadon.Ha nem sikerült a kitűzött célt elérni,már az éppen illetékes kapitány dobta is be a törölközőt.Sztojant ki sem lehet billenteni a helyéről,vajon mivel tudja a többi vezetőt sakkban tartani.Tényleg igazad van,ezt nem lehet megengedni sehol amit ez az ember művel.

Downtown
Vendég
Downtown

Par napja valaki kereste a körmendi pontokat….remelem,most látja.

Ha nem, kezdje a hétfőn valami maszek szemorvosnal, van Szombathelyen par kifejezetten jo.

nemethimi
Olvasó

Te csak tudod…

Downtown
Vendég
Downtown

Imike.Tudom. 😁😁😁

Juhász István Kornél
Olvasó

Govens hol van? Laura elkapta?

Lightbringer
Olvasó

Olvasd el a cikket. Kezd kissé unalmas lenni.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Nagyon frusztrált vagy Kornél! Ezt nyomod már 1 hete! A csajod volt? 😂

Downtown
Vendég
Downtown

Kinek nem volt a csaja?😂😂😂

wolf88
Olvasó

Nem vagyok benne a bulvárban,de melyik lányról van szó?

pbask
Vendég
pbask

Benit aztá lehet utálni,de jelenleg jobb mint valaha, de Benkének összekéne magát kapni ilyet teljesitmények láttán

Downtown
Vendég
Downtown

Nem lattam a meccset, de jol megszórta magát.
Valogatottban szurkolok neki, es orulok, ha jol megy neki.

Csakegyfan
Olvasó

Sérülés után nehéz visszatérni egyből jó teljesítménnyel

laja
Olvasó

Benkétől ne várjatok megváltást,Szolnokon is kettő elfogadható meccse volt. Ő Váradi és Perl mellett csak kispad koptató lesz. Már őrülök,hogy lelépett legalább jó légiósok lesznek helyette.

moldi56
Olvasó

Esküszöm nem olvastam el amit írtál,de majdnem szóról szóra ugyanezt írtam én is.Nem sirassuk meg,ez tény.

moldi56
Olvasó

Ennyit Juhos is tesz a közösbe,vagy még többet.

moldi56
Olvasó

Benkének nem egy meccse ilyen volt az Olajnál,gyanítom Okornál hamar felszalad a pumpa és akkor megnézheti magát.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés