Connect with us
Hirdetés

3x3

Elkészült a 3×3-as Európa-bajnoki selejtezők csoportbeosztása

Szeptember 10-12. között rendezik a kontinensviadalt.:

:

Alig értek véget a Tokióban hamarosan debütáló 3×3-as szakág olimpiai selejtezői, a szakág kedvelői máris újabb tornán szurkolhatnak kedvenceiknek. Szeptember 10-12. között Párizs ad otthont a 3×3-as felnőtt Európa-bajnokságnak, az eseményre pedig két helyszínen, Tel-Avivban és Konstancában vívhatják ki a csapatok a részvételt. A magyar férfi és női nemzeti csapat a romániai tornán lesz érdekelt, mindkét gárda június 27-én vívja csoportmérkőzéseit – írja a hunbasket.hu.

Négy-négy gárda már biztosan ott lesz a kontinenstornán, így őket nem láthatjuk a selejtezőkön: a férfi mezőnyből a rendező Franciaország, Szerbia, Oroszország és Szlovénia, míg a hölgyeknél a francia – orosz páros mellett Hollandia és Románia már biztos Eb-résztvevő.

A két selejtezőtorna egyforma lebonyolítási rendben zajlik: a csoportokban körmérkőzéses rendszerben játszanak a csapatok, az első kettő jut tovább. Továbbjutás esetén máris jön az egyenes kieséses szakasz – itt elegendő egyetlen mérkőzést nyerni, hiszen a torna első négy helyezettje elnyeri a jogot az Európa-bajnoki szereplésre. Nézzük a csoportokat!

Női válogatottunk Szlovákiával és Nagy-Britanniával került egy csoportba, előbbiekkel 9:00-kor, míg utóbbiakkal 13:35-kor játszanak a lányok. Férfi nemzeti csapatunk Koszovóval (9:25), Ukrajnával (12:20) és Nagy-Britanniával (17:05) mérkőzik, valamennyi derbit június 27-én rendezik tehát.

Férfiak:

A csoport

Lettország
Fehéroroszország
Szlovákia

B csoport

Litvánia
Románia
Georgia
Írország

C csoport

Hollandia
Észtország
Svédország
Ciprus

D csoport

MAGYARORSZÁG
Ukrajna
Nagy-Britannia
Koszovó

Nők:

A csoport

Románia
Írország
Svédország

B csoport

MAGYARORSZÁG
Szlovákia
Nagy-Britannia

C csoport

Ukrajna
Lettország
Litvánia

D csoport

Fehéroroszország
Észtország
Koszovó

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés