Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Elképesztő meccset nyert meg a KTE

A hazaiak Djeraszimovics kiállítása után megtáltosodtak, az utolsó negyedben kis híján annyit dobtak, mint a teljes első félidőben összesen.

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 89-76 (18-23, 18-19, 19-15, 34-19)

Bajnokság, 5. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Tóth C., Farkas G. (Várhalmi Zs.)

KTE: Wittmann 23/18, Thomas 23/6, Djeraszimovics 17, Djuraszovics 6/6, Karahodzsics 17/3. Csere: Vukcsevics -, Kucsera 2, Révész -, Lewis 1.

Alba: Ljubicsics 14/3, Govens 16/6, Guyton 17, Csupkovics 13/9, Molnár 5. Csere: Csorvási 6, Lukács -, Takács Mi. 2, Takács Ma. -, Keller -, McDuffie 3.

Hosszú idő után lépett pályára ismét a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskemét, első hazai meccsét az Alba Fehérvár ellen játszotta Forray Gábor csapata, amely ráadásul két hetet pihent is szegedi sikere óta.

A kezdés előtt az 55 évvel ezelőtti bajnokcsapat tagjait köszöntötték a hazaiak, 1964. október 25-én, a város történetében először harcolta ki az élvonalbeli szereplés jogát a Kecskeméti Petőfi férfi kosárlabdacsapata. Emiatt aztán jó tíz perces késéssel indult a találkozó.

Az ex-kecskeméti Molnár szerezte az első kosarat, majd Govens dobott egy triplát. Csupkovics is betalált kintről, villámrajtot vett a vendég együttes (0-8). Karahodzsics szólt hozzá először hazai részről, egy trojkával. Végig az Alba vezetett, hol több, hol kevesebb ponttal, 10-19-nél volt a legnagyobb különbség. Mindkét csapat sokat hibázott a befejezéseknél, 18-23 állt a táblán az első negyed végén.

Megint elaludt a KTE, 7-1-gyel kezdett az Alba, 19-30-nál időt is kért Forray. Govens elég ponterős volt. Rengeteget állt a játék, nem adták fel a Djeraszimovics és Wittmann által vezérelt hazaiak sem. A szünetre 36-42-es állással mentek pihenőre a csapatok.

Karahodzsics duplájára Csupkovicstól érkezett egy tripla. Hamar visszaállt a közte tíz. A 26. percben aztán visszajött négyre a Kecskemét (46-50), majd nem sokkal később, 49-54-nél, Wittmann hármasát követően technikait kapott a pontszerző, majd Djeraszimovics is, ő ráadásul kettőt is, így a kecskemétiek legjobb játékosát kiállították a játékvezetők. Érdekes módon, ettől inkább a kék-fehérek zavarodtak meg, a harmadik negyed végére 55-57-re feljött a KTE.

Govens és Thomas váltottak gyorsan egy-egy kosarat. Thomas az első büntetőjét bedobta, a másodikat kihagyta, de leszedte saját lepattanóját, így összesen három pontot szerzett, amivel először vezetett a mérkőzésen a hazai együttes (62-61). Wittmann palánkos triplája után már 69-63 volt az állás. 69-65-nél volt egy kisebb csetepaté a pályán, amit videózás követett, de csak a pályára befutó Forray mester kapott technikait. Ljubicsics hármasával utoljára vezetett az Alba, 69-71-nél jött egy kecskeméti időkérés, miközben Guyton is technikait kapott. Innen aztán elképesztően nagy triplazuhatag következett: Wittmann és Djuraszovics is kritikus pillanatokban talált be, de Thomas is hidegvérrel tett hozzá kettőt. Ki gondolta volna a harmadik etap közepén, hogy ekkora fordulatot vesz a derbi?

A KTE megnyerte első hazai meccsét, rögtön egy nagy skalpot szereztek a hatalmast küzdő Wittmann Krisztiánék.

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
KtopiredmillerUgyisminyerunkmoldi56ldd Recent comment authors
Ktopi
Olvasó

Teljesen a tegnapi meccs hatása alatt vagyok még mindig. Nagyon féltettem a csapatot a tegnapi meccstől és az egész szezontól – most egy fél fokkal optimistább vagyok. Persze nem a legjobb négyről álmodozok, csak egy tisztességes szereplésről. Ezek a sok-sok éve nálunk szereplő légiósok igazi sportemberekként küzdenek! Látjuk más csapatoknál, hogy ez nem feltétlenül van mindenhol így:( Nyilván egyre idősebbek lesznek, de az a fajta alázat és persze tudás, ami jellemzi őket, az feledtet velünk minden mást. Djurasovic terített betli volt az első 35 percben, Thomas keveset vállalt, Révész szenvedett, Markot kiállították és egy sokkal erősebb csapat vezetett. Nem sok… Olvass tovább »

Ktopi
Olvasó

Marko teátrális mozdulatokkal hergelte a közönséget, hogy még hangosabban fütyüljék ki a bírókat, akik épp az ellenünk befújt technikaikat könyvelték. Ezt észrevette Kapitány és ezért fújt egy újabb technikait Djerasimovic ellen – így kiállította!
Valaki mondja már meg legyen szíves, hogy azért, mert a saját közönségét még hangosabb füttykoncertre biztatja egy játékos, miért kap technikait! Nem szólt a bíróhoz, az ellenfélhez, nem bántott senkit stb!
Roppant kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy élte volna túl Kapitány Körmenden, Szolnokon, Zegen vagy Szombathelyen…

redmiller
Olvasó

Nem tudom… Azt tudom, hogy Marko azt mondta, nem tudta, hogy az első technikait is ő kapta…. Azt hitte Krisztián, vagy Fofó.

Ktopi
Olvasó

Ez a szív és az akarat diadala volt! Az nem kérdés, hogy az Alba jobb játékosokból áll, de csapatként meg sem közelítette ma a Kecskemétet. Iszonyatos energiákat mozgósítottunk és nem kérdés, hogy sokkal jobban akartuk a győzelmet, mint az Alba. Nyilván ehhez kellettek a sporik, akik kiállították Markot és ezzel egy olyan reakciót váltottak ki a csapatból, amelyre nem volt válasza az Albanak! Hajrá Kecskemét!

Ugyisminyerunk
Olvasó

Végre kikapott a magyarul nem beszélő „magyar” csapata…

moldi56
Olvasó

Ha a Ligetben így játszott volna az Alba,akkor azt a mecset mi nyertük volna 20-al.Ott minden bejött nekik,Ljubisic még a klotyóból is bedobta (volna)itt meg a téglákat dobálta.Na jó…volt amikor betalált.Most is vallom:kiváló játékosokból álla fehérvári gárda,de most mint csapat nem működtek.Lehet a Pécs ellen is ez volt a baj? Ami a Kecsót illeti,jól mondta itt valaki ha vezetsz 10 ponttal ellenük az nem életbiztosítás.Most úgy láttam minden bejött nekik,de tettek is érte.Szerintem is a sporik a Fehérvárnak fújtak,déjavú érzésem van évekkel ezelőtt volt hasonló a helyzet.

Jokic
Vendég
Jokic

Annyira nekünk fújtak ezen a 2 meccsen, hogy összesen 73 büntetőt dobhattak ellenünk. Meg vagy 60 személyi hibát fújtak be. Szerinted is kevés?

redmiller
Olvasó

Alba találkozott egy védekezni tudó csapattal! Palánk alatt máris kevesebb pont

ldd
Olvasó

Van aki előtte megmondta…

cino
Olvasó

Az Albától játék nem sok volt a mai meccsen sem. Kecskemét általában ezt játssza ellenünk. Altatás aztán a végén behúzzák a meccset. Ilyen játék a Falcó ellen nagyon kevés lesz. Lehet Ramireznek annyi ?

Jokic
Vendég
Jokic

Mennyi? 🤣🤣🤣

Freebulletz
Olvasó

néztem a fullcourtot vége előtt 5 perccel, mondom vezetünk, behúzzuk. mi a picsa történt utána, valaki mondja már el 😀

red-black01
Olvasó

A bab is hús volt…
Wittmann palánkos triplája nyitotta a sort, aztán gyakorlatilag hármasdobó verseny következett, az eredmény látható 🙂
A Kecsó ellen nem szabad +10-nél nézegetni, mert kibillentenek.

2lee14
Olvasó

Jokic merre vagy? Szép volt KTE!

pbask
Vendég
pbask

Gyurkabázik bőgve a sarokban 🙁

Jokic
Vendég
Jokic

Itt vagyok. Mit szeretnél? Egy rakat fos volt a mai játékunk. Olyan, mintha Luka kiválásával teljesen megborult a rotációnk. Gratulálni kell a Kecsónak ma, akik 50% felett tripláztak. Megérdemelték.

2lee14
Olvasó

Na ez korrekt!

pbask
Vendég
pbask

Ez a csapat épp olyan mint Jokic, a játékosok a kecskeméti szurkolótáborral vannak elfoglalva,hogy bemutatgassanak nekik meccs végén,valami sikerélmény érje már őket, miközben a bírói kar gusztustalanul tolta őket.
Valaki a bohócnak dobjon egy zsepit.
SZÉP VOLT KECSKEMÉT!

AlbaCsávók
Olvasó

Jó megtanulni most már a pécsi meccs után másodszor is:
Tolják az albát gusztustalanul = faultarány 26-30
Büntetőarány 32-20
Király lenne, ha inkább nem tolnának minket!

Jokic
Vendég
Jokic

Hagyd a f.szba. Fogalmatlan szegény. Legalább ilyenkor kussolna… Még hogy minket toltak. 🤣

pbask
Vendég
pbask

Ti hány tekót kaptatok?

Jokic
Vendég
Jokic

Ha nézted volna a meccset, akkor ezt a kérdést nem tennéd fel. Így csak tanúbizonyságot adsz megint arról, hogy lövésed nincs a dologhoz, de azért beleugatsz.

pbask
Vendég
pbask

Végig néztem a meccset. Egy időben korrekt volt,majd a sporik egy kis rivaldafényt szerettek volna maguknak. Sok elmaradt fault volt, Fofóéknak jogos volt a kikelése. Vagy biztos reklamálni támadt kedvük,hogy az egyik játékosukat is elveszitsék,olyan jol bíráskodtak. minden volt,csak hazai pálya nem pubi.

Jokic
Vendég
Jokic

Szerintem is nagyon kevés az a 30 fault, amit ránk fújtak. Meg két embert kifújtak és 30 fölötti büntetőt dobhattak. Annyi igaz, hogy ez mégsem 41, mint amit a Pécs kapott.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Kecsónak!
Ez elég nagy meglepetés volt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés