Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Elijah Burns: Itt minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk

Az MVM-OSE Lions magasembere szerint a munkamoráljukon nem fog múlni.:

:

A szezon elején sérült volt, majd új színt vitt az MVM-OSE Lions játékába a légiós center, Elijah Burns, aki eddig kilenc találkozón lépett a pályára az idei szezonban, ezek alatt 12.2 pontot és 7.1 lepattanót (19.2 VAL) átlagolva. A magsemberrel beszélgettünk.

Mi volt az első benyomása, amikor Magyarországra érkezett? 

– Nagyon izgatott voltam, Oroszlány egy kisváros, hasonlóképp ahhoz, ahonnan én jöttem (Burns a New York állambeli 50.000-es Troy városában született – a szerk.). Nem érzem komfortosan magam a nagy metropoliszokban, mint például New York, szóval ez egy ismerős érzést adott nekem, ami segített beilleszkedni. Mindenki nagyon kedves, a szurkolók mindig szívesen fogadnak, amikor a városban sétálok.

Mi a legnehezebb egy légiós életében? Ön ráadásul nem is egy közeli országból érkezett, hanem egy másik kontinensről. 

– Sokszor a kommunikáció a csapattársaimmal, mert több helyen sem beszélnek túl sokan angolul, de szerencsére itt mindenkihez tudok szólni, mindenki érti a nyelvet. Szerencsére a családommal délután és este is tudom tartani a kapcsolatot, mert csak hat óra az időeltolódás. Azt mondanám, hogy a legnehezebb az az, hogy találj egy olyan dolgot, amiben produktív tudsz lenni akkor, amikor nincsenek edzések, hogy ne csak otthon ülj és bámuld a tévét.

Mennyiben más Oroszlányon a munka, összehasonlítva azokkal a csapatokkal, ahol előzőleg megfordult?

– Itt minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk, a karrieremben ez egy tökéletes lépcsőfok, hogy itt lehetek.Jó az időzítés, itt tudok fejlődni.

Mi a célja kosárlabdázóként? 

– Az, hogy jól érezzem magam. Ez mondjuk az élet minden pontjára igaz, próbálok úgy élni, hogy mindenben megtaláljam a jó dolgokat.

Az első két meccsen nem tudott pályára lépni, de utána fordult a szekér és ötből négyet is nyertek. Ön szerint mit adhat a csapatnak? 

– Saját magamat. Mint említettem, próbálom jól érezni magam, próbálok jó energiát és sok kommunikációt vinni a pályára.

Mit gondol az oroszlányi szurkolókról? 

– A drukkerek mindig ott állnak mögöttünk, nagy lökést tudnak adni nekünk. Jó érzés egy ilyen szurkolói közegben pályára lépni, tényleg olyan, mintha ők lennének a hatodik emberünk.

Ki a leghangosabb az öltözőben? 

– Összességében mondhatom, hogy jó a kémia a csapaton belül. Nincs az öltözőnek egy kimondott “bohóca”, aki felelős a jó hangulatért, mindenki hozzáteszi a magáét.

Mit érhet el az Oroszlány az idei szezonban? 

– Ezt majd az idő fogja eldönteni. Mi minden nap keményen dolgozunk azért, hogy minél magasabb szintet tudjunk elérni, majd eldől, hogy ez mire lesz elég. Rajtunk és a munkamorálunkon nem fog múlni.

Fotó: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Hamva-Kovács Kálmán Recent comment authors
Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Sok ilyen, éa hasonló riportot, hozzállást kívánok elsősorban Oroszlányra, de az egász magyar kosárlabda társadalomnak. !!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés