Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Elhunyt Hegedűs Péter, a kiváló irányító

Gyászol Székesfehérvár, gyászol a magyar kosárlabda.:

:

Az egykori kiváló irányító, hosszan tartó, súlyos betegség után távozott az élők sorából.

Játékosként szinte minden párharcot megnyert, nála jobban győzni nem akart senki, ám ezt a csatát elveszítette a gyilkos kórral szemben. Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 54. évében elhunyt a fehérvári kosárlabda legendás alakja, Hegedűs Péter. A kiváló irányító kosaras famíliába született, szülei, testvére és több rokona is a palánkok alatt érezte magát otthonosan, logikus volt, hogy ő is ezt választotta, más sportágról szó nem lehetett. Tehetségére már gyerekkorában felfigyeltek, alig múlt 15 esztendős, amikor a Videoton felnőtt együttesében bemutatkozott a hagyományos, szezont megelőző, nyár végi Felszabadulás Kupán, majd a folyamatos játéklehetőség miatt klubunk jogelődjébe, az akkoriban egy osztállyal lejjebb, az NB I/B-ben a bennmaradásért küzdő Alba Regia Építőkbe igazolt.

Meg is kapta a bizalmat, majd visszatért a Vidi utánpótlásába, 18 évesen, az érettségit követően kötötte első szerződést a felnőtteknél, nagy csaták, parázs hangulatú összecsapások részese volt. Négy évet töltött a piros-kékeknél, sorkatonai szolgálata idején a Budapesti Honvédot erősítette, 1990-ben tért vissza a Videoton Oktatási Központba, két évvel később igazolt a Gáz utcába, az Albacomphoz. Sportolói pályafutását itt fejezte be a legmagasabb osztályban, 33 évesen. Súlyos szemsérülése miatt sokat kényszerült kihagyni, később még visszatért a parkettre, de állandóan rakoncátlankodó térde a végleges búcsúra kényszerítette.

Edzősködni kezdett az Alba Regia Sportcsarnokban, a fehérvári utánpótlásban dolgozott haláláig. Először a kengurukat irányította, később dolgozott az U14-es, az U16-os és az U18-as gárdával, tavaly decemberig az ő edzéseiket vezette. Hatalmas küzdő volt, óriási szívvel, aki soha nem adta fel.

Emlékét megőrizzük – írja nekrológjában az Alba Fehérvár honlapja.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GallisKováts ImreBaszketboll Recent comment authors
Gallis
Olvasó

Őszinte részvétem a családnak!

Kováts Imre
Olvasó

Nagyszerű kátékos volt, akárcsak az édesapja. Őszinte részvétem a családnak.

Baszketboll
Olvasó

Őszinte részvétem a családnak, fiatal fiának!?
Üdítő színfolt volt, ahogy utánpótlás edzőként is instruálta néha csapatát!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés