Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Elhunyt az Alba Fehérvár játékosa

Súlyos betegségének kezelésére a hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel választotta.:

:

Szinte gyerekfejjel, tizenhárom évesen, egyedül érkezett Magyarországra Nigériából, öt éven át erősítette az Alba Fehérvár utánpótlását a mindig, mindenkivel kedves, közvetlen, mosolygós kosárlabdázó, Seyi Awogbemi Sodiq. A korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből, a klub utánpótlás bajnoki aranyérmeiben fontos szerepet játszott, az U16-ban, az U18-ban és U20-ban szerzett diadalokban kulcsszerep jutott a magasbedobónak. Különleges képességei miatt rendre idősebbek között szerepeltették a szakvezetők, 16 esztendősen bemutatkozott felnőtt együttesünkben, az évek múltával egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon. Remekül érezte magát Fehérváron, azonban tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, Az Alba vezetői minden segítséget megadtak, győzködték, hogy az elengedhetetlen orvosi beavatkozásra Magyarországon kerüljön sor. Azonban a kosárlabdázó hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába.

Hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel gyógyították, néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen, Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz. Szombaton reggel érte a halál, megállt a szíve. Sodig jövő szombaton ünnepelte volna 19. születésnapját.

Az Alba osztozik a család, szülei és három testvére gyászában. A szombat esti, Budapesti Honvéd elleni, bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a tragikus hirtelenséggel elhunyt, rendkívül tehetséges kosárlabdázóra – írja a székesfehérváriak honlapja.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VulcanoPbaskLightbringerpirosftörrögszultán Recent comment authors
Vulcano
Olvasó

Részvétem!🖤
Ha a szülei nem beszélik le, a nyugati orvostudomány mellett talán még ma is élne. Mindenesetre, ezzel nekik kell együtt élniük. A saját életével bárki játszadozhat, de másokéval ne.

Pbask
Olvasó

Sajnálom, ha itt kezelték volna, talán ma is élne.. Lightbringer kommentjét nem tartom rosszindulatúnak, sajnos Afrikában itt tart az orvoslás, sajnálatos, hogy inkább rájuk hallgatott.
Nyugodjon békében.

Lightbringer
Olvasó

Kapott ő is a csodaszerből? Az mindenesetre megmagyarázná, hogy miért nem akarták itt kezelni a szülei.

törrögszultán
Olvasó

Te egy sötét ember vagy akinek a Negró világít a szájában nem fényhozó…

pirosf
Olvasó

19 évesen…részvétem a családjának.
Mindenesetre az Afrikában születéskor várható élettartam okai a cikkben megtalálhatók.

törrögszultán
Olvasó

Szomorú hír!
Legyen könnyű a föld számára..

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés