Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Elhasalt a Csata a Vasas ellen

Hosszabbítás döntött.

NKE-FCSM Csata – Vasas Akadémia 73-78, h.u. (18-19, 9-20, 15-13, 21-11, 10-15)

Női bajnokság, 17. forduló
Budapest, Ludovika Aréna, 250 néző

Csata: Horváth 13, Lelik 7, Austria 15, Lang 9, Barnai 6. Csere: Jovanovics 9, Nagy-Bujdosó 10, Angyal 4, Mányoky -.

Vasas: Bach 13, Tóth 12, Karakasevic 12, Dombai 19, Heljic 2. Csere: Böröndy 14, Vukov -, Varga 6, Budácsik -.

Már ősszel is nagy csatára késztette az újonc, ám jóval esélyesebb Csatát a Vasas, most viszont, idegenben, hosszabbítás után le is győzte.

A Csata kezdte jobban a meccset, de még az első negyedben fordítani tudtak a vendégek. Pontgazdag tíz perc után eggyel állt jobban a Vasas.

Továbbra is döcögős volt a játék, 20-28-nál időt kért Tursics Krisztián. Hiába, nem sokkal később kétszámjegyűvé vált a differencia. Érdekesség, hogy ősszel tizenöttel járt előbbre a Vasas, ezúttal 27-39.

A szünet után váltott a Csata, agresszívabb lett a játéka, és elkezdett faragni hátrányán. Négy percet kellett várni az első Vasas-pontokra. Hiába jött vissza pár pontra a hazai együttes, a harmadik felvonás végére visszaállt minden a régi kerékvágásba.

Tovább őrizték előnyüket az akadémisták, egészen a 35. percig. Ekkor hosszú idő után újra fordult a kocka. Izgalmasan alakult a hajrá, 27 másodperccel a vége előtt két büntetőt dobhatott a Vasas, de csak egy ment be (61-63). Horváth nem hibázott a vonalról, újra döntetlen volt az állás. Dombai dobása lejött, Földi edző pedig addig-addig reklamált, mígnem technikait kapott. Horváth keze ezúttal megremegett a büntetőnél, a félpályás kísérlet lejött, így a Csata A-csoportos szereplése során első alkalommal készülhetett hosszabbításra.

A mindent eldöntő játékrészt a vendégek bírták jobban, így teljesen megérdemelten nyertek a Ludovika Arénában.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés